Борисов: В тази гадна война България направи много повече от по-богати държави

Той увери Австрия, че границите ни са готови
7 мар 2024 10:50, Нели Христова
192
Борисов: В тази гадна война България направи много повече от по-богати държави
Снимка: БГНЕС

Каквито и избори, каквито и вътрешнополитически проблеми да има една държава, тя не трябва да ги решава през другите. Ние ще направим и правим така, че и австрийците, и европейците да бъдат сигурни в нашите граници. Нито България, нито Румъния заслужават на мостовете денонощно да стоят живи хора.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред конгреса на Европейската народна партия (ЕНП) в Букурещ, предаде БГНЕС.

Лидерът на ГЕРБ декларира пълна подкрепа за Урсула фон дер Лайн за втори мандат като ръководител на Европейската комисия.

"Сега е моментът, сега ни трябва силен председател на ЕК, силен председател на ЕП, днес трябва да гласуваме за Урсула фон дер Лайн. Урсула, нашата делегация на ГЕРБ и СДС ще даде всичките си гласове за теб", заяви Борисов.

Пред конгреса на ЕНП Борисов представи вътрешнополитическата ситуация в България и помощта, която страната ни е осигурила за Украйна във време на война.

"В последните месеци, макар и с колебливо правителство, но с много силен парламент, България, която разполагаше с остарял тип съветско въоръжение, е дала и помогнала на Украйна много повече от големите и богати държави в Европа. С боеприпаси, с бронетранспортьори, с танкове и артилерия. В тази абсолютно гадна война, България направи много повече от държавите с големи възможности", заяви Борисов.

Той изтъкна диверсификацията от руски газ, петрол и ядрено гориво. "В следващите няколко месеца започва строителство на две ядрени мощности. Мога да изброявам още много, но днес със самочувствие мога да кажа, че се справяме добре", каза Бойко Борисов.

Очаква се по-късно днес лидерът на ГЕРБ да проведе среща с канцлера на Австрия, на която основен акцент да е Шенген и сигурността по границите на ЕС.

"Само на 60 км от тази зала е "Дунав мост" 2, където с километри стои опашка от ТИР-ове", каза Борисов и призова австрийските политици да отидат сами и да видят антизелената среда, която съществува там. "Шофьорите на ТИР-ове прекарват денонощия там. Това не е 21 век. Това не е начинът, по който да работи Европа", каза още Борисов и даде заявка за сигурни граници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И квоо? Некой потупа ли ни по рамото пред строя заради това? Или пак ме в ролята на бaлъка и бачкахме напразно? Бойко, срамно е човек да се хвали, че се е оказал навиен и е бил използван. Няма за какво да се перчиш, че сме се прецакали да направим повече в тая война от по-богатите и разумни държави...
107
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не случайно Зеленски много пъти повтори, че Украйна никога няма да забрави това, което България направи за нея в най-трудния момент. А русофилите нека се самозаблуждават, че нищо не им пращаме и сме верни слуги на Москва.
106
1
 
18
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 месеца
Все едно поп Кръстю да се хвали пред света, че изкодошил Левски. Същата работа. Да се хвалиш, че си прецакал народ, който е лял кръвта си за теб!!!
105
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И накрая , ОТКРИХА документите на Минзухарка Петкова , от герб ... Резултат :Герб / Баце/ , е подарил на ПУТИН , ''само'' 3 МИЛИАРДА българска пара от хазната , за пАтока на Русия ..
104
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В Украйна войната е гадна, в Югославия е прекрасна. В Ирак, Либия, Афганистан, Либия е демократична, също както и в Газа, а във Виетнам и особено в Хирошима и Нагазаки е божествена.
103
1
 
7
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 2 месеца
И още и предстои да даде, бОцане. Не бързай, тези дни опитваш повечко да мислиш:)
102
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
По гадно нещо за България от тройния агент Борисов и неговата шайка калинки на рокфелерски заплати няма.
101
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Незабавно питане в НС към военнеят министър Магарев, колко танка и оръдия , по вид, калибър и година на производство сме изнесли за Украйна и с решение на коя институция?Може да са изнесли част от оръдията на Шипка?
100
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Национална Измяна...И за какво КОНКРЕТНО , е ''изменил'' на държавата , Президента Радев ?За Баце --ДА , сега казва едно , след 2 часа други , след един ден --трето !!!
99
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Абе ние сме номер 1 ! И на всички последни места по всички показатели в ЕС !
98
2
 
5
 
! Отговори
Национална Измяна преди 2 месеца
В която са замесени Бойко,Радев и много други!!!
97
1
 
8
 
! Отговори
Чочо преди 2 месеца
Бойче,мама.....колкото ти бяха хилядите километримагистрали,толкова са ти танковете и артилерията,които си изпратил.Путин ще ти го напомни с кученцето в ръце(което му подари),колко голяма фурнаджийска лопата си.
96
1
 
1
 
! Отговори
.защото нямаше избор преди 2 месеца
......
95
0
 
7
 
! Отговори
Боку е натискал преди 2 месеца
През Русия Корнелия да гласуват БСП с ДА Бъргария са поеме всички разходи по Руски поток и те гласуват с Да!Излязоха официални имейли на Прецедателя на руската дума!
94
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Прави да, отворихме се да ни върнат всички 3 милиона регистринани бежанци преминали през България. Да изнасилват и тормозят нашите деца. Ей тва направихте. А детска болница, кога г-н Борисов? Ааааа те паричките пак ще идат за избори, защото Вие все се карате в парламента, вместо да работите нещо.
93
3
 
4
 
! Отговори
Беглец преди 2 месеца
Борисов дали ще се върне в България, след като лъсна истината, че е подарил енергетиката на България на Путин? ???
92
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Гербаджии, освен националния празник ще предложите ли и кирилицата да стане бойковица или винетутница?
91
3
 
6
 
! Отговори
Аз съм от ДАНС преди 2 месеца
Има доказателства за национално предателство в полза на Русия.
90
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Мммда, значи и танкове сме пращали.
89
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Бочко и Делянчо ГЕРБ-ДПС, са проклятие за България.