Кольо Колев прогнозира: Чудовищно падение очаква ПП-ДБ при нови избори

Има огромен глад в обществото за нова формация, смята социологът
12 мар 2024 10:38, Петър Бойчев
124
Кольо Колев прогнозира: Чудовищно падение очаква ПП-ДБ при нови избори
Снимка БГНЕС

"ПП-ДБ се намират в много слаба позиция. Предсрочни избори ще покажат чудовищни за тях резултати. Те ще трябва да се борят за между 4-то и 6-о място, с Корнелия Нинова, "Възраждане", ИТН, а вероятно и с нови политически формации." Това каза в интервю за БНР социологът от "Медиана" Кольо Колев.

"До голяма степен вече сме твърде много заразени с пропаганда. Колегите си позволяват внушения, които са доста вън от предмета на социологията. До голяма степен това, което се публикува като резултати – едва ли не ПП-ДБ са втора политическа сила, едва ли не седят стабилно, е, меко казано, несериозно. Вижте оценките на управлението, вижте недоволството - безпрецедентно ниски оценки."

Като "нечистоплътно внушение" социологът определи налаганото мнение, че "резултатите ще бъдат същите". "Пропагандата доста добре работи - за запазване на статуквото. Именно на тази сглобка, в този ѝ формат, наречен евроатлантически."

Колев е категоричен, че има огромно недоволство сред хората и "при предсрочни избори това нещо има огромен шанс да избухне" и "именно поради тази причина непрекъснато се внушава от т.нар. анализатори – няма смисъл, защото ще бъде същото".

Има огромен глад в обществото за нова формация, която да обере надеждите на обществото, че нещо може да се промени, отбеляза Кольо Колев в предаването "Преди всички". Според него освен евентуалния проект на президента, други политически формации, които ще се явят като алтернатива на сегашното статукво, също ще се намесят в пренареждането на политическата картина.

"Има огромно напрежение отдолу. Към момента те се опитват да натиснат капака отгоре. Недоволството може да избие в такава посока, че им е бедна фантазията."

Резултатите за ПП-ДБ на предсрочни избори ще бъдат "плачевни", поради което те имат "един-единствен шанс – отстъпление". В момента става въпрос за разпределение на властовите позиции, ПП-ДБ нямат избор и ще отстъпват, изрази мнение Кольо Колев за хода на преговорите около ротацията.

Запитан за имиджовите щети за ГЕРБ от участието им в сегашния управленски формат, социологът заяви, че "едните руинират, а другите седят относително стабилно, те са в силна позиция" и без съмнение на парламентарни избори ще се представят добре. Проблемът на ГЕРБ ще бъде в търсенето на партньори, допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
4
 
7
 
! Отговори
Васко ДС ченгето преди 2 месеца
Киро, вече сме го проучили този в ДС, само кажи и сме го сринали.
10
20
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Продължаваме Промяната понеже изкараха наяве кирливите ризи, схеми и мафии на ГЕРБ и пасмата им, та много неудобни станаха. И всячески се опитват да ги разкарат. Но браво на Кирил и Асен, че не се пречупват.
9
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Малее, този се осмелява да говори срещу новата комунистическа партия на България? Нищо добро не го чака, ще го изтрият от обществото съвсем скоро, ще го вкарат към бившите хора!
8
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Пpogължaвaмe Пageниeтo...
7
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Всякакви такива социолози, политолози и нам кви си още постоянно баламосват и критикуват, понеже са фрашкани с пари от партиите и квот им кажат тва говороят.
6
5
 
8
 
! Отговори
Ужас преди 2 месеца
От ДБ горят срещу изборите и искат вечна подмяна и сглобка и никой журналист или медия не ги попита защо искат диктатура?!
5
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Боци надигра Киро и Кокорьо. Сега, отделен е въпроса колко окрадоха Киро и Кокорьо. Щото тяхната единствена цел е не България да е добре, не българите да са добре, не да има някакво положително развитие... тяхната цел е да се нагушат с едни пари и да бягат по островите. А целта на Боци е по-различна: да се нагуши с едни пари и да се изживява като цар някакъв, ама в България. В тоя ред на мисли, Боци е по-добрия избор от всички други в сглобката. А извън сглобката няма достатъчно сили.
4
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тоя днеска ще го обявят за руски агент.Против Партия не може се говори.
3
10
 
11
 
! Отговори
Факт преди 2 месеца
Те затова се гушнаха с бандитите герб и ДПС заради власта.
2
11
 
13
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 2 месеца
А бсп, червен кольо? А възраждане? А итн? Те, какво? Възход ли ги чака? 'баси!...
1
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Споко! Машинките ще гласуват за тях.