Борбата с мигрантите се пренесла в центъра на София

Новите мерки за сигурност не били свързани с атентата в Москва
85
Борбата с мигрантите се пренесла в центъра на София
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Мерките за сигурност в центъра на София и големите градове на страната, които вчера разпореди вътрешният министър Калин Стоянов, са малко странни и те не са свързани с терористичния атентат край Москва. Това коментира пред БНТ бившият служебен вицепремиер и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Той припомни, че по време на служебното правителство граничните полицаи са били снабдени с дългоцевно оръжие, но то им е било отнето и сега е дадено на полицаи да охраняват центъра на София.

"Тук възникват два въпроса - дали борбата с нелегалната миграция от границата, където е мястото, се пренася в центъра на София и второ, дали това не са имиджови мерки, които на практика признават един сериозен проблем, който се неглижира и прикрива от правителството. Неуспехът на това правителство да се справи с нелегалната миграция", поясни Демерджиев.

Бдителността трябва да е изключително висока, смята той.:

"Средата, в която живеем, кървавите атентати - сега този последният в Москва, атентатите преди него, много ясно трябва дават сигнал на управляващите и на ръководителите на служби колко е опасна средата. Трябва много оперативна работа, тя не е с дълго оръжие в центъра на София. Това е скрита работа, която цели установяване на потенциални атентати, тяхното предотвратяване. Тази работа, за съжаление, аз не я виждам, за сметка на това виждаме подобни демонстрации и разбира се, трябва да се вземат мерки там, където има събиране на хора, там, където има ключови обекти, те да бъдат по-добре защитени, без да се всява излишна паника в обществото", каза той.

По думите на Иван Демерджиев, борбата с нелегалната миграция не е в центъра на столицата, а на границата, която да бъде надеждно охранявана, там да са концентрирани усилията и мигрантите да бъдат залавяни на територията на цялата страна.

"С тези мигранти проникват много хора, ангажирани било с терористични организации, било с паравоенни организации, било бивши военни. И когато се пропускат мигрантите да преминават безпрепятствено през територията на страната, се пропускат и такива хора - къде се намират те, с какво се занимават те, не може да се установи и се създават предпоставки да се случи нещо подобно, на което станахме свидетели", уточни Демерджиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още по темата: Полицаи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
6
 
2
 
! Отговори
Мда преди 1 месец
Дано се напьлни с мигрантиБьлгарина даде своят глас на избори за -герб и пп
56
1
 
19
 
! Отговори
Шанел преди 1 месец
Ами тия мизерници докараха тая напаст собствено ръчно в тази страна легално а сега не могат да се справят а и как ще могат като са неадекватни както управлението така и в решаването на такива важни неща за страната ни ,На две магарета сено не могат да разделят, сърдят се като девственици и всеки дърпа кокала и не го пуска ,С минимум оръжие пазят границата и държавата а пълни камиони пътуват към Украйна ,За да запазят техния г....з те оголват нашия ,Бай Тошо пазеше границите много добре....
55
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По стар европейски образец, медии и мееееере вече цензурират престъпленията на мигрантите. Нощно време по центъра е страшно. Вече и през деня е така. Влизат от границата, вкарват ни самолети. Каналджиите им станаха милионери и плащат масрафа на новите. Харесва им, не си мислете че не им харесва. И на вас ще ви хареса скоро като им видите истинските лица. Оня плллуужеееккк къде изчезна, що и дума не казва дали има такъв документ с Австрия
54
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Старата арабска и афганска емиграция тук са предимно комунисти , подгонени от баасистите, християни, и смесени бракове. В техните общества много добре се знае, кой какъв е до десето коляно. И да дойде нов, за нула време са му разбрали и кътните зъби, и номера на обувките на дядо му. И който е съмнителен, сами да го помолят да се премести. Точно това е силния коз и с него трябва да се работи.
53
3
 
18
 
! Отговори
Шенген преди 1 месец
Заради Денков и Кирил Петков сега всеки ден на летище София кацат самолети от Виена пълни с мигранти!
52
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Имаме ли сметки с ислямския свят? Плюс - по Байтошово време бяхме в добри отношения с арабските страни, с Иран, с ООП, та даже и Възродителния процес не го правеха на въпрос. Минус - забърках е се и в Ирак, че и в Афганистан. Плюс - установените вече общности тук живеят нормално. Минус - прожектирахме израелското знаме на парламента..... Мдамммм. Има и от двете. Надявам се на две неща - ДАНС и това че старата арабска и афганска емиграция тук е светска и сама би отхвърлила новодошли екстремисти
51
2
 
