Вървим към избори: Габриел връща празен мандат

Не успели да преодолеят различията с ПП-ДБ
17 мар 2024 21:21, Стела Стоянова
341
Вървим към избори: Габриел връща празен мандат
Снимка БГНЕС, архив

Ще върна празен мандат. Това каза Мария Габриел от преговорния екип на ГЕРБ на извънреден брифинг.

"Още след първия кръг преговори стана ясно, че с ПП-ДБ имаме общи точки, но и различия. България има нужда от стабилност, но тя трябва да се гради на общи принципи и споделена отговорност - пълен мандат, ясни приоритети, равнопоставеност в управлението. Спорове за регулатори, съдебна реформа, борба с корупцията ние нямаме. За нас спорът е, че първата политическа партия (ГЕРБ) трябва да бъде равнопоставена в управлението", заяви тя.

"Днес предложихме да бъде гласуван съставът на сегашното правителство само с ротация на премиера и на вицепремиера, да има възможност за смяна на министри - това беше категорично отхвърлено. Ще върна празен мандат", категорична бе Габриел.

В понеделник президентът Румен Радев ще връчи на ГЕРБ-СДС, като най-голямата по численост парламентарна група, мандат за съставяне на правителство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


341
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
295
0
 
2
 
! Отговори
Асфалт паша преди 1 месец
Щом тази е на върха, значи вече сме на дъното и дълбаем ли, дълбаем.
294
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само лажат
293
0
 
3
 
! Отговори
Away преди 1 месец
Избори, циркове, драми, корупция, кражби, убийства, Преди 20г. напуснах страната и се надявах един ден нещо да се промени. Така като гледамвсичко си е като от едно време, май нищо не съм пропуснал за толкова години. А тия награбили се с власт, незнам защо наричащи себе си политици са все същите брутално нагли и безскрупулни.
292
1
 
2
 
! Отговори
Ох, Марийке преди 1 месец
тя ми е мечтата - дългокрака, с голяма уста, малко *** го дава...
291
0
 
2
 
! Отговори
ЦИРК преди 1 месец
Това е цирк. Правителство/Сглобка-2 ще има при всички положения! Правителство ще има и те много добре го знаят. Само правят циркове за пред народа, за заблуда, че имат някаква свобода и нещо те решават!
290
0
 
2
 
! Отговори
Lina преди 1 месец
Подозирам, че утре магнитски ще преоткрие любовта и подкрепата си към плгбд+
289
0
 
2
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 1 месец
Ако няма ( макар, че не ни се вярва на козяк) , като няма защо не го върна на момента. Приказки от под дъгата ;)Лолшото е, че цветните ще загубят доста на избори.
288
0
 
7
 
! Отговори
АКО НЯМА преди 1 месец
СГЛОБКА,НЯКОЙ ЩЕ ИДАТ МАЙ ПРИ БАЙ СТАВРИ
287
0
 
4
 
! Отговори
АлБънди преди 1 месец
Цялата работа на ГЕРБ е Хем боли,хем сърби. Уж търсели равнопоставеност, пък после предлагат друго - да останело същото правителство с ротация само на Габриелата. Нали в това правителство ББ нямал никой друг освен самотната кукувица-пак по негов цитат. Правят хората на овце,особено като чуеш лелката от ТКЗС-то, която обяснява, че пак другите са виновни, щото и това не им приели. А Мара само как се оглеждаше на брифинга си - като бай Тошо от оня пленум от 89година.
286
0
 
9
 
! Отговори
,,СКЪПА ГАБИ,, преди 1 месец
В БЪЛГАРИЯ НЯМА ПОЛИТИЦИ-САМО ДРЪНКАНЕ И ХЛЕНЧЕНЕ
285
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нови избори!
284
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Към какви избори вървим бе? Вие за oвцe хептен ни взехте. Много ясно че ще се разберат до 12 часа днес и жирафа Мария ще приеме мандата от Радев. Само дето наистина за oвцe ни взимат да си мислим до последно че ще ходим на предсрочни избори.
283
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На Жирафката не и се премиерства някакви си 9 месеца в колониалното гето България,през които само ще я псуват.Друго си е топличкото кресло на еврокомисар.По цял ден си бара подпъпието,взема по един куфар пари на месец,хранят я,поят я,екскурзийки постоянно за сметка на данъкоплатеца.Какво по хубаво от това.Пък и кой знае имената на тия брюкселски търтеи,та да ги попържа.
282
4
 
10
 
! Отговори
Никола Стефанов преди 1 месец
Явно ГРОБ и Поредните Продажници не са успели да се разберат за подялбата на блажните постове. Очакваше се. Като типични западняци, ПП, макар и загубили от ГРОБ на последните избори, си помислиха, че им се полага всичко само защото са посолствоизбрани.
281
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нови избори са най доброто решение.
280
7
 
10
 
! Отговори
Герака преди 1 месец
ИЗБОРИ !!!
279
2
 
11
 
! Отговори
вервате ли си преди 1 месец
а дано ама на дали-всичко което правят е цирк -правителство ще има избори не
278
1
 
12
 
! Отговори
Бойка калдаръм кадън преди 1 месец
До 299: как може да мразите толкова много българите? Не ви е срам да гласувате за кадъната на Ердоган, за това ли мряха дедите ви на Шипка? За да направите една кадъна премиерка и да ви изгони от държавата ви? 2 милиона българи се евакуираха по време на Бойка калдаръм кадъна, развъди братята си от маалите до застрашителни нива, корупция до шия, най ниският стандарт на живот, преди кадъната се смеехме на румънците, след Бойка калдаръм кадъна се молим да стигнем албанците. Българофоби сте.
277
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
2020г в деня когато ЕК обяви че БГ Румъния и Хърватия са приети в чакалнята на еврозоната/10 юли/ един юмрук се вирна и започнаха протести- та в тая брутална КОВИД епидемия и протести годишната инфлация според НСИ беше- 0.1%- справка НСИ калкулатор инфлация- юмруковите направиха 27.7%- мерси ама ми идват много скъпи и ще гласувам за ГЕРБ.
276
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Каквото каже Доган-това е било и ще бъде. Мърдане няма. Така че да не си правят сметките без кръчмар. На следващите избори-ДПС-първа сила. Елементарна аритметика.