ПП-ДБ: ГЕРБ са сценаристи на скандалите, връщаме се към мутренските времена

Вероятно са ни приготвили други бомби, смята Йордан Терзийски
7 апр 2024 18:15, Анисия Иванова
195

Кабинетът "Главчев", доверие и недоверие, и скандалите в Агенция "Митници". Това са само част от темите, които коментира депутатът от "Продължаваме промяната-Демократична България" Йордан Терзийски в предаването "Опорни хора".

"Ние от ПП-ДБ имаме липса на доверие към кабинета "Главчев" заради привкуса на ДПС и очевидната намеса, която имат, защото има много хора, които са свързани по един или друг начин с ДПС и с ГЕРБ. Това не е един балансиран кабинет, това не е експертен кабинет и ние очаквахме от господин Главчев, като един опитен политик, повече политическа зрялост и балансиран подход, с който може да гарантира спокойствието в тази кампания. Спокойствието, че ще има честни и прозрачни избори - нещото, което е основната функция на този кабинет", каза той за Bulgaria ON AIR.

Терзийски допълни още, че липса на доверие имат и в Калин Стоянов, който е избран за служебен министър на вътрешните работи, защото е човек, с когото е бил на изслушване в Народното събрание и не е казал нищо относно темата за Мартин Божанов - Нотариуса.

"Винаги сме били за прозрачност. Нека, ако някой е правил нещо притеснително или нередно, да има компетентни органи, които да го разследват. Факт е, че има повишено разбиване на митнически схеми и наркотици, които са влизали на територията на страната ни. Това е накърнило нечии интереси и, може би, Петя Банкова е станала неудобна. Целта е това да се влачи като тема, като една драма по време на цялата предизборна кампания. Вероятно са ни приготвили други такива бомби", заяви депутатът от ПП-ДБ по повод скандалите в Агенция "Митници".

Според госта ГЕРБ са "сценаристи" именно на тези скандали, с които се измества фокусът върху основните теми за България и обществото - "реформите, които не се случиха и ще се случат ли на следващото Народно събрание".

"Има опити Живко Коцев да не е шеф на щаба срещу купуването на гласове, защото това е много голям бич на българските избори и когато няма хора, които да се борят срещу това, нещата стават по-лесни. Такива хора точно в такъв момент трябва да бъдат отстранени. Разбира се, ако има данни, че е правил нещо неправомерно, трябва да си понесе отговорността", коментира Йордан Терзийски.

Депутатът отбеляза, че благодарение на техните промените в Конституцията и законите в момента главният прокурор може да бъде разследван. И не отрече, че промените са направени заедно с ГЕРБ, но са спрели с появата на ДПС.

"Има опасение, че е възможно да има завръщане на мутренските времена. Щом е възможно да бъде оказван натиск върху главния секретар на МВР, значи има такава опасност. За съжаление, има едни кръгове, които видяха, че по друг начин не могат да спрат енергията за промяна в България, видяха, че не могат да ни пречупят, не могат да ни купят, не могат да ни изплашат и в момента са решили да ни репресират", подчерта Терзийски.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от Политика
Тошко Йорданов: Не сме имали честни избори от много време
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
0
 
0
 
! Отговори
Иванова преди 2 седмици
Това е най-голямата пародия на избор, който съм виждала. Плашещото е, че става въпрос за един от най-отговорните постове в страната ни и то точно преди приемането на еврото. Кандидатите, които се предлагат нямат никакъв практически опит, а този на ПП дори няма и никаква концепция какво би правил на този пост.
149
0
 
1
 
! Отговори
Васил преди 3 седмици
То понеже тези нови надежди направиха нещо полезно за хората и държавата
148
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
По-добре мутренски времена отколкото американско шарлатански времена крадци и българоубийци,наркомани и психично болни кировци и кокоровци.
147
0
 
2
 
! Отговори
Да 34г научиха преди 3 седмици
Един да кара жичка и да козирува,друг да обрезва рози пред КПП-РОСТЕНЕЦ-частна джамия,ортака му да подменя конструкцията,добре че,го уволниха за убийството на бебе, следващия със сфински образ да се смее след всяка кражба на еврофондове и т.н.станаха пудели на правителство, защото нямат умствен капацитет да мислят и се превърнаха в слуги на омагьосан кръг без никаква алтернатива за българско и родно производство и бъдеще за развитие на България.
146
0
 
3
 
! Отговори
Тези същите преди 3 седмици
***,нямат представа как се управлява една държава,да се развива и усъвършенства.Те са изчерпам мат'РЯЛ още през 1991г.доказаха че,са некадърни и некомпетентни.
145
0
 
3
 
! Отговори
Това са доктори преди 3 седмици
По висша простотия без никакви икономически и юридически познания за просперитет на България.ФАКТ.
144
0
 
1
 
! Отговори
Сегашните АЙдуци преди 3 седмици
Които управляват от 34г. са същите бивши комунисти от ДПС-БКП-ДС,ПП-ДБ,СДС-гербАЛА,завършили с диплома докторат по кражби и нищо не научили за управление на държавата.ФАКТ.
143
0
 
