ПП-ДБ не хареса състава на МС на ГЕРБ, преговорите продължават

"Промяната" поиска още малко време
Обновена: 18 мар 2024 12:55 | 18 мар 2024 12:49, Камелия Цветанова
183
ПП-ДБ не хареса състава на МС на ГЕРБ, преговорите продължават
Снимка: БГНЕС

Преговорите за правителството на Мария Габриел ще продължат, защото от ПП-ДБ са поискали още малко време.

Оказва се, че проектосъставът на МС, предложен от ГЕРБ е неприемлив за „Промяната“, но пък от ГЕРБ са категорични, че споразумението и екипът на правителството вървят в пакет.

Още по темата

„България има нужда от стабилност на базата са споделена отговорност. Заради това сме дошли заедно, защото бяхме помолени от ПП-ДБ за още малко време. Имаме нужда в максимално кратко време, искрено се надявам да сме способни да го покажем в следващите 24 часа и да финализираме преговорите. Споразумението и предложения състав на МС вървят в пакет. За нас е важно всичко да бъде изговорено и да излезем в позиция, която показва, че ние сме заедно, защото имаме тези принципи“, заяви Габриел след края на разговора с президента Румен Радев. На връчването на мандата при държавния глава заедно с преговорния екип на ГЕРБ присъстваха и Николай Денков и Кирил Петков от ПП.  

„Ние нямаме различие по отношение на приоритетите на страната, които са свързани с реформата в съдебната система, борбата с корупцията и регулацията, но е важно че приортетите и МС вървят ръка за ръка. 7 дни е срок, който аз не приемам, ние трябва в максимално кратко време да изчистим това, което остава и да го споделим“, каза Габриел.  

Тя добави, че преговорите продължават още този следобед.

Николай Денков добави, че от ПП-ДБ до вчера не са знаели дали ще бъде подписано споразумението.

„Вчера ни беше казано, че няма да бъда подписано, сега е ясно, че ще бъде подписано. Проектосъставът на МС, който ни предложиха тази сутрин, го виждаме за първи път. То за нас е неприемливо“, отсече той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още по темата: ГабриелДенков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
3
 
36
 
! Отговори
@@@ преди 1 месец
Какво стана с Киро, който "не го е страх" - на колене се влачи. Какво стана с "генерал" Атанасов, който "лично ще следи ГЕРБ да не се промъкнат във властта" - лично моли Борисов да се намеси, че да се закрепят още на хранилката. Другите да не ги споменавам.Трябва министерство и за Тагаренко - по украинските въпроси, и за Пеевски - по българските въпроси.
124
1
 
14
 
! Отговори
Уууууу преди 1 месец
ЦиркаджиййййА народа стадоГето е това не държава
123
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бойко е полуизпран.Ся се опитва да набута старите муцуни в кабинета.Абе хората не могат да ви дишат,бе.Сачева,Оная но околната среда ,лелее.Мануил Кухия
122
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много странна работа с датата 17 март. Как го нагласиха да е точно на 17 март унизителния брифинг? Като се върне лентата трябваше в петък в 17 часа на 15 март да се връчи мандата. Да, ама почина Патриарха Неофит и отложиха връчването на мандата. Ще кажеш, че всичко е изчислено по 3, 14 да се нагласи връчването на мандата да е ден след датата на ареста на Борисов 17.03.2022г. Даже и 21 часа съвпада с брифинга и ареста. Случайност ли е?
121
4
 
5
 
! Отговори
И къв преди 1 месец
Е тоа трансвенстит до президента?
120
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
След продължителни преговори си стиснаха ръцете... после гушите.
119
1
 
12
 
! Отговори
Ива преди 1 месец
Ха,ха,ха, има ли някой учуден от игричките на схемаджиите?! Важното е ,че имат поставен срок от Мария Габриел 24 часа Държава се упрявлява от сериозни хора ,а не от Liketa
118
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Приемливо-неприемливо, и едните, и другите ще смучат и после ще гълтат - защото в този тип филми след това дават кинтите. А ГЕРБ-ДПС-ППДБ-ЛГБТ+ имат опит в тези неща.
117
2
 
31
 
! Отговори
до 113 преди 1 месец
Киро и Асен нали се снимаха във видео клип за изборите през затвора и показаха в коя килия ще изпратят Бойко Борисов? Обещаваха торби с лъжи. Те са професионални измамници и крадци.
116
0
 
29
 
! Отговори
Абе Денков преди 1 месец
Ще ти кажа за мен кое е неприемливо. Неприемливо е да измислят нова министерска позиция само за теб, за да патуваш и аз да ти плащам разноските. Ето това е неприемливо. А иначе, както се отнесохте към гербаджиите преди 9 месеца, сега те така се отнасят с вас
115
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мисироци, Чарлз умре, Киро канадеца да сваля флага в знак на траур че главнокомандващият на Канада умре.
114
1
 
23
 
! Отговори
Идеалист преди 1 месец
ДАНС да провери Тагаренко не е ли двоен агент? Колкото до образованите в Харвард - не са ги научили на елементарна политическа култура, а Деков няма и обща култура. Нахални, високомерни, аморални типове!
113
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
НЯМА ОПРАВИЯ И СПАСЕНИЕ, ЗА СКОТСКИ НАРОД, ИЗБРАЛ МАЗНИЯ УЧИНДОЛСКИ ЧАЛГАР, ВМИРИСАН НА ПОТ, ПИКНЯ И КЕБАПЧЕТА. ДЪРТА УЧИНДОЛСКА ДЕМЕНЦИЯ, ЕДНА ЖЕНА НЕ СЕ СВЪРТЯ КРАЙ НЕЩО, ЩЕ ОПРАВЯ ДЪРЖАВАТА ТОЯ БОРСУК.
112
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще арестуват Баце, а? Хахахахахахаха. Баце е от стара коза яре. През Дунава ще ги прекара без да ги намокри и накрая пак на сухо ще ги остави. Борисов е толкова врял и кипял, че няма да си остави магарето в калта. Ще се влачат по търбух, Христо даже ще се търкаля пред къщата на Бойко. А онзи ковчег, където разнасяха докато викаха Бойкоооо, мууурвоооо, сега ще е по мярка за тях. Остава му на Борисов да закове последния пирон на шарлатаните. Но ще чака да се закопаят сами. Бавно, стратегически...
111
0
 
27
 
! Отговори
Искрено ваш Ганьо преди 1 месец
Цирка продължава !!!Каквото и да си говорим става дума за пари!А Морал ,Чест, Достойнство забрави щом става дума за власт и пари!!
110
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо от 3 год правителство бюджет пари от Европа Няма Кой саботира кой развитието на държавата
109
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вие не разбрахте ли ,че България се управлява от Козяк16 и тези от партиите са само актьори?
108
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кой от 3 год дестабилизира България
107
0
 
17
 
! Отговори
Тазбирай преди 1 месец
ПП иска време ,за да се обади в посолството 16козяк ,да натиснат Боко
106
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
95 шарлатаните нямат мнозинство за да управляват сами 95 кога ще го разбереш 121 депутата са необходими така че освен коалиция друго няма