14
 
! Отговори
Да попитам преди 1 месец
А кой ще им плаща за да живеят като ги вьрнат у нас -австрия или денков и габриел - които ги договориха
50
5
 
4
 
! Отговори
Демократ преди 1 месец
Ако има избори ще гласувам за европейските ценности на - денков и габриелХората заслужават да ги получат в пьлният им размер
49
0
 
19
 
! Отговори
А селата преди 1 месец
и малките градчета кой ще ги пази? Там и без това вилнеят р0мби на тумби, пък сега и мигранти?
48
10
 
11
 
! Отговори
Кои мигранти преди 1 месец
Незначителен брой в сравнение с Германия. Нито един от тези хора не е тръгнал с цел България. Всеки преминава. Сега чакат да влезем в Шенген за да тръгнат по-евтино и лесно на запад, където има помощи и може да преживяваш без да работиш. За тях живота у нас е неоправдан разход. А темата се раздухва за да не пита никой защо не влизаме в Шенген, защо няма инвестиции и Румъния отдавна ни подмина, защо инфлацията скача, а заплатите - не. По-лесно е да не се говори за това, а за някакви тинейджъри.
47
3
 
22
 
! Отговори
Шенген преди 1 месец
Благодарете на Никой Денков за тумбите мигранти, които се изсипват всеки ден на летище София. После вземайте мерки за сигурност след като изнасилят дъщерите ви.
46
34
 
3
 
! Отговори
Гого преди 1 месец
Емигрантите са нашата бъдеща работна ръка затова трябва да се пази от разни атакаджии и Възражданци. Ние младите в бъдеще ще работим в Европа а тук някой трябва да работи. Кой ще работи кой? Тези хора са изгони от поддържаните от раша и чайна диктаторски режими в Азия и Африка. Единствено трябва да научат езика и да преквалифицират. Това са хора учител, доктори и техници затова трябва да ги впрегнем в нашата икономика.
45
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Неуки неуки хора, бъкел не разбирате. Турския не е арабски, те турците ако ги харесваха, нямаше да ги пускат насам. Щяха да ги пуснат да им работят. И проблема стана като разкараха Кадафи и оная комунистка Меркел ги "покани" заедно с едни НПОта родственици на Лорер.
44
8
 
2
 
! Отговори
13341 преди 1 месец
До Спящи клеткБеден си само ти. Материално не знам, но душевно със сигурност.
43
2
 
5
 
! Отговори
Сарказъм Радомирски преди 1 месец
Ще перифразирам наш виден политик: Етническия мир в България се крепи на арабските дюнерджийнижи и любовта на българина към чесновия сос...
42
1
 
22
 
! Отговори
Лъжа ли е? преди 1 месец
Думите на Кадафи преди САЩ и нато да го убият и разграбят Либия, се сбъдват. Той бе казал че не е нужно арабите и мюсюлмани те да нападат и превземат с оръжие запада и Европа , това ще стане с постепенно населване и асимилиране на коренното население в западните земи. .
41
1
 
31
 
! Отговори
Спящи клетки преди 1 месец
Държавата интересува ли се как така уж бедните емигранти бягащи от войни, имат пари да наемат и закупуват имоти в най скъпите места в София и големите градове?!
40
4
 
29
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 1 месец
Само искам да попитам цялото европейско войнство. Абе келешчета, когато арабюхите станат повече от 50 процента какво ще правите. Тогава ценностите ще бъдат обратното на всичко което са сега. И Европа ще стане гето, много по лошо от тия в Мексико и Бразилия!!! И ще има атентати, щото ще спорят кой е по правоверен. Не разбрахте ли че тия са по опасни от нацистите и фашягите?!!!
39
2
 
23
 
! Отговори
мак преди 1 месец
Това го знае всяко хлапе, че проникват опасни индивиди, въпреки това никой не се противопостави на меркел, а хер денков се съгласи да приеме нежеланите от австрия (а после ще ни налазят от цял ес). Сега се взимат мерки, които ще зъвършат с настаняване по центрове, за депортиране няма какво да се говори, няма такова животно на територията.
38
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 36 Границата пада със Шенген и секи влиза и излиза.