Борбата с мигрантите се пренесла в центъра на София

Новите мерки за сигурност не били свързани с атентата в Москва
85
Борбата с мигрантите се пренесла в центъра на София
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Мерките за сигурност в центъра на София и големите градове на страната, които вчера разпореди вътрешният министър Калин Стоянов, са малко странни и те не са свързани с терористичния атентат край Москва. Това коментира пред БНТ бившият служебен вицепремиер и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Той припомни, че по време на служебното правителство граничните полицаи са били снабдени с дългоцевно оръжие, но то им е било отнето и сега е дадено на полицаи да охраняват центъра на София.

"Тук възникват два въпроса - дали борбата с нелегалната миграция от границата, където е мястото, се пренася в центъра на София и второ, дали това не са имиджови мерки, които на практика признават един сериозен проблем, който се неглижира и прикрива от правителството. Неуспехът на това правителство да се справи с нелегалната миграция", поясни Демерджиев.

Бдителността трябва да е изключително висока, смята той.:

"Средата, в която живеем, кървавите атентати - сега този последният в Москва, атентатите преди него, много ясно трябва дават сигнал на управляващите и на ръководителите на служби колко е опасна средата. Трябва много оперативна работа, тя не е с дълго оръжие в центъра на София. Това е скрита работа, която цели установяване на потенциални атентати, тяхното предотвратяване. Тази работа, за съжаление, аз не я виждам, за сметка на това виждаме подобни демонстрации и разбира се, трябва да се вземат мерки там, където има събиране на хора, там, където има ключови обекти, те да бъдат по-добре защитени, без да се всява излишна паника в обществото", каза той.

По думите на Иван Демерджиев, борбата с нелегалната миграция не е в центъра на столицата, а на границата, която да бъде надеждно охранявана, там да са концентрирани усилията и мигрантите да бъдат залавяни на територията на цялата страна.

"С тези мигранти проникват много хора, ангажирани било с терористични организации, било с паравоенни организации, било бивши военни. И когато се пропускат мигрантите да преминават безпрепятствено през територията на страната, се пропускат и такива хора - къде се намират те, с какво се занимават те, не може да се установи и се създават предпоставки да се случи нещо подобно, на което станахме свидетели", уточни Демерджиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още по темата: полицаи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
5
 
! Отговори
Шът преди 1 месец
Европа ни ги връща на нас . Меркел ги извика да си ги взима ако не да ги изсипват със самолети над Авганистан а не тук . Те не са български граждани .
76
0
 
7
 
! Отговори
Миш преди 1 месец
Тези индивиди нямат място тук . Не работят не се трудят . Не се ограмотяват . Нищо не става от тях освен бандити . Не знам с кой акъл ги развъдиха тук . Предполагам че разни НПО и Сорос финансират погрома на Европа . Ще настъпи тотална анархия . Източването на социалната система ще е апокалипсис за държавите особено бедните като нас
75
0
 
7
 
! Отговори
Шопендар преди 1 месец
Тези не са бежанци,това са нелегални ,без документи,с неясни намерения,и цели.защо мвр не си върши работата,и не пази държавата.държавата се разпада ,а продажните ни управници ги интересува собствената облага
74
0
 
8
 
! Отговори
Търтеи и лентяи преди 1 месец
Какви мигранти ? Какви пет лева ? Шенген ни докара тарамбуки - клатикурци!
73
0
 
5
 
! Отговори
Шенген ?!?! преди 1 месец
На ти Шенген,народе ! Мигрантите и бежанци - тарамбуки ,клатикурци които австрийците го изметоха насам !
72
0
 
9
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 месец
Каква борба, какви 5 лева!? Борба е когато затвориш границата и депортираш всеки, който успее да се промъкне! А затварянеъо може да е ефективно само с миниране!
71
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Милите мигранти ,бой по канчетата
70
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До69 . Опасността не е от емигрантите . Опасността до месец два ще дойде от Русия и то права територия е Варна . Руските богатири никой от България не може да ги спре. Те ще си охраняват руско- турска - сръбската тръба. И Б. Борисов не е интересен за тях. Както едно време Т. Живков построй АЕЦ Козлодуй . Но той от него не получи . Чак след 1989 г. получавах по 3- 10% , когато Москва каже и гогато си иска .Всичко отиваше износ за Турция , Гърция ,Милошевич
69
2
 
16
 
! Отговори
:(( преди 1 месец
Неслучайно вече се пише по темата, че в скоро време централните улици на големите градове в България ще заприличат на тези във френските градове. Най-напред идва по един мигрант от семейство. После довежда тук цялото си многолюдно семейство, което и не мисли да работи. И започва едно хрантутене чрез соц.помощи, а те, понеже бездействат по цял ден, какво друго да правят, освен да се мотаят по централните улици, докато българите работят и плащат данъци, за да ги издържат?
68
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Скоро и войни по улиците на София.
67
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хохлите говорят на мова само в Украина, навсякъде другаде - на руски.
66
1
 
20
 
! Отговори
Георги преди 1 месец
Днеска точно се срещнах с едни приятели. Прибират се от Германия, имат апартамент в центъра на Мюнхен. Вече ще живеят в едно българско село и 1-2 пъти в месеца ще пътуват със самолета до Германия да си вършат работата. Причината - там вече било невъзможно да живееш като бял човек. Жената я е страх да отиде вечер до магазина, семейни разходки вечер също не става. Детето имало съученик който ходи с къса пола в час и ги учат, че не трябва да му се смеят.. В София ще стане същото до 4-5години!
65
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 59 ,това че говорят руски незначи че са руснаци ,това по моловете са украинци фашисти
64
1
 
5
 
! Отговори
Огито преди 1 месец
Бог да ожали ...Ямбол,Харманли и Свиленград ! София,като викаше баба, не е в България!
63
4
 
2
 
! Отговори
ВСИЧКИ АФРИКАНЦИ... преди 1 месец
...ДА ИДВАТ В БЪЛГАРИЯ ---ЗА ДА ОПРЕСНИМ ГЕНОФОНА...!
62
22
 
7
 
! Отговори
СМЕХ... преди 1 месец
..ПО-ДОБРЕ , АРАБСКИ И АФРИКАНСКИ МИГРАНТИ---ОТКОЛКОТО РУСКИ ПИЯНИЦИ , ФАШИСТИ И КОМУНИСТИ...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
61
1
 
4
 
! Отговори
ха,ха руски имитаци преди 1 месец
Сега и ни у България ли ше гониме "ТЕРОРИСТИТЕ ОТ ИДИЛ".....ХА,ХА,ХААААААААААААА
60
0
 
3
 
! Отговори
00014 преди 1 месец
До Демократ Цирк г-жа Петрова. цирк! Те пред хората се карали, а в къщи бебета правели!
59
7
 
5
 
! Отговори
наистина? преди 1 месец
моловете и метрото са пълни с руснаци. не съм видял някой да ги проверява или гони.
58
3
 
5
 
! Отговори
Демократ преди 1 месец
Добрата новина е , че герб и пп са се разбрали и ще има нов техен кабинет