Борисов: Много исках да има правителство, ПП-ДБ бяха много нахални

Министри от чужди държави му се обаждали от името на Петков
Обновена: 26 мар 2024 11:31 | 26 мар 2024 10:00, Камелия Цветанова
280
Борисов: Много исках да има правителство, ПП-ДБ бяха много нахални
Снимка: БГНЕС

ПП-ДБ искаха цялата власт и да узурпират всичко, на инат – или всичко или нищо, коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов преди НС да гласува днес отказа на Мария Габриел да стане премиер и да предложи МС.

"Много исках да има правителство", призна Борисов, но добави, че ПП-ДБ са били много нахални, а самият той е направил компромиси за министри, въпреки съпротивата на преговорния екип на партията му.

Стигнало се дори дотам министри от други държави да му се обаждат от името на Кирил Петков.

"До последния момент те бяха нахални, те искаха до узурпират ялата власт – Асен Василев, енергетика, електронно управление, МВР, какъв компромис искате сега", скочи Борисов.
 
Той обясни, че иска да разсее няколко спекулации, които вървят.

Още по темата
ГЕРБ определила преговорен екип, за да няма няма лидерски говорилни.

"Екипът близо 20 дни проговаря по всички точки. През това време чухме какви ли не обиди с цел да ни сплашат, само че не се плаша така лесно, както си мислят. Това, че съм диалогичен и отстъпчив, че слагам държавата пред партията го направих и сега. Тези, които говорят, че не е имало лидерски срещи – аз четвърт, в петък лично съм се срещал с тях", каза Борисов.

"В нашата партия вече категорично никой не желаеше да разговаря с тях, защото през преговорите те са се наслушани на обиди", каза Борисов.

"В петък бях получил СМС от Асен Василев все пак да се срещнем и да направим правителство. Благодаря му, че се отзова веднага, след като се обадих. Аз извадих листа и въпреки екипа собственоръчно подчертах, че Асен Василев остава като най- важния човек в кабинета и поисках да се извинят на Мария Габриел. След това собственоръчно зачертах Христо Гаджев и  написах Тагарев. Собственоръчно задрасках Жечо Станков и написах Румен Радев, така както искаха. И собственоръчно този министър на електронното управление, който ги изобличаваше, дали е вярно, или не - не знам, за стотици милиони поръчки, за да не дразни, казах нека да е неговият заместник на електронното управление“, обясни случилото се Борисов.

Той поискал от Асен Василев бърз отговор на предложението.

"Чухме се после, за да го видя как е след катастрофата, която имаше, и той ми каза, че за вътрешното министерство и за електронното държат да са други хора. Атанасов ми се обади вечерта, казах му същото и на него, като предложи мисля г-жа Дундакова, която е зам.-министър на МВР, да стане министър на МВР и един човек от Лидъл за министър на електронното управление", добиви лидерът на ГЕРБ.

"Нека Калин да сме го избрали заедно за министър, но ПП има четири възлови фигури в МВР и че това няма да се случи, както няма да допусна да се разграждат системите в службите за сигурност и в правосъдието без да бъде дълбоко обмислено, за да няма сега като с Конституцията, която Христо Иванов е написал, ние само сме го подкрепили. Каквото е предложил Христо Иванов, това сме подкрепили", коментира той.

"В събота Денков кани Мария Габриел в МС и той й казва - без МВР не става и без електронното управление не става и приключва темата. В неделя за последен път изпращам Габриел при Денков, за да му каза, че приключва днес и Денков казва – без МВР няма да стане сложете Румяна Бъчварова и приключва. После започва – телефон, телефон, телефон, да се обаждат хора, министри от други държави от името на Петков да ме натискат за МВР", каза Борисов.

