Борисов: Много исках да има правителство, ПП-ДБ бяха много нахални

Министри от чужди държави му се обаждали от името на Петков
Обновена: 26 мар 2024 11:31 | 26 мар 2024 10:00, Камелия Цветанова
280
Борисов: Много исках да има правителство, ПП-ДБ бяха много нахални
Снимка: БГНЕС

ПП-ДБ искаха цялата власт и да узурпират всичко, на инат – или всичко или нищо, коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов преди НС да гласува днес отказа на Мария Габриел да стане премиер и да предложи МС.

"Много исках да има правителство", призна Борисов, но добави, че ПП-ДБ са били много нахални, а самият той е направил компромиси за министри, въпреки съпротивата на преговорния екип на партията му.

Стигнало се дори дотам министри от други държави да му се обаждат от името на Кирил Петков.

"До последния момент те бяха нахални, те искаха до узурпират ялата власт – Асен Василев, енергетика, електронно управление, МВР, какъв компромис искате сега", скочи Борисов.
 
Той обясни, че иска да разсее няколко спекулации, които вървят.

Още по темата
ГЕРБ определила преговорен екип, за да няма няма лидерски говорилни.

"Екипът близо 20 дни проговаря по всички точки. През това време чухме какви ли не обиди с цел да ни сплашат, само че не се плаша така лесно, както си мислят. Това, че съм диалогичен и отстъпчив, че слагам държавата пред партията го направих и сега. Тези, които говорят, че не е имало лидерски срещи – аз четвърт, в петък лично съм се срещал с тях", каза Борисов.

"В нашата партия вече категорично никой не желаеше да разговаря с тях, защото през преговорите те са се наслушани на обиди", каза Борисов.

"В петък бях получил СМС от Асен Василев все пак да се срещнем и да направим правителство. Благодаря му, че се отзова веднага, след като се обадих. Аз извадих листа и въпреки екипа собственоръчно подчертах, че Асен Василев остава като най- важния човек в кабинета и поисках да се извинят на Мария Габриел. След това собственоръчно зачертах Христо Гаджев и  написах Тагарев. Собственоръчно задрасках Жечо Станков и написах Румен Радев, така както искаха. И собственоръчно този министър на електронното управление, който ги изобличаваше, дали е вярно, или не - не знам, за стотици милиони поръчки, за да не дразни, казах нека да е неговият заместник на електронното управление“, обясни случилото се Борисов.

Той поискал от Асен Василев бърз отговор на предложението.

"Чухме се после, за да го видя как е след катастрофата, която имаше, и той ми каза, че за вътрешното министерство и за електронното държат да са други хора. Атанасов ми се обади вечерта, казах му същото и на него, като предложи мисля г-жа Дундакова, която е зам.-министър на МВР, да стане министър на МВР и един човек от Лидъл за министър на електронното управление", добиви лидерът на ГЕРБ.

"Нека Калин да сме го избрали заедно за министър, но ПП има четири възлови фигури в МВР и че това няма да се случи, както няма да допусна да се разграждат системите в службите за сигурност и в правосъдието без да бъде дълбоко обмислено, за да няма сега като с Конституцията, която Христо Иванов е написал, ние само сме го подкрепили. Каквото е предложил Христо Иванов, това сме подкрепили", коментира той.

"В събота Денков кани Мария Габриел в МС и той й казва - без МВР не става и без електронното управление не става и приключва темата. В неделя за последен път изпращам Габриел при Денков, за да му каза, че приключва днес и Денков казва – без МВР няма да стане сложете Румяна Бъчварова и приключва. После започва – телефон, телефон, телефон, да се обаждат хора, министри от други държави от името на Петков да ме натискат за МВР", каза Борисов.

