Парламентът гласува отказа на Мария Габриел да е премиер и да излъчи кабинет

Очаква се ППІ-ДБ да обяснят следващите си стъпки
72
Парламентът гласува отказа на Мария Габриел да е премиер и да излъчи кабинет
Снимка: НС

На извънредно заседание парламентът гласува отказа на Мария Габриел от поста министър-председател. Тя отказа да предложи състав на правителство след дълги преговири с ПП-ДБ, които обаче не успяха да доведат нещата до успешен край.

Още по темата

Очаква се от ПП-ДБ да обявят предложението си към ГЕРБ-СДС да предложат „взаимноприемлив“ кандидат за премиер с техния втори проучвателен мандат.

Според ГЕРБ техните партньори във властта са продължили да поставят условия, за да се случи ротацията и последно поискали да бъде сменен министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

От ПП-ДБ обаче обясниха сложената точка в преговорите като нежелание от страната на ГЕРБ-СДС за реформи в съдебната система, службите за сигурност и регулаторите.
След гласуването в пленарната зала днес, конституционната процедура продължава, а на ход ще бъде президентът Румен Радев.

След неуспех на първия мандат, той ще вречи втората папка за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, излъчен от ПП-ДБ.

В понеделник Кирил Петков обяви, че ще поемат отговорността си и няма да се крият зад преговорни екипи. От ГЕРБ-СДС и ДПС вече посочиха, че няма да подкрепят втория опит за формиране на кабинет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още по темата: парламентГабриел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вървим към старата песен на нов глас....нова сглобка с подкрепата на Борисов с втория мандат. Да не забравяме все пак, че и едните и другите са си нужни един другиго. А основната задача на Борисов е да не дразни Магнитски, и да не е този който ще вкара България във войната.
25
7
 
6
 
! Отговори
Бъдете обедкивни! преди 1 месец
До Хари..... не слагай и Президента в общия куп с неудачниците от правителството и парламента
24
3
 
13
 
! Отговори
Дам... преди 1 месец
Всички са маскари и национални предатели, чуждопоклонници и мафиоти. Никой от тях няма място в един следващ парламент, но въпросът на въпросите е, има ли алтернатива, за която да се гласува? Уви, за съжаление, няма! И нека никой не си въобразява, че при нови избори ГЕРБ примерно биха имали такива мнозинство, че да управляват самостоятелно! Пак ще има сделки, пазарлъци и подялба на постове и влияние.
23
5
 
18
 
! Отговори
Шарлатани - вън!!! преди 1 месец
Да не забравяме кой изпра Бойко, кой съсипа енергетиката и ни чакат по-високи сметки за ток, кой докара всички емигрантите в България, които виждаме вече на всеки ъгъл. Да не забравяме и кой подкрепя зеленета сделка и лгбт идеологията. Пак те!
22
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мара шалвара нали върна на Рундю изпълнен мандат - фалшифициран :)))
21
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
do 21 Истината, тия избори ще са едни от най-приятните за мен, защото ще разкараме веднъж завинаги тези недоразумения на природата Киро и Асен веднъж завинаги от властта, а впоследствие даже и от парламента. Че той Тиквата пред тия европродажници беше като Манна небесна.
20
0
 
6
 
! Отговори
Хари преди 1 месец
Когато правителство,парламент и президент, имитират дейност,грижи и много работа,то крайният резултат е същият - имитация!
19
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Първо 100 пръчки на голо да й гласуват, че не си изпълнява поетите задължения
18
5
 
7
 
! Отговори
Истината преди 1 месец
Изборите нищо няма да решат. Ва хората им омръзнаха изборите. Искат стабилност и спокойствие! Изборите са поредните изхарчени милиони от нашия джоб за същия резултат!
17
3
 
4
 
! Отговори
ехо преди 1 месец
избори.
16
12
 
6
 
! Отговори
Право на мнение преди 1 месец
ГЕРБ лъжат както винаги. ГЕРБ и Борисов започнаха да поставят нови условия, да исщат още и още министерски постове. А първоначалното споразумение преди 9 месеца беше просто Габриел и Денков да се ротират. ГЕРБ просто не исщат реформи в съдебната система, в службите и в регулаторите. ГЕРБ искат да запазят статуквото, защото ги устройва да няма промяна и развитие в България. Затова нищо не работи както трябва, заради ГЕРБ. България е заложник на ГЕРБ.
15
4
 
20
 
! Отговори
ПП ДБ смешници преди 1 месец
ПП ДБ са самата НАГЛОСТ. Без ала-бала имат макс 10 %, а искат да окупират с тях изпълнителната и законодателната власт. Няма такива смешници.
14
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма такива комици като ППДБ, щели втория мандат да предлагат на ГЕРБ да посочели премиер. Ами да им посочат Боко , че да им гледаме сеира. Започнаха да разбират, че след изборите с 50 депутати няма да могат да си мечтаят за повече от 2-3 министерства, а не 20 като в момента.
13
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 4 Пиянице мистик, като говориш кой в каква среда е бил да ти напомня че Марийчето е завършила в Бордо Франция висше, а оня дето я обиди че била красивото лице на мафията е завършил в Харвард САЩ... (един от най-престижните университети в света) оня Облещения джендерунгел Асенчо. Та, не е въпроса в каква среда си бил, а какъв човек си по принцип. Именно този изблик от Облещения коства главата на Кито ТЪЪЪЪПото и Асенчо+ Козела Иванов и генералчето Ам Гъл Атанасов
12
4
 
24
 
! Отговори
До 10 преди 1 месец
ППДБ трябва да са в затвора, а бабите , дето виждат в Кирцата собственото си внуче, и умнокрасивия офисен планктон да си останат в к ще в изборния ден.
11
6
 
13
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 месец
Ще има нови избори, ясно е. ПП/ДБ ще паднат много надолу, не мисля, че ще вземат 19%. ГЕРБ ще са си както винаги към 26%. ДПС и те ще са си в нормалните стойности от 15 - 16%. Възраждане може леко да се покачат, че много пенсионери и страдащи по соца носталгици има в БГ-то. БСП ще затъват както винаги. И как ще се състави ново правителство не знам. Знам само, че Боко няма да им пусне втори път гювеч на ПП/ДБ :)))))
10
7
 
18
 
! Отговори
До 4 преди 1 месец
Досега от хора, живяли и учили на Запад, нищо добро не сме видели.
9
4
 
14
 
! Отговори
до 10 преди 1 месец
И герП, барабар с тях.....
8
7
 
30
 
! Отговори
ПП ДБ - АУТ ЗАВИНАГИ преди 1 месец
ПП ДБ ги искам на политическото бунище час по скоро.
7
4
 
13
 
! Отговори
силно замислЕна преди 1 месец
И защо тогава, Мара се довлече от Брюксел?!