6
 
! Отговори
Присмял са преди 3 седмици
Хърбел на Щърбел...както му казват. Вие от ПП намалихте ли цените на храните , цените на имотите вдигнахте ли доходите ? Освен да си гласувате заплати друго правите ли
142
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Хаха! И през мутренските времена премиер не е биел в МС депут от партията си! И през мутренските времена министър не е ходел с охрана заради заплаха от председател на парламентарна група от партията, която е съставила правителството! И през мутрнските времена главния секретар на МВР не се е снимал разсъблечен с индивиди заподзрени в контрабанда. През мутренските времена Б.Рашков и А.Атанасов заемаха високи постове в правоохранителните органи на държавата! Това чудо дори е е "подмяна"!!!!
141
0
 
4
 
! Отговори
карачанаков преди 3 седмици
Пускам телевизората и кво да видя Киро бе Киро при Ризовата.Гледам и се чудя Кирцата напушен ли е и или намокрен в стил Бойко Рашков, и повтаря едно и също Пеевски командва Борисов като папагал, също като Надка дето се дереше Гешев та Гешев.Тези от ПъПъ и Дъ е Бъ България май наистина не са добре,значи Калин го командвали и му казвали какво да прави ама, Киро като му казал да сложи Клара Цеткин на даден пост това било предложение.
140
0
 
7
 
! Отговори
Гери преди 3 седмици
Ооо,абе я си е.....те ....м.... та всички променкаджии,до като ГЕРБ управляваше вие се сдушихте с мафията и сътвориха най- долнопробните помии, които повтаряте непрекъснатото .Що не питате вашия любимец Бойко Рашков от къде са тия 19 имота или това не ви изнася щото сте си дружки с него.Нагли лъжци,некадърници, 6 пъти избори за 3 години,интриги,рекети за постове ,загубили изборите обаче те да командват.Нагли,отвратителни
139
1
 
5
 
! Отговори
Борисов преди 3 седмици
....си го изчистиха българските избиратели! Цялата пропагандна машина, подплатена от Черепът, и под вдигнатият юмрук на Фелдфебела,беше впрегната да сатанизира Борисов! Да не говорим за аллабалата с машинките на Мадуро! Чалгарите чак сега се събудили, че могат да бъдат манипулирани! Откакто Радев размаха юмрук и ни натресе Шарлатаните, обърнаха държавата в разграден двор!
138
0
 
4
 
! Отговори
ТОП НОВИНА преди 3 седмици
Как така ще разследват,че и задържат тяхни назначения,които се борят с корупцията.При тях как ще има корупция?Абсурд!Имало било СРС-та,как задържаните баща и син и казват кой да е началник на граничен пункт и какво от това,че тя го е сменила поради съвпадение на мненията.За пръв път ли има хора да мислят едно и също за качествата на друг човек?Отвекове е така,каква търговия с влияние?ААА,няма таково нещо!
137
2
 
6
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 седмици
Връщаме се към мутренските времена...Аз пък ще кажа, че тия от ППДБ докараха държавата до хаотични времена! До пълно объркване на всичко! И сега виждаме това, което сътвориха за има няма година - глyпaвиte, недообмислени промени в Конституцията, объркването дори на служебния премиер как точно да постъпи...Дано КС да ги отхвърли. Ами ако всички възможни служебни премиери се бяха отказали? Да не говорим за продължаващите растящи цени...Ама те са си добре - ето, Терзиев си гласува 9000 лв. заплата.
136
1
 
5
 
! Отговори
Жълтопаветен Данчо, преди 3 седмици
гА ядИ кИфтетата ни рИва! Кой върна Тиквуний 404 Банкянски на власт,целува крачетата на Беефффски и върна мутренските времена,бе умнокресливитет?!? Амнезия ли имаш,грантоядЕц ??? Предизборно е,баце... Ще им търпим ши33оFренията да се отричат от щуротиите,които натвориха и да го играят опозиция на самите себе си! И доктор Гълъбова би се затруднила с диагнозата на ПуПуДейБъ случайниците!
135
1
 
6
 
! Отговори
Изчегъркахме ги преди 3 седмици
Вие нали ги изчегъркахте? 12 години стигат...с Борисов, а? Така ли беше, ЛЪЖЦИ?
134
0
 
16
 
! Отговори
Боби преди 3 седмици
Никога повече Кирчовци, Кокорчовци и Денковчета във властта, тези хора са вредни за всички българи завинаги...
133
0
 
11
 
! Отговори
Дима преди 3 седмици
Я по- кротко с плямпането бе,при ,,мафията "ГЕРБ се изучихте и работата много ви порасна..Само ,че израснахте нагли лъжци от дружбата ви с олигарси и посредствени политици ,които се шматкат безполезно в политическото пространство само за да прибират тлъстите пачки.Аре изчезвайте доказахте,че не ставате
132
1
 
12
 
! Отговори
Катя преди 3 седмици
Брей човек като ви чете плямпаниците живи да ви пожали.От бедност заведенията са пълни,добре облечени с маркови дрехи обаче едва свързвате двата края,карате скъпи коли,през уикендите сте из България или в чужбина и това е от бедността се засрамете и млъкнете и не бъдете нагли.И за ваше сведение ,, мафията" от ГЕРБ е направила най- много за България .Разкарайте се всичките проклетници и си затворете мръсните долни усти.Неблагодарно племе на черното ще казва бяло.Я марш
131
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Герб и Дпс са мафиотски организации, ако пак ги допуснете до власт, сами сте си виновни