Борисов: В тази гадна война България направи много повече от по-богати държави

Той увери Австрия, че границите ни са готови
7 мар 2024 10:50, Нели Христова
192
Борисов: В тази гадна война България направи много повече от по-богати държави
Снимка: БГНЕС

Каквито и избори, каквито и вътрешнополитически проблеми да има една държава, тя не трябва да ги решава през другите. Ние ще направим и правим така, че и австрийците, и европейците да бъдат сигурни в нашите граници. Нито България, нито Румъния заслужават на мостовете денонощно да стоят живи хора.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред конгреса на Европейската народна партия (ЕНП) в Букурещ, предаде БГНЕС.

Лидерът на ГЕРБ декларира пълна подкрепа за Урсула фон дер Лайн за втори мандат като ръководител на Европейската комисия.

"Сега е моментът, сега ни трябва силен председател на ЕК, силен председател на ЕП, днес трябва да гласуваме за Урсула фон дер Лайн. Урсула, нашата делегация на ГЕРБ и СДС ще даде всичките си гласове за теб", заяви Борисов.

Пред конгреса на ЕНП Борисов представи вътрешнополитическата ситуация в България и помощта, която страната ни е осигурила за Украйна във време на война.

"В последните месеци, макар и с колебливо правителство, но с много силен парламент, България, която разполагаше с остарял тип съветско въоръжение, е дала и помогнала на Украйна много повече от големите и богати държави в Европа. С боеприпаси, с бронетранспортьори, с танкове и артилерия. В тази абсолютно гадна война, България направи много повече от държавите с големи възможности", заяви Борисов.

Той изтъкна диверсификацията от руски газ, петрол и ядрено гориво. "В следващите няколко месеца започва строителство на две ядрени мощности. Мога да изброявам още много, но днес със самочувствие мога да кажа, че се справяме добре", каза Бойко Борисов.

Очаква се по-късно днес лидерът на ГЕРБ да проведе среща с канцлера на Австрия, на която основен акцент да е Шенген и сигурността по границите на ЕС.

"Само на 60 км от тази зала е "Дунав мост" 2, където с километри стои опашка от ТИР-ове", каза Борисов и призова австрийските политици да отидат сами и да видят антизелената среда, която съществува там. "Шофьорите на ТИР-ове прекарват денонощия там. Това не е 21 век. Това не е начинът, по който да работи Европа", каза още Борисов и даде заявка за сигурни граници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Лично според мен урсула съсипа ЕС. По-добре да си ходи... другото в статията изобщо не ми се коментира даже.
47
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А народа продължава да гласува за лъжливото овчарче и да му отрежда първото място.Пр.ст народ,слаба държава.
46
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Танкове? Артилерия? Даже и една овчарка е избягала от Русия и отишла да ближе ръката на Зеленски.А този еднокнижник на какъв език е говорил пред асамблеята? Нали е председател на комисията по външни отношения в НС? Дали е научил друго освен "конкрачулейшън"?
45
2
 
12
 
! Отговори
Бай Ставри преди 3 месеца
Буби, газифицирал съм ти килията и съм ти оправил кошетката. Очакваме те с нетърпение.
44
4
 
10
 
! Отговори
Салам стой си там! преди 3 месеца
Боко, стой си в чужбина, тук те чакат да те арестуват за Турски Поток.
43
3
 
17
 
! Отговори
Факт преди 3 месеца
В ЕНП е най голямата корупция и фашизъм,тази партия убива Европа.
42
10
 
7
 
! Отговори
До 34 преди 3 месеца
Ако някой луд нападне България и другите кажат майната и на България как ще се почувстваш?Или ти не си българин?Подозирам,че не си.Май си от тия,дето още жалят,че се отървахме от тях,па макар и с чужда помощ,в това число и с украинска.
41
4
 
9
 
! Отговори
ПЪТНАТА КАРТА! преди 3 месеца
МАЛЕ ЛЕЙ! ТУРСКИ ПОТОКА! ОЛЕ ЛЕЙ!
40
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
България е дала танкове на Украйна? Борисов закопа държавата
39
3
 
15
 
! Отговори
Киро мастията преди 3 месеца
Толуп, чакаме те на летището,за да те АРЕСТУВАМЕ отново!!
38
0
 
12
 
! Отговори
Бай Ганьо прави преди 3 месеца
избори... и пазарлъци. Тъжното е, че цялата ЕК се напълни с *** и Гинки.
37
2
 
19
 
! Отговори
!!! преди 3 месеца
РАЗСГЛОБКА БЕ!!! България не направи НИЩО за да се приключи войната! За нас и реснаци и украинци са братски народи! Не нрябва да давамеоръие да се избиват , а трябва да правим всичко възможно хамериканските военолюбци да бъдат спрени и конфликта да е приключил до сега!
36
1
 
11
 
! Отговори
Зозо преди 3 месеца
До До кога ще ни излага.... Той Бацито снощи е бил на тежка европейска софра :))))))))))) Как да се събуди?
35
2
 
13
 
! Отговори
смех, смех, смех преди 3 месеца
Бе той Бокю каза че сме пращали и танкове :D лъжеца рецидивист - аз ви казах, че ГЕРБ-аджиите лъжат ей така за спорта. В случая лъжат от висока европейска трибуна и не излага само себе си, а цяла България. Махнете го вече този лъжец. Трижди осъждан за лъжа.
34
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Боко козирува на Урсула и и се закле във вечна вярност.Обаче,не сме в Шенген заради неговата бутафорна ограда за която хвърли стотици милиони грешни пари,а мигрантите си минават откъдето си искат.Затова,да не баламосва европейците колко сме сигурни,както прави с мат'ряла у нас,защото те виждат всичко и вече започнаха да ни ги връщат по въздух.
33
1
 
12
 
! Отговори
-++ преди 3 месеца
Аха Урсулата .Няма ли да поръчаш 10милиона ваксиДа и напълниш сметката.Дебелак ****.
32
5
 
3
 
! Отговори
Зозо преди 3 месеца
Ротация няма да има. След промените в конституцията Рундю трябва да назначи Росен Желязков за служебен премиер /разбирай Боко/ Той ще е премиер поне до август месец. Кой разбрал, разбрал!
31
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А не трябваше. България трябва да поставя себе си на първо място, а не главоломно да се впуска да хвърля средства за някой само защото било срещу Русия. Колко българи има в нужда в страната? Как им се помага? Защо се дупим на ЕС безропотно за всичко, което им скимне? Къде е независимостта ни? Суверенитет? Демокрацията дори? Майната и на Украйна, да живее България!
30
2
 
7
 
! Отговори
Ох, Горкия... преди 3 месеца
Мозъка му е станал на пиxтия от адренохрома....
29
5
 
6
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 3 месеца
Вече прекалявате да Лъжете навън е пълно с коли купуват се апартаменти към Гърция пътуват непрекъснато в магазините пълно с хора купуват по много продукти тази лъжа че бедни били българите се изтърка Престанете и България е богата държава едни и същи излизат и започват едно и също да лъжат вече незнав кои ви вярват