Лена Бориславова: Да, опростачването на българската политика все още е тук

Промяната обаче идва, пише тя
8 мар 2024 15:36, Нели Христова
242
Лена Бориславова: Да, опростачването на българската политика все още е тук
Снимка: БГНЕС

"ГЕРБ и ДПС всъщност все още не са губили истински власт, защото са в регулаторите и в съдебната власт. Ето затова има толкова остра тяхна реакция на идеята за механизъм за излъчване на независими кадри в регулаторите. Чак сега сме в точката, в която те истински могат да изгубят власт - не за 9 месеца, а в органи с мандат от по 9 години". Това коментира във Facebook бившата говорителка на кабинета "Петков" Лена Бориславова.

Думите ѝ са в отговор на коментар под нейна публикация, в който я обвиняват, че ПП-ДБ управляват с ГЕРБ, а "нарича това промяна".

Бориславова активно се включва да отговаря на нападки и по други теми, включително майчинството ѝ и Кирил Петков. За съпредседателя на "Промяната" жена пише, че докато Лена говори за "опростачаване в политиката", той "едно нормално изречение не може да върже". На това Лена отвръща внимание, че има разлика между простотията и словореда.

А на обвиненията, че получава 10 пъти по-високо майчинство от останалите жени, тя припомня, че има законово установен максимален праг.

Ето и постът, който Бориславова публикува:

Промяната идва.

Обещанието за ротация се спазва.

Страховете един по един си отиват.

Покачването на очакванията да живеем все по-добре и по-добре като в нормална европейска държава задължават всеки политик оттук нататък да гони тези резултати.

П.С.

Да, опростачването на българската политика все още е тук (основно в лицето на ИТН и Възраждане). Да, в парламента не всеки се бори за прозрачност и независимост, справедливост и законност. Но тези хора вече не управляват еднолично страната и бъдещето ни.

Дали и кой ще бъде изпран и от кого все още е рано да се каже.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Герои на Чалгария, Слава Макарена кака Лена Макарена, ееее Макарена!
68
3
 
18
 
! Отговори
Аз преди 2 месеца
КИРчо, дай саламче на пудела си!
67
3
 
12
 
! Отговори
Дай България преди 2 месеца
Ето я истинската "сглобка" на ПП. Сглобила ги е баджанак до баджанака. Мирко Морала продължава да се представя като честен стожер на праламентаризма. Само не го питайте през вратата ли влезе в политиката или прескочи през парапета.
66
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Опростачената започнала да опростaчава други, ай сиКТ бе!
65
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Пуснеш си битивито новините - сричащ пелтек, после появи се Кирето- словореда му е на туарег! Абе как все такива нефелни типове се натискат да ни водят и да говорят публично! Отделно вече и простокирието се възмущава на такъв лидер! То бива некадърност.
64
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А опарапетването в политиката тука ли е още. Здраво се държи не само Кики, но и Баджо Миро за парапета. Няма пускане.
63
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не харесвам баце, още по-малко шиши, ама я Лено моме парапетова си кажи, мъжа ти ли е баща на детето ти, или Киро канадецо?!?
62
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ленче, що не прочетеш коментарите в някоя статия за теб?
61
2
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 2 месеца
Кой ли внесе опростачването в българската политика с 4 годишна давност? Въпрос с почти никаква трудност за нормалните хора.
60
1
 
18
 
! Отговори
До 58 преди 2 месеца
Ти си още едно доказателство,че опростачването продължава.
59
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Че то се засили откакто дойдоха едни харвардски ментета.
58
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Koлacьoooн aлaнrpooo, Лeнчe лe...
57
3
 
16
 
! Отговори
Майора преди 2 месеца
Ленче все още не си ли разбрала че последно през 2022 сменихс хората е регулаторите и ГЕРБ и ДПС имат 0 бройки! Да не говорим че КЕВР е ваш и ред други! Да не говорим иза тоеа че ваши министри в оставка сменят борфове на дружества опбединяват агенции! Няма да стане изтеклото от среднощните ви сбирки да овладеете службите и цялата власт в страната !
56
12
 
10
 
! Отговори
Болезнено права е преди 2 месеца
Боко, Шиши, Тошко и Костя опростачиха политиката. ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА! Кyчетa!!!
55
4
 
14
 
! Отговори
ШАРЛАТАНИТЕ преди 2 месеца
До Парапет "Лено, разкажи ни как беше на парапета?".......то за разказване ли е :)))) Като се има предвид , че киро про100то е много про100 , твърде вероятно е да са "объркали словореда" и да се е случило нещо сбъркано...Сещам се за вица , където един киро не знаел какво да прави и лена му казала да си сложи неговото най-остро в нейното най-тъ по ... и така носът му се озовал в гз и.
54
4
 
11
 
! Отговори
Ленда преди 2 месеца
И каква стана тя , да се молите на Тиквата да не ви изхвърля от софрата. Много бяха изхвъркени и употребени. И вие му го позволихте
53
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Таз ако има сметка ще твърди най-официално под клетва, че е девствена въпреки че е раждала.
52
3
 
17
 
! Отговори
Баба Гошка преди 2 месеца
Кака Лена-Хишната хиена, май пак ще бъде омаскарена, в нова лирична поема :-)Не знам за какво реве таз ***, като такава порнография като БГ политиката и по XXL не пускат
51
3
 
14
 
! Отговори
Истински джентълмени преди 2 месеца
Щом досега не се е намерил никой депутат от трибуната да пита -" Абе Кире, по мъжки ще те питам - Ленчето гълта ли?", мисля че нещата са нормални.......А и какво могат да му направят ако зададе такъв въпрос? Нищо ......
50
1
 
18
 
! Отговори
Lina преди 2 месеца
" морала на държавата " се изказа от парапета