"И ние взехме окончателно решение да защитим хората, демокрацията и сега от ПП-ДБ имат своя шанс, те имат огромни възможности, аз знам отличните им отношения с ДПС, знам, че с "Възраждане" ходеха да ги молят за "Уестингхаус", коментира лидерът на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


280
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
229
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами оказа се,че са " Прихванали" от Теб самият!-:) И на тези избори,нови,на които си мислиш,че Като Гламави,ще " хукнем" " масово" да Гласуваме за ГЕРБ,е огромна Грешка другарю! И на тези Избори,ще си Платите Заедно,за " политиката" която водихте,Против Мнението на Българина!!-:)Този път знаем вече,за Кого да Гласуваме!!-:))))
228
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хм, който иска нека си троши главата с ПП,ДБ. Накрая ще бъде прецакан. Доказано. В тези 3 години.
227
3
 
10
 
! Отговори
Lina преди 1 месец
Да обобщим пдбл очакват с 30 +- депутата да притежават цялата власт, да бъдат явно подкреояни , без възражения от герб , тайно от дпс , на цената на един министър председател и един министър на облаците, иновациите и вълненията ?
226
7
 
12
 
! Отговори
Спас преди 1 месец
Най общо казано Бойко и Пеевски не си дават далаверите по митниците,полицията и прокуратурата които ги пазят щото едното без другото не може да става.Имат и медиите начело с Цв.Лизова и честната и справедлива Европа ги подкрепя.Имат и пари за избори от вашите дето ви крадоха докато дремахте и ревахте за Бойко и Славито.
225
2
 
1
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 1 месец
И какво се оказа -еднорозовите са тер ористи и изнудвачи с грим и лакирани нокти, побе ту лупа е такъв какъвто е. Каза го - про ст;) . Стрес теста , на плбт+ е приятен за гледане. Много подутти тези еднорози, едва ли е от алкохол ;)
224
6
 
12
 
! Отговори
Toni Ivanov преди 1 месец
"Много исках да има правителство", призна Борисов, но нямах желание...
223
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 227 УМНИК ЗАЩО ЛЪЖЕШ ЗАРАДИ ОБЛАЧНИТЕ
222
1
 
4
 
! Отговори
До 182 преди 1 месец
До Отвратен Най-отвратителното е, че "Четирите" знаеха за какво са там. Не е като случайно да са попаднали. Чак когато започнаха да осъзнават, че Лъжливото овчарче е на път да ги жертва и самите тях, проговори инстинктът за самосъхранение. Коварството на Лъжливото овчарче е безпределно.
221
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Поздравления за Борисов и преговорния дамски екип, че издържаха на политическия рекет!
220
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като чета коментарите, се вижда, че болшинството от хората се радват, че никитата и кикитата са извън борда. Това е чудесна новина. Най- после тези нахалитети, които се бяха набутали и в президенството в нарушение на конституцията, ще бъдат по- далеч от властта. Поздравление за Борисов и дамския преговарящ екип, за достойното поведение и издръжливост на този политически рекет.
219
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Борисов е най успешният политик на прехода
218
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Министри на други държави? Това означава че те се бърркат във вътрешните работи на държавата. Толкова ли не можеш да се усетиш че говориш Г. Л..У. пости?
217
5
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 месец
""Много исках да има правителство", призна Борисов, но добави, че ПП-ДБ са били много нахални,"...Милия Мутраген,не може да понесе некой да е по-нахален от него..
216
1
 
9
 
! Отговори
Толупа преди 1 месец
Много искА, ама немА желание....
215
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
министри от други държави?
214
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А аз много искам да те срещне Сретан Йосич и да ти гръмне тиквата !
213
3
 
4
 
! Отговори
Мая преди 1 месец
затова сега няма да има ППДБ в новото правителсвтов
212
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ЖГЕРБ що сега не са отпред ?
211
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ЛОЙКО СЧУПИ ДЪРЖАВАТА .
210
7
 
12
 
! Отговори
Алесио Бианки преди 1 месец
Много надебелял тулупа бе станал 200 кила свинямайка