Денков пред Кристалина Георгиева: Можем да ускорим икономиката ни

Присъединяването към еврозоната през 2025 г. е приоритет за България
11 мар 2024 16:15, Елка Василева
109
Денков пред Кристалина Георгиева: Можем да ускорим икономиката ни
Снимка: МС

Можем да ускорим икономиката на България. Това послание отправи премиерът акад. Николай Денков пред Кристалина Георгиева, управляващ директор на Международния валутен фонд. И посочи, че ръстът на брутния вътрешен продукт за 2023 г. е почти 2%, а инфлацията продължава да спада и в момента е около 3%, съобщи правителствената информационна служба.

Още по темата
На срещата министър-председателят запозна директора на Международния валутен фонд с основните постижения на правителството до момента и с приоритетите и реформите в икономическата и финансовата политика.

"Присъединяването към еврозоната през 2025 г. е приоритет за България. Вече сме изпълнили изцяло три от четирите критерия", заяви акад. Денков. И допълни, че има политическо съгласие и подкрепа за въвеждането на еврото в страната ни.

Премиерът представи и част от мерките, с които правителството подобрява условията за живот на хората. Сред тях са увеличаването на доходите и на средствата, които държавата дава в подкрепа на семействата с деца, както и предстоящият ръст на пенсиите с 11%.

Тема на разговор бяха и промените в конституцията и антикорупционните закони. Борбата с корупцията остава един от най-важните ни приоритети, категоричен е акад. Денков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Денков,Денков С АЛА-БАЛА икономика не се прави! Само ни залъгваш,нищо положително не направихте! На приказки обаче много ви бива.
89
0
 
6
 
! Отговори
Избирател Пп преди 1 месец
Денко договаряй още бежанци контранастъплението на инжинерите с тояги забоксува в овча купел
88
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Хмм... В Бургас "вилнеят" роми, защото си избрахте национал-социалист (нацист) за кмет 4 мандат... Глупави ли сте или се правите на такива?
87
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Икономиката на България отчете 2% ръст, а тези на Великобритания и Германия са в рецесия и застой. Може да бъде проверено!
86
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Върни Гвоздиките бе, що ги изнесохте тихомълком!
85
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
БАНЯДЖИЙСКИЯ ПЛАГИАТ ПЛЪХ ЩЯЛ ДА УСКОРИ ИКОНОМИКАТА ХАХА
84
3
 
6
 
! Отговори
Еврозона преди 1 месец
До Кирстална инфлацияБългария е в инфлация спрямо Германия и Англия там някой храни са с 50% по- евтини от в България, а че български кашвал се продава с 30% по- евтино в Германия от в България е пълна енигма. Кой ни сложи втори данък ДДС2 от още 20% ; ДДС1+ДДС2 =40%. Някой кръгове правят всичко възможно да не влезем в Еврозоната. Дори съботират енергетиката ни . Не искат парите им да се изсветлят.
83
0
 
11
 
! Отговори
Кирстална инфлация преди 1 месец
Ускорявайки инфлацията не ускорявате икономиката, а губите всякакво доверие в паричната система. Народа инвестира даже в магическите биткойни, които за една секунда може да изчезнат , но пак няма доверие вече в парите. Благодарение на вашата политика на нулеви лихви преди и хипер инфлация сега. Да хипер инфлация сме всичко скочи с над 50% в България за две години -ФАКТ!
82
1
 
8
 
! Отговори
Мхъ преди 1 месец
С нови млрд заеми.
81
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Последно видях Кристалина, на едно събитие на СИФ ... Един (или една, не съм сигурен) шаманин правеше ритуали и ... кихаше по хората. Същите хора, които ни наложиха Ковид ограниченията!!!!!!!! БЕЗОЧИЕ!
80
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ох моля ти се! Бил си министър на Образованието 3 или 4 пъти, вече им изгубих бройкат и не постигна НИЩО, беше премиер, а сега си "в оставка" (интересно, как стават тея работи ...) но се хвана със сталинка, която от 10 години обикаля големите постове и има НУЛЕВ ПРИНОС за българската икономика и сте решили, че ще изкаравте България от калта ... предизнборно! Сори, че говоря на ти, ама те имам за близък - бащицата на нацията или по-скоро -дедото
79
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво е ръст на икономиката в България?- Това е когато бай Иван преди 20 години живееше в гарсониера за 8 000 долара, а сега живее в гарсониера за 200 000 евро! При това не се е преместил от Люлин.
78
0
 
6
 
! Отговори
маалатъ преди 1 месец
М///////екицо, да ни кажеш кво Промишлено Производство има в Бг???, какъв е дяла на държавата в износа и на каква промишлена продукция??? ??? ??? С едно изречение: Кво произвеждаме, кво изнасяме, в какво количество и къде??? Ние м////кицо сме Обслужващ Персонал, който слугува и бърше зад....те на западните туристи със социалните помощи!!!
77
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Понеже не успя да вдигне икономиката, правителството вдигна данъците.
76
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Веднага се вижда, че икономиката ни е в подем - отварят се все повече бутици за дрехи... втора употреба.
75
2
 
10
 
! Отговори
Хари преди 1 месец
Този очилат мишок,продължава да ръси небивалици от самото начало. С какво ще ускориш икономиката на България,най-вероятно с предание на вълна с вретена?Пълен мизееррник!
74
1
 
5
 
! Отговори
Хари преди 1 месец
Този очилат мишок,продължава да ръси небивалици от самото начало. С какво ще ускориш икономиката на България,най-вероятно с предание на вълна с вретена?Пълен ***!
73
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Денков за метла не става, но се натиска за МС. На две магарета сеното не може да раздели, щял да ми ускорява икономиката. Тези локуми да ги разтяга на жена си. Никой не му вярва.
72
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не беше ли тоя който каза, няма значение колко ни вредят санкциите, важното е на Русия да й е зле. Русия е с 3.5% ръст, а този мърсолко е с 6% дефицит, като повечето държави в ЕС. Така че тяхните санкции всъщност са ритуално самоубийство, РФ просто промени пазарите си и се оказа, че китайския пазар е по-добър. Вече дори не продават петрола си с отстъпка, тавана пропадна напълно. Пред икономиката всяка идеологическа секта се изпарява.
71
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тази креатура пак е дрънкала глупости, докато бавно убиваше енергетиката през целия си мандат.