Още утре парламентът гласува отказа на Габриел от кабинет

Председателят на НС свика извънредно заседание
192
Още утре парламентът гласува отказа на Габриел от кабинет
Снимка: НС

Председателят на Народното събрание Росен Желязков свиква извънредно заседание на парламента във вторник от 10.00 часа.

Единствена точка в дневния ред е обсъждане на проекта на решение, внесено от ГЕРБ, с който се обявява мандата за съставяне на правителство на първата политическа сила за неуспешен и заявлението на Мария Габриел, с което оттегли кандидатурата за министър-председател и в което заявява, че няма да предлага състав и структура на Министерския съвет.

Още по темата
Решението за отказа беше обявен вчера от преговорния екип на ГЕРБ, а снощи премиерът в оставка Николай Денков призова ГЕРБ-СДС да изпълни уговорката отпреди 9 месеца за ротация в кабинета и да продължи управлението за още 9 месеца без промени в кабинета, с премиер Мария Габриел до влизане в Шенгенското пространство и еврозоната.

След като утре Народното събрание се произнесе, президентът Румен Радев може да продължи конституционната процедура чрез връчване на втория мандат за съставяне на правителство в настоящия парламент.

Вторият проучвателен мандат се връчва на предложен за министър-председател от втората по големина парламентарна група - тази на коалицията ПП-ДБ.

От ГЕРБ обаче обяви, че няма да подкрепят правителство с втория мандат, така че най-вероятно отиваме на предсрочни избори.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да гласуват и отказа и от храна! В момента текат великите пости... тя изобщо знае ли?
175
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
175 А, виж, по гражданството е спец Киро просто Кривата уста. Излъга без да му мине окото, както лъже за всичко останало.
174
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Правилно, с лъжци и измамници ПП,ДБ, които така и не се научиха да управляват, не работи.
173
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да гласува и отказа и от българско гражданство с това заедно!
172
3
 
5
 
! Отговори
Шаро преди 1 месец
Тия си живеят в паралелна вселена-вместо да чукат камъни по лагерите...
171
0
 
0
 
! Отговори
акций преди 1 месец
приобщиха ли ДПС Бойко Борисов обръчите от фирми които нямат интерес влизането на институциите от есе които ще следят движението на всякакви застрахователни компании ддс-та данъци правосъдна система?
170
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тази ротация е известният на всички трик на Лукарски, тоест театър преди изборите
169
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Посланикът на САЩ във Великобритания Джейн Хартли: Украйна се бори смело и ... и всъщност печели. Тя печели! И във всеки случай, ако някой мисли, че Русия ще спре дотук, той греши. Бях посланик през 2014 г.и видях какво се случи с Крим. Така че не разбирам как може да се каже, че Русия ще спре дотук. Демокрацията е заложена в момента.
168
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нанесен удар "по центрам принятия решений" ГУР и СБУ. Русские ракеты за 3 минуты долетели до Киева: ПВО противника не успела проснуться
167
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Точка първа и единствена в т.нар. "управленски програми" е да се правят всички на *амави. Само това си могат и чакат да видят какво ще стане - ще се сменят ли началниците пред и зад океана, или не.
166
3
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
ами да го гласува, тия от ПП изнагляха яко , искаха цялата власт , а не се виждат колко са некадърни , но за сметка на това с голямо самочуствие
165
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Откакто се появи ПП животът на дон Буци стана много по-труден. Не може да направи правителство със своя мандат.Спа на нара в ареста. Трябва да ходи на работа в парламента ката ден. Имунитет трябва да пази. Гуци непрекъснато го натиска за туй и онуй. Кофти е да си мутра-дядка скован от страхове заради минали грехове. Но поне послушковците в партията му още траят, но и това ще свърши.
164
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тролчетата на Пп-Дб ги има, но ... вие ТРОЛОВЕТЕ на руското посолство нямате равни !
163
9
 
23
 
! Отговори
До166 преди 1 месец
Управлението на ППДБ хвърля държавата в хаос. Те самите олицетворяват хаоса...
162
6
 
14
 
! Отговори
Живял-видял преди 1 месец
Прекалено много емоции се влагат в този цирк от страна на публиката. Живейте си живота и се оправяйте сами. Който се е докарал дотам, че да зависи от политиците му изказвам съболезнования.
161
2
 
6
 
! Отговори
akudф преди 1 месец
въпреки всичко не разбрах а преди 9 месеца нали подписаха някакво от договорно отношение как ще се управлявай през следващите 18 месеца. КОЙ не си спазва договорните отношения ГЕРБ или продължаваме промяната??? КОЙ има интерес да хвърля държавата в хаоса и може би това не е случайно за да може да си въртят номерата и да крадат данъците на Българите
160
2
 
8
 
! Отговори
bbb преди 1 месец
Живеем в страната на абсурдите,с оглупяло и оскотяло в по-голямата си част,население.Държава,в която да си нагъл крадец,изманик и уличен разбойник,е гордост.Но всяко население/в зависимост какво е/,си заслужава управниците.Ненапразно от прокламирана 1300 г българска държава,700 г. не се съществували.Били сме в робство.Да се погледнем,и да видим кои,и какви сме.За съжаление.Ненапразно господ е решил да изчезнем като народ,и се топим.Затова има и ГЕРБ и ДПС.
159
5
 
1
 
! Отговори
до 61 преди 1 месец
Време е за Възглупяване.
158
3
 
10
 
! Отговори
ТролчетатаНаППДБ преди 1 месец
са много малко днес 1 до 2... Пляскат си опорките и си мислят какво ли ще стане след некоой и друг месец. Пари няма да има, ако ППДБ изгуби държавната хранилка, а хамерика за Бг дава пари само при доказани успехи... Е ще трябва да намалят дрогата... може и "джендъра" да си сменят, да изкарат некой цент...
157
6
 
12
 
! Отговори
И. преди 1 месец
До Истината!!! Болшевиките от ПП-ДБ ли ще я правят тази реформа? Айде, мерси. Чакай най- гнусното и крадливо от страната и чужбина да се събере и "да ни оправи". Те ни пооправиха. Не може да се отрече. Остана, само да ни довършат.