Парламентът гласува отказа на Мария Габриел да е премиер и да излъчи кабинет

Очаква се ППІ-ДБ да обяснят следващите си стъпки
72
Парламентът гласува отказа на Мария Габриел да е премиер и да излъчи кабинет
Снимка: НС

На извънредно заседание парламентът гласува отказа на Мария Габриел от поста министър-председател. Тя отказа да предложи състав на правителство след дълги преговири с ПП-ДБ, които обаче не успяха да доведат нещата до успешен край.

Още по темата

Очаква се от ПП-ДБ да обявят предложението си към ГЕРБ-СДС да предложат „взаимноприемлив“ кандидат за премиер с техния втори проучвателен мандат.

Според ГЕРБ техните партньори във властта са продължили да поставят условия, за да се случи ротацията и последно поискали да бъде сменен министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

От ПП-ДБ обаче обясниха сложената точка в преговорите като нежелание от страната на ГЕРБ-СДС за реформи в съдебната система, службите за сигурност и регулаторите.
След гласуването в пленарната зала днес, конституционната процедура продължава, а на ход ще бъде президентът Румен Радев.

След неуспех на първия мандат, той ще вречи втората папка за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, излъчен от ПП-ДБ.

В понеделник Кирил Петков обяви, че ще поемат отговорността си и няма да се крият зад преговорни екипи. От ГЕРБ-СДС и ДПС вече посочиха, че няма да подкрепят втория опит за формиране на кабинет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още по темата: парламентГабриел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо отказахте "Най красивото лице на...."?
65
2
 
2
 
! Отговори
Майната Ви преди 1 месец
До НЕКЪФ ЧОВЕЧЕЦ, нали не забравяш, че тези овластени простаци са част от всичките простаци и са избрани от тях? Мрънкащите срещу овластените простаци са онези завистливи простаци които биха искали и те да могат да крадат толкова много, ама нямат тази възможност. В Библията пише: който търси - той намира. В България е друго: който краде - той има!
64
0
 
10
 
! Отговори
НЕКЪФ ЧОВЕЧЕЦ преди 1 месец
Налях си чаша кафе, запалих цигара и се замислих. - ''Накъде отива тази държава'' Все по-често виждам отвратителна и тъжна картинка на овластени простаци.
63
1
 
5
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 месец
Марийка иска пак в Брюксел?
62
4
 
7
 
! Отговори
доангелсолаков преди 1 месец
Посолството вече няма интерес на територията. Интересът е в северната ни съседка, бяхме подарени на британците, така че посолството е друго вече.
61
1
 
8
 
! Отговори
Ангел Солаков преди 1 месец
Сега предстои поредното "ГОЛЯМО МОТАНЕ" за Ново Правителство - На Територията , която някои наричат "Европейска Държава" ... Но ние нямаме нищо общо с "Държава" - просто една "Територия" , продадена на една Държава отвъд океана. Сега ще се чака едно точно определено Посолство да реши какво да бъде новото Българско Правителство..... Явно вече доверието им в ПП - ДБ доста понамаля и вероятно ще ги изритат от Властта за сметка на някои нови продажници.
60
0
 
6
 
! Отговори
Хмм... преди 1 месец
Напълно излишно гласуване! Защото нали никой не очаква, че парламента ще каже, НЕ, щом си върнала на Радев изпълнен мандат, сега ще правиш правителство!
59
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Абе хораАми, ето ти можеш да излезеш на улицата, давай, от американското посолство ще ви платят, както винаги!
58
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кукубенд парламент! Върнете Чалгата! Да живее интелигенцията на Чалгария - Слави Чалгара, Боко Пъдара, Тошо Свинара, Ицо Комара и Мишо Шамара! Управляват ви истински хора на изкуството с артистични псевдоними! Чалгария култур култур!
57
1
 
14
 
! Отговори
Ха най-после преди 1 месец
Наиграха се! Хайде след изборите дела и конфискация от цялата им рода, за да може България да възстанови загубите и нанесените щети. Колко заеми, прехвърляне на фондове и нищо насреща. Да излязат голи като пушки от затвора!
56
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В парламента започна Играта на тронове.Учете се! Гледайте тактики и прийоми.
55
1
 
7
 
! Отговори
До 54 преди 1 месец
За кико.Или е с психологично заболяваме , или са " пици" , алкохол не е, има достатъчно $$ ,за да е алкохол, или е комбинация
54
1
 
12
 
! Отговори
Лореров преди 1 месец
Къде ще работи сега жена ми Лорерова 🤔
53
1
 
12
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 1 месец
Еднорозовките са в паника. Вече предлагат всичко на боцо. Красота. :)
52
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 54 По-скоро трябва да му правят винаги когато влиза в НС тест за наркотици на Киро. Този всяка сутрин когато влиза в парламента е с разширени зеници. И това са го казвали доста депутати.
51
9
 
10
 
! Отговори
Цачева преди 1 месец
Габриелова ми напомня за Цачева
50
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На Кирил Петков направиха ли психиатрична експертиза или няма смисъл?
49
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А НС ако откаже да.гласува отказа? Тогава какво правим?
48
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кирчо беше министър на Икономиката на Радев, а Кокорчо финансов министър. Не се правете на аляви. То и сега Денков се води , че е премиер, ама Кирчо и Кокорчо са му менторите. Не помните ли , че като служебен министър на Радев, Кирчо в деня за размисъл направи представяне на българския електромобил който започва да се изработва в Ловеч. Това в съботата преди изборите. 3 години по късно , няма първа копка на завода, няма и да има.
47
4
 
17
 
! Отговори
Зозо преди 1 месец
Кирю и Асан ще са първите БГ политици вкарани в затвора за далавери.