Петков защити Василев: Безумна е идеята за смяна на финансов министър

Огромен приоритет на всички нас е влизането в еврозоната, отсече той
Обновена: 7 мар 2024 18:35 | 7 мар 2024 14:20, Нели Христова
130
Петков защити Василев: Безумна е идеята за смяна на финансов министър
Снимка: БГНЕС

"Огромен приоритет на всички нас е влизането в еврозоната. Смята в този момент примерно на финансов министър, когато сме месеци преди еврозоната, е абсолютно безумна идея. Но всичките тези отделни идеи ще ги говорим за хората", заяви съпредседателят на ПП Кирил Петков.

Във вторник на Националната конференция на ГЕРБ лидерът на партията Бойко Борисов се изказа остро за финансовия министър Асен Василев, като предупреди Мария Габриел, че ще се провали като премиер, ако приеме кабинет с Асен Василев, военния министър Тодор Тагарев, икономическия Богдан Богданов, спортния Димитър Илиев и на туризма Зарица Динкова.

Пред медиите той показа поканите за преговори, които ПП-ДБ ще изпрати на Бойко Борисов, Мария Габриел и преговорния им екип за ротацията и коалиционното споразумение. Предлагат им да се срещнат в петък в парламента в удобно за тях време, като първите теми са реформите в регулаторите и правосъдната система.

"Всичките тези неща, които показват дали имаме една обща визия за България, или не. На тази основа ще продължим разговорите с идеята, че кабинетът на Мария Габриел трябва да стане реалност", обясни Петков.

Той отново настоя, че регулаторите трябва да работят така, че всички мобилни оператори да не вдигат цените едновременно, да няма бързи кредити с необосновано високи лихви, да няма фалшиви новини по медиите, службите да не се използват за чужди поръчки, да няма "евра", "нотариуси" и "джуджета".

"Толкова са прости нещата. Няма нищо сложно. Ако имаме обща визия за тези неща и направим регулаторите наистина независими и тези институции ги построим по правилния начин, то разговорите за министри - кой, какво, защо, са второстепенни", коментира бившият премиер.

"Вярвам във визията за България на госпожа Мария Габриел, но искаме да сме сигурни, че зад тази визия стоят реалните процеси, при които да имаме тези независими органи, защото българските граждани се интересуват от това, не ги интересува политическото кой ще вземе какви кресла и портфейли. Те искат да знаят някой ще ги пази ли от високи цени, фалшиви новини, ще могат ли да имат справедлив съдебен процес", посочи още Петков.

Още по темата вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Асен Василев обложи и църковните мишки с двойни данъци!! И сега се хвали с колко увеличил приходите! Вървете си!!
65
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако беше пред мен , щяга да му издърпам ухото , да му отперя един зад врата , за да му изчистя негативната енергия , да му наместя чакрите , и да му махна депресията .
64
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Безумно е, че още не сме ви изгонили с камъни.
63
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Докато няма народен съд , със съответните конфискации , каквото и да казват по телевизора , няма никакво значение ! Кире , защо не отиде на 3 ти Март на паметника на Свободата -Шипка ?
62
3
 
22
 
! Отговори
Хмм преди 2 месеца
На нас, не ни е приоритет. Изобщо не искаме, точно сега да се въвежда еврото. Но, за Асен си прав. Едва ли ще се намери по- добър (добро, добра или за каквото там се самоопределя) да управлява кражбата на 30 милиарда евро от резервно то обезпечение на лева. Изключително опитен е в тази област.
61
3
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 2 месеца
ППДБ-тата заминават на 9-ти коловоз :))))))))))))))) Рундю президент, Росен Желязков служебен премиер, Боко и Шиши /Доган/ играят в парламента.... :))))))))))))))))))))) Може да гласуват шеф на парламента Вигенин и нещата заспиват :)))))))))))))))))))))
60
2
 
22
 
! Отговори
Валя преди 2 месеца
А бе по- големи безумци от вас ,пък и самонадеяни,нагли , не са управлявали България.Нормалните хора ги е гнус от вас.
59
2
 
12
 
! Отговори
Зозо преди 2 месеца
Хахахаааааа, Кики още не е разбрал, че оттече в канализацията :))))))))))))))))))))) Боко ще ги унижава до понеделник - гаргари :))))))))) Кики нали знае, че Рундю ще назначи за служебен премиер Росен Желязков. Хахаааа, още си мисли, че е някой Кирцата :)))))))))))))))
58
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Киро , Асен е много вреден за държавата , от него тръгна инфлацията и съсипването на целия бизнес . Моля те , не спирай хапчетата , защото започва да си личи .
57
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Е как е възможно едни да крадят, а други да държат портфела? Боко си иска портофела в чекмеджето!
56
4
 
27
 
! Отговори
Скучи преди 2 месеца
Финансовото министерство е фикс идея на Кокорчо. Нямаше да има правителство ако от ГЕРБ бяха отказазли той да е финансов министър и това говори много. Основните измами на измамника (доказано) Василев минават оттам. Най-голямата измама минава точно през еврозоната. 50 милиарда освободен валутен борд + масови заеми от ЕЦБ (които ще бъдат пренасочени към фирмичките на ПП/ДБ уж за инвестиции). Външно за Денков беше прах в очите. Кокорчо и финансовото ще е ябълката на раздора. Дано има избори.
55
4
 
20
 
! Отговори
Червения Пират преди 2 месеца
Кокораа и Канадеца са продукт на Херо Мустафа и Зелените Чорапи.
54
6
 
8
 
! Отговори
хаха преди 2 месеца
До до 1Айде бе, затова ли Чехия не го въвеждат, Англия така и не го въведе. Договорено е, но няма срок, ***. Собствената валута е независимост, ЕС е обречен, да приемаме валутата му е самоубийствено.
53
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До анонимен 47. Ти не разбираш ли от шега? Искам да кажа, че Тиквата иска да заграби всички министерства !
52
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Петков, вземай си ги и двамата, Лена и Асен и обратно в Харвард за да си доучите !!!
51
3
 
22
 
! Отговори
Реалист преди 2 месеца
Напротив, про100 Киро. Смяната на финансовия министър е повече от умна. Защото е тотален некадърник.
50
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ХАхаха на премиер смяна може, на финансов министър - не! Големи смешници всичките
49
0
 
15
 
! Отговори
Samo minavam преди 2 месеца
Кирца, Дон Боко, така се е насъскал, че ще Ви бръмчи и двамата тариката с 200
48
2
 
13
 
! Отговори
баба мара преди 2 месеца
защо да е безумна всички вън оставка и нови избори с нови лица махаите се защотосте вредни колкото повече стоите във властта толкова по лошо става за нас
47
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ДО коментар "ай-добре е Мария Габриел да стане и финансов министър!" Недей така за Габриелчето. Не чу ли записа? Нейната най-голяма мечта е да стане премиер. Длъжни сме да и угодим на фасоните.