Предсрочни избори ще има и ще бъдат 2 в 1, Борисов отново стана архивраг

Георги Киряков: ГЕРБ-СДС и ДПС не искат ново разпределение на ресурсите
20 мар 2024 11:50, Елка Василева
118
Предсрочни избори ще има и ще бъдат 2 в 1, Борисов отново стана архивраг
Кадър: архив, Bulgaria ON AIR

"Досега бях напълно убеден, че ще има ротация, защото това диктува политическата логика. Сега съм 100% убеден, че предсрочни избори ще има и ще бъдат 2 в 1 с европейските." Това заяви в интервю за БНР политологът Георги Киряков.

Още по темата
Според него е логично изборите да бъдат именно 2 в 1, а не в две последователни седмици, каквато версия също бе лансирана.

В последните политически ходове политологът вижда както търсене на повод да се обвини коалиционния партньор за предизвикването на избори, така и възможност да се гласува правителство в парламента с други мнозинства.

Ще загуби повече онзи, "който мигне пръв", в по-изгодна позиция ще бъде онзи, който успее да убеди гласоподавателите, че не е виновен, гласи прочитът на Киряков.

ГЕРБ-СДС и ДПС не искат ново разпределение на ресурсите, добити с усилия – ако досега формулата беше делене на две, сега трябваше да бъде на три и такава подялба беше отказана, коментира Георги Киряков. По думите му, това е "циничният, но и основният отговор" защо не се разбраха двете управляващи коалиции.

"Едно споразумение, по което нямаме никаква яснота как е било постигано, с какви договорки, след като работиш за благото на хората, трябва да го комуникираш с обществото – не помежду си. Изведнъж да излизат постфактум някакви части от това споразумение", каза политологът.

"Кампанията (на ПП-ДБ – бел. ред.) беше изградена на тезата, че Бойко Борисов няма място в българската политика, този модел трябва да бъде изтрит. Думата "изчегъртване" изчезна от политическия речник след изборите. Сега се връщаме в изходна позиция – Бойко Борисов отново стана архиврагът ни и през поредното му изчегъртване ще градим политическа кампания. Няма как това да хване корени в каквато и да е почва", коментира Киряков.

Най-вероятният сценарий според него е ГЕРБ да пуснат за гласуване оповестения вчера състав на кабинет и ако той не мине, отиваме на избори.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
0
 
1
 
! Отговори
Божил Божилов преди 1 месец
Българийо от тебе те крадяха, крадат и сега. VS Българийо за тебе те умряха.Срам юроди срам и позор махнете се незабавно!
95
0
 
3
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 месец
В интервю с проф. Близнашки той каза, че правителството (на сглобката) е било съставено под натиск от САЩ след посещението на ръководителят на Комитета по санкциите към Държавния департамент на САЩ Джеймс О'Брайън. Казал е (вероятно) на Бойко че, ако пречи на съставянето на правителството, ще му излезе името в списъка Магнитски. А сигурно е имал какво да каже и на Киро и Асен. И ето ти готова (не)коалицията. Сглобката беше нужна за да обслужва първо интересите на САЩ, а не националните цели.
94
1
 
1
 
! Отговори
Накъде да вървим преди 1 месец
ДБ (заедно с ПП) се беше заела с невъзможна задача: да бори копупцията с помощта на тези, които я осъществяваха (ГЕРБ и ДПС) и да прави съдебна реформа с тези, които бяха обсебили съдебната система (пак ГЕРБ и ДПС). Нямаше как да успеят. Сигурно им е било ясно, но нямаха голям избор. Събраха се не заради националните цели, а за да обслужат евроатлантизма. А Бойко знае как се прави корупция през евроатлантизъм, има богат опит. За да успеят, занапред трябва да отделят едното от другото.
93
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
94 С мадуровките, само 5%. Проверих.
92
4
 
0
 
! Отговори
я провери пак преди 1 месец
До Анонименпроверка в ЦИК над 600 х. са за ПП ДБ
91
5
 
17
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 1 месец
На маджарите от ПП- ДБ, изобщо не им стиска да се явят на нови избори----ФЛАШКИТЕ ТОЗИ ПЪТ, ШЕ СЕ ГЛЕДАТ ПОД ЛУПА....ХАХАХА
90
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма държава по света, която след изцепки на Киро просто, Лена от парапета, Асен Василев, Ицо Хазарта, Денков, да ги избере за министри и депутати.
89
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ПП,ДБ удариха дъното. Показаха си простотията, освен поредният провал, в който се убедихме за пореден път. След такива тежки обиди към Мария Габриел, управление с тях е невъзможно. ПП,ДБ сритаха конституцията, демокрацията, държавата. Вън, от властта!
88
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Щом според ПП-ДБ ,Габриел не става,значи да се върне ББ като премиер,за който реват всичките лидерчета на грантаджийте.Само да се разберат приятелски,кой ще сяда на Бойко в скута,а кой на Дилянчо,и без караници.
87
3
 
12
 
! Отговори
Масово преди 1 месец
Се правят финансови злоупотреби от фирмите в България
86
3
 
12
 
! Отговори
Много хора преди 1 месец
Ще направят само един избор - чужбина
85
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Чудесно!Изборите са най-нормалното нещо в тази ненормална ситуация.ППците и ДБците са шарлатани и това го видяха всички с изключение на жълтопаветната секта.
84
16
 
16
 
! Отговори
Точен преди 1 месец
Време е за Възраждане.
83
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До горнияХАХАХАХАХАААА.Леко с кристалите,клоун!
82
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На мястото на Мария Габриел бих дал Асен Василев под съд. Ицо Хазарта ненормалника, също.
81
1
 
18
 
! Отговори
Това е ТЕАТЪР! преди 1 месец
Когато става за ГЕПЕНЕ и да е вредно за НАРОДА,правят избори а парите се усвояват от АЙдуците и така до следващите схеми,пердон,избори???
80
0
 
14
 
! Отговори
ТИЯ дупетати и преди 1 месец
Схемаджийски,пердон,сглобени правителства работят против България и народа или съм в грешка???
79
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма премиер който може да работи с министър като Асен Василев, след тежката обида към него. Асен Василев е политически труп, вън, от властта. Дори и ако неискреното му "извинетие" се приеме от Габриел, петното върху българското правителство остава.Иво Хазарта също, аут!
78
5
 
14
 
! Отговори
Продължава вноса преди 1 месец
На некачествени храни и вдигане на данъците,защото паметниците пречат на икономиката и ще се вдигне двойно бензина и нафтата,защото руският нефт е комунистически???А заплати и пенсии са Африкански,нищо че,живеем в Европа,важното да са ДЕМОКРАТИЧНИ цените???
77
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как така народът гласува да не управлява Гер бб, а Н С ще гласува да управлява?? Как така игнурирате 3милиона българи гласували за ПП-ДБ и си мислите, че ще има спокойствие?? Какво означава лудата Мара Шалвара да "пусне" избора си в НС?? Всичко , което вършите е незаконно.в