Петков защити Василев: Безумна е идеята за смяна на финансов министър

Огромен приоритет на всички нас е влизането в еврозоната, отсече той
Обновена: 7 мар 2024 18:35 | 7 мар 2024 14:20, Нели Христова
130
Петков защити Василев: Безумна е идеята за смяна на финансов министър
Снимка: БГНЕС

"Огромен приоритет на всички нас е влизането в еврозоната. Смята в този момент примерно на финансов министър, когато сме месеци преди еврозоната, е абсолютно безумна идея. Но всичките тези отделни идеи ще ги говорим за хората", заяви съпредседателят на ПП Кирил Петков.

Във вторник на Националната конференция на ГЕРБ лидерът на партията Бойко Борисов се изказа остро за финансовия министър Асен Василев, като предупреди Мария Габриел, че ще се провали като премиер, ако приеме кабинет с Асен Василев, военния министър Тодор Тагарев, икономическия Богдан Богданов, спортния Димитър Илиев и на туризма Зарица Динкова.

Пред медиите той показа поканите за преговори, които ПП-ДБ ще изпрати на Бойко Борисов, Мария Габриел и преговорния им екип за ротацията и коалиционното споразумение. Предлагат им да се срещнат в петък в парламента в удобно за тях време, като първите теми са реформите в регулаторите и правосъдната система.

"Всичките тези неща, които показват дали имаме една обща визия за България, или не. На тази основа ще продължим разговорите с идеята, че кабинетът на Мария Габриел трябва да стане реалност", обясни Петков.

Той отново настоя, че регулаторите трябва да работят така, че всички мобилни оператори да не вдигат цените едновременно, да няма бързи кредити с необосновано високи лихви, да няма фалшиви новини по медиите, службите да не се използват за чужди поръчки, да няма "евра", "нотариуси" и "джуджета".

"Толкова са прости нещата. Няма нищо сложно. Ако имаме обща визия за тези неща и направим регулаторите наистина независими и тези институции ги построим по правилния начин, то разговорите за министри - кой, какво, защо, са второстепенни", коментира бившият премиер.

"Вярвам във визията за България на госпожа Мария Габриел, но искаме да сме сигурни, че зад тази визия стоят реалните процеси, при които да имаме тези независими органи, защото българските граждани се интересуват от това, не ги интересува политическото кой ще вземе какви кресла и портфейли. Те искат да знаят някой ще ги пази ли от високи цени, фалшиви новини, ще могат ли да имат справедлив съдебен процес", посочи още Петков.

Още по темата вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
26
 
! Отговори
анонимен преди 2 месеца
Стига вече! Видяхме ви що за стока сте. Докарахте народа до просешка тояга. Погледнете цените, погледнете заплатите. Да, вашите заплати са добре, но тоя окастрен народ, колко и какво може да си позволи. Говорите, че сте увеличили заплатите. Питам на кого, на учителите и на вашите министерства, минималната на 933 лв., а останалите. Има висшисти с основна заплата от 1000 лв. Пенсионерите едва докарват до края на месеца. Това не е ли срамно? Какво евро, каква зона?
85
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Безумно е да ,защото как ще стане лъжата с врътката в еврозоната ?! Нали всичко е уговорено с Урсулата!Утре има протест пред НС да подкрепим Росен Миленов и да изметем тези сатанистки ..
84
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Асен Василев укри данъци като е сключил сделка с имот 10 пъти под себестойност и паралелно два пъти вдига осигурителния праг обаче се хвали как не бил променял данъците?
83
1
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 2 месеца
Безумно е да остане.
82
1
 
17
 
! Отговори
Всъщност, преди 2 месеца
цялото ви съществуване е безумно....откакто се окопахте на тези позиции, правите всичко възможно да ликвидирате Българите и България....безогледни слуги, изпълняващи чужди разпореждания...
81
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ааа Киро изневеряваш на Ленчето ходиш май на другия бряг хаха
80
1
 
9
 
! Отговори
На Боко Чекмеджето преди 2 месеца
Булката... . и звяра!
79
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ми прав е човека и ние да сме модерни да имаме министър който не крие своите сексуални наклонности хаха нали се стремим към европейски ценности
78
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ами те краставите кучета се надушват и защитават, с тази разлика, че тука простоидиотите се защитават.
77
0
 
14
 
! Отговори
Ако не бяха крали преди 2 месеца
Ако не бяха крали заедно с Лорер и кралицата на винетките и ако не беше мамил съдружниците във всичките си фирми - щяхте да имате морално право да го защитите. Обаче не може хем да крадете като герберите, хем да сте същите измамници, хем да сте по-морални от тях.
76
0
 
21
 
! Отговори
Стъклето преди 2 месеца
Безумно е че толкова хора чафка им е изпила мозъка и гласуват за теб и другите ***.
75
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Aбe нe, чe нeщo, aмa caмo ga вмeтнa, Aceн Bacилeв no npинциn e npoтив eвpoзoнaтa...
74
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Естествено че е безумна идея.Герб са до стената и ще правят каквото им се каже,няма никаква причина да се съобразявате с тях.
73
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Бати Бойкооо какво чакаш още и защо ги бавиш тея шарлатани?!? Нови избори и пъпърите барабар с дупенитебулки и чалгарите да заминават в историята докато не са разрушили държавата!
72
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Путин е виновен..
71
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Прав е. Безумна е идеята, но за него, че му спира кранчето. За мене идеята е добра.
70
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Леле....какъв поглед!! Опаснооо
69
1
 
16
 
! Отговори
Зозо преди 2 месеца
Тоя още ли си мисли, че е фактор и лети в облаците?!? Според мен още на първата среща на преговарящите ППДБ-тата ще бъдат призимени от бруталните условия на Боко :)))))))))))))))))))))))))) Като не искат, започва процедурата по новата конституция. За служебен премиер се назначава шефа на парламента - Росен Желязков /Боци/ :))))))))))))))))))))))))))))) ППДБ-тата жестоко пpeeeeбaaaaaни :)))))))))))))))))))))
68
1
 
8
 
! Отговори
евроСглобка преди 2 месеца
Шъ видим, ЕС взима решението!
67
1
 
8
 
! Отговори
Кукунела Снайпера преди 2 месеца
Пляс пляс пфедалите... 100 гривни за два реда кирчовщини!