"И ние взехме окончателно решение да защитим хората, демокрацията и сега от ПП-ДБ имат своя шанс, те имат огромни възможности, аз знам отличните им отношения с ДПС, знам, че с "Възраждане" ходеха да ги молят за "Уестингхаус", коментира лидерът на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


280
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
249
0
 
0
 
! Отговори
Иванова преди 3 седмици
Неграмотността и некадърността на ПП и ДБ стигнаха до там, че да направят и Бойко Борисов и Делян Пеевски едни от най-големите политици, които страната ни е имала. Просто мога да кажа, че добре че са те двамата иначе Кирчо и Христо Иванов до сега да бяха фалирали цялата държава.
248
0
 
0
 
! Отговори
Милен преди 4 седмици
ПП и ДБ са безобразни
247
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен, к.251 Хр.Иванов е като мушика: започва с интриги и искания, на преговорите мълчи като ням, а вечерта след преговорите отново започва да ръчка жаравата. ББ го дава по милиционерски: пусне напред машите, а той стои зад кулисите. Към края на преговорите излиза на сцената, вече омаскарил някой от своите хора и започва с разговорите и самооценките: 'аз, аз, аз...' Какво ти: кри се зад кулисите, остави машите си да се пекат на огъня и сетне се пъчиш като победител. Какъвто нерядко не си.
246
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Баце, научи се, че освен 1-о л.ед.ч. има и 1-о л.мн.ч. Защото не само ти представляваш ГЕРБ, а и твоите помощници. Ти унижи мъжкия състав на преговарящите с ПП-ДБ и пусна напред дамите. Там Петкова и Габриел се поизложиха, за да не кажа - изложиха, но Сачева и Назарян се държаха мъжки.Сетне подхлъзна Габриел, давайки й един неособено коректен списък на министри и я накара сетне тя да го върне, а можеше и ти да се намесиш.Пет дни играхте с ПП-ДБ на криене и надхитряне. И пак започна с 1-о л.ед.ч.
245
0
 
2
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Крайно време е за промяна на законите за съставяне на правителство след избори. Получените най много гласове да съставят правителство. Вторите и третите задължително да участват със заместник министри.
244
2
 
4
 
! Отговори
Калин преди 1 месец
Човекът, който издъни пак работата е Христо Иванов, затова се е покри в последните дни
243
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Започва "тилифон","тилифон","тилифон" - нещо недопустимо." Баце ги направи на компот.
242
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гномът каза, че "Днес е облачен ден за българската демокрация". Дали щяло да изгрее слънцето зависело от '"тази зала" Хахахаха смятай зависи от Борисов - Слънцето. Признаха си без бой, че Бойко в Слънцето.
241
0
 
8
 
! Отговори
niki преди 1 месец
Много исках, ама немах желание. Тiквунякска логика.
240
1
 
5
 
! Отговори
sd преди 1 месец
боко да даде днк проба и да се види дали е баща на коп-еле-то на борислава йовчева
239
0
 
4
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 месец
Е колко да са нахални,най-много колкото Навални.
238
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Малко е да се каже, че са нахални. Те са супернахални, при това арогантни и некомпетентни. С мания за величие и завземане на цялата власт, с желание да правят каквото искат. За мен определено са невъзпитани психопати. Да се измитат от политическия живот, че обърнаха наопъки всичко, до което се опряха.
237
1
 
11
 
! Отговори
akudдфгх преди 1 месец
драмата в Герб е ,че по-голямата част от самите сапартийци на Бойко борисов вече фактически са от ДПС защото влезнаха в орбитата на обръчи от фирми и взимат рушвети и дивиденти от престъпленията които извършват заедно с ДПС и ограбват българските данъци. това са обръчите от фирми които не искат България да влезе в еврозоната тъй като ще трябва да се отчитат и при тях а така няма мога да гледат застраховки ДДС и всичко останало на което се свикнали да прибират от българския народ
236
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много исках да има правителство,ама нямах желание.
235
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До СпасМи, то по-хубаво далаверите на Бойко в Митниците от вашите далавери с олигарси като Иво Прокопиев и Пламен Бобоков, които ви финансираха кампаниите,
234
11
 
6
 
! Отговори
ПП +БСП = РОДНИНИ преди 1 месец
ВСЕ БОРИСОВ ИМ Е ВИНОВЕН....
233
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И аз исках 15 години да ни управлява някой нормален,то пък попаднах на Тулупа .
232
1
 
4
 
! Отговори
гербаджия преди 1 месец
Сега не става амаа след изборите с тикви не говорим.
231
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Баце намекна че и Конституцията на Христо Иванов ще я скъса. Защото той само подписвал и не знаел какво Ицето пишел вътре. Всичко ще разпердушини.
230
2
 
6
 
! Отговори
ББ: много исках преди 1 месец
ама пък ПП искаха да ме разследват