Денков пред Кристалина Георгиева: Можем да ускорим икономиката ни

Присъединяването към еврозоната през 2025 г. е приоритет за България
11 мар 2024 16:15, Елка Василева
109
Денков пред Кристалина Георгиева: Можем да ускорим икономиката ни
Снимка: МС

Можем да ускорим икономиката на България. Това послание отправи премиерът акад. Николай Денков пред Кристалина Георгиева, управляващ директор на Международния валутен фонд. И посочи, че ръстът на брутния вътрешен продукт за 2023 г. е почти 2%, а инфлацията продължава да спада и в момента е около 3%, съобщи правителствената информационна служба.

Още по темата
На срещата министър-председателят запозна директора на Международния валутен фонд с основните постижения на правителството до момента и с приоритетите и реформите в икономическата и финансовата политика.

"Присъединяването към еврозоната през 2025 г. е приоритет за България. Вече сме изпълнили изцяло три от четирите критерия", заяви акад. Денков. И допълни, че има политическо съгласие и подкрепа за въвеждането на еврото в страната ни.

Премиерът представи и част от мерките, с които правителството подобрява условията за живот на хората. Сред тях са увеличаването на доходите и на средствата, които държавата дава в подкрепа на семействата с деца, както и предстоящият ръст на пенсиите с 11%.

Тема на разговор бяха и промените в конституцията и антикорупционните закони. Борбата с корупцията остава един от най-важните ни приоритети, категоричен е акад. Денков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Oсвен ИНФЛАЦИЯТА и ОБЕДНЯВАНЕТО, друго не можеш да ускориш, САПУНДЖИЯ ТАКЪВ!
9
2
 
20
 
! Отговори
Хмм... преди 2 месеца
А можем ли да се справим с ордите от брадати нашественици, а Денко? В София вилнеят мигранти, а в Бургаските квартали нашите така наречени роми. Но Денко се е засилил да "ускорява" икономиката, дето никаква я няма.Ех, ако не беше тъжно, бих казал, че е смешно, но уви не е.
8
0
 
7
 
! Отговори
От хората преди 2 месеца
До 1-много се задълбочаваш,нали всичко е на гърба на българския народ. Но нали знаеш поговорката за стадото и овчаря ,заслужаваме си го.
7
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ей ся, като изреват основните спонсори на това "правителство" - ВИК и Енерго дружествата, с пригласяне от мобилни, и др. в люпилнята на БВП-то, и БВП-то ще хвръкне, и инфлацията ще се ускири, и евроатлантическите ценности - също.
6
1
 
11
 
! Отговори
Вече Не Важда преди 2 месеца
да си се Родила Руса - Важно е да си се Родила - ЮдеюСемитка от МасонскаГлобалистка Ложа!
5
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Институцията, която ръкводи Кристалина Георгивва не спазва собствените си разпоредби и отпуска заеми на Украйна в разрез с обшите изистквания за всички страни. Тази институция е функция на САЩ и е средство за тяхното международно влияние. Името е силно подвеждащо. А че не става дума за коректни сметки , е видно от самия факт, че ръководителите НЕ са финансити, а лалджии: социолог, антрополог... Време е за нов финансов ред. И ще го има!
4
0
 
9
 
! Отговори
Дали разбират преди 2 месеца
МВР е ниво роми!
3
0
 
10
 
! Отговори
Сталинка най ми преди 2 месеца
хареса тази Година в Давос, беше са Сцената като Пуснаха Шамана - страхотно Сатанинско Шоу, което само ИлюминатМасонаЛенинист Клаус Шваб може да Огранизира!
2
0
 
7
 
! Отговори
маркиз дьо саП преди 2 месеца
,,Лена Бориславова *** няма, баджанак баджанак. И да има файда няма баджанак баджанак. Кристалина *** има, баджанак баджанак. И да няма файда няма, баджанак баджанак."
1
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И как ускорявате икономиката като закривате ТЕЦ Марица Изток, след като износител вече сме вносител на ток?Вносът приходи ли генерира или разходи?