Борбата с мигрантите се пренесла в центъра на София

Новите мерки за сигурност не били свързани с атентата в Москва
85
Борбата с мигрантите се пренесла в центъра на София
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Мерките за сигурност в центъра на София и големите градове на страната, които вчера разпореди вътрешният министър Калин Стоянов, са малко странни и те не са свързани с терористичния атентат край Москва. Това коментира пред БНТ бившият служебен вицепремиер и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Той припомни, че по време на служебното правителство граничните полицаи са били снабдени с дългоцевно оръжие, но то им е било отнето и сега е дадено на полицаи да охраняват центъра на София.

"Тук възникват два въпроса - дали борбата с нелегалната миграция от границата, където е мястото, се пренася в центъра на София и второ, дали това не са имиджови мерки, които на практика признават един сериозен проблем, който се неглижира и прикрива от правителството. Неуспехът на това правителство да се справи с нелегалната миграция", поясни Демерджиев.

Бдителността трябва да е изключително висока, смята той.:

"Средата, в която живеем, кървавите атентати - сега този последният в Москва, атентатите преди него, много ясно трябва дават сигнал на управляващите и на ръководителите на служби колко е опасна средата. Трябва много оперативна работа, тя не е с дълго оръжие в центъра на София. Това е скрита работа, която цели установяване на потенциални атентати, тяхното предотвратяване. Тази работа, за съжаление, аз не я виждам, за сметка на това виждаме подобни демонстрации и разбира се, трябва да се вземат мерки там, където има събиране на хора, там, където има ключови обекти, те да бъдат по-добре защитени, без да се всява излишна паника в обществото", каза той.

По думите на Иван Демерджиев, борбата с нелегалната миграция не е в центъра на столицата, а на границата, която да бъде надеждно охранявана, там да са концентрирани усилията и мигрантите да бъдат залавяни на територията на цялата страна.

"С тези мигранти проникват много хора, ангажирани било с терористични организации, било с паравоенни организации, било бивши военни. И когато се пропускат мигрантите да преминават безпрепятствено през територията на страната, се пропускат и такива хора - къде се намират те, с какво се занимават те, не може да се установи и се създават предпоставки да се случи нещо подобно, на което станахме свидетели", уточни Демерджиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още по темата: Полицаи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
значи се готви нещо и в София и Пловдив на някой мач или фолк събиране
36
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ха сега се сетиха че границата е разграден двор. Смеееех.
35
3
 
24
 
! Отговори
Реалист преди 1 месец
Всички емигранти вън от България!
34
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия изгони турците от бг, а сега евроатлантици и ЕС ги заселва пак обратно.
33
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
София е вече европейски град.
32
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Върнаха ни "мигранти" бойци на Ислямска държава, които никоя държава в ЕС не може да интегрира. Сега ще се опитваме да се пазим от вълка, който пуснахме в кошарата.
31
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На самолетите и депортиране.
30
2
 
13
 
! Отговори
При Демерджиев преди 1 месец
Мигрантите бяха повече.Имаше и петима убити полицай,което при никой друг министър не е ставало.Но няма нищо странно.Все пак Демерджиев си е парашутист,който без нито един работен ден в МВР ,Радев назначи за министър,защото."бях точен с парите"
29
4
 
14
 
! Отговори
Бягайте от България! преди 1 месец
Товане е държава. Това е ДИКТАТУРА !!
28
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До НИКАКВИ "МИГРАН Във френските филми все повече французойки се съединяват с арапе.
27
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"граничните полицаи са били снабдени с дългоцевно оръжие, но то им е било отнето и сега е дадено на полицаи да охраняват центъра на София." - По границите не може с дългоцевно оръжие, а по центъра може.
26
2
 
11
 
! Отговори
ОЩЕ КРИЯТ ДЕНКОФ преди 1 месец
И СГЛОБКАТА ЗА КОЛКО "МИГРАНТИ" СА ПОДПИСАЛИ ДА СЕ НАСТАНЯТ ТУК
25
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В София наемите са 2-3 бона $ и сам човек няма как да наеме дел апартамент. По 10-20 турци са добре дошли в 1 апартамент им излиза по 100 $.
24
2
 
16
 
! Отговори
НИКАКВИ "МИГРАН преди 1 месец
НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ДОПУСКАТ ТУК > първо ще останем без жени, а след това и без глави
23
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Досега никой не се е справил с мигрантите на границата,защото няма такова желание!Толкова ли е сложно да се разбере,че трябва първо да се подсили дантелената ограда,да се сложат повече камери и жандармерията или военните да отидат на границата.Каква друга работа имат?
22
3
 
10
 
! Отговори
До 5 преди 1 месец
Ние гласуваме, но изборите се фалшифицират.
21
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен И турците са арабе. Турския е арапски само че диалект и с латиница. Арапете превземат Туркистан и слагат езика.
20
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами те от Европа ни връщат точно тези за които имат съмнения че участват в тероритични групи. Затова и в центъра на София вече е нормално да видиш полицаи с бронежилетки и Калашници.
19
3
 
18
 
! Отговори
Митака преди 1 месец
Е как да я пазят бе Демерджив по-точно тая граница?Точно ти много добре знаеш, че не могат да стрелят от Гранична полиция по нелегалните, които влизат.Ако това не си промени, и 100 хиляди да сложите да охраняват - тия джаголи ще си влизат и ще ни се смеят само.
18
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 16. Верно ли Русия ни е виновна ? За мигрантите от Африка ? Които прииждат ота 30 години насам в Европа ?