ПП-ДБ: ГЕРБ са сценаристи на скандалите, връщаме се към мутренските времена

Вероятно са ни приготвили други бомби, смята Йордан Терзийски
7 апр 2024 18:15, Анисия Иванова
195

Кабинетът "Главчев", доверие и недоверие, и скандалите в Агенция "Митници". Това са само част от темите, които коментира депутатът от "Продължаваме промяната-Демократична България" Йордан Терзийски в предаването "Опорни хора".

"Ние от ПП-ДБ имаме липса на доверие към кабинета "Главчев" заради привкуса на ДПС и очевидната намеса, която имат, защото има много хора, които са свързани по един или друг начин с ДПС и с ГЕРБ. Това не е един балансиран кабинет, това не е експертен кабинет и ние очаквахме от господин Главчев, като един опитен политик, повече политическа зрялост и балансиран подход, с който може да гарантира спокойствието в тази кампания. Спокойствието, че ще има честни и прозрачни избори - нещото, което е основната функция на този кабинет", каза той за Bulgaria ON AIR.

Терзийски допълни още, че липса на доверие имат и в Калин Стоянов, който е избран за служебен министър на вътрешните работи, защото е човек, с когото е бил на изслушване в Народното събрание и не е казал нищо относно темата за Мартин Божанов - Нотариуса.

"Винаги сме били за прозрачност. Нека, ако някой е правил нещо притеснително или нередно, да има компетентни органи, които да го разследват. Факт е, че има повишено разбиване на митнически схеми и наркотици, които са влизали на територията на страната ни. Това е накърнило нечии интереси и, може би, Петя Банкова е станала неудобна. Целта е това да се влачи като тема, като една драма по време на цялата предизборна кампания. Вероятно са ни приготвили други такива бомби", заяви депутатът от ПП-ДБ по повод скандалите в Агенция "Митници".

Според госта ГЕРБ са "сценаристи" именно на тези скандали, с които се измества фокусът върху основните теми за България и обществото - "реформите, които не се случиха и ще се случат ли на следващото Народно събрание".

"Има опити Живко Коцев да не е шеф на щаба срещу купуването на гласове, защото това е много голям бич на българските избори и когато няма хора, които да се борят срещу това, нещата стават по-лесни. Такива хора точно в такъв момент трябва да бъдат отстранени. Разбира се, ако има данни, че е правил нещо неправомерно, трябва да си понесе отговорността", коментира Йордан Терзийски.

Депутатът отбеляза, че благодарение на техните промените в Конституцията и законите в момента главният прокурор може да бъде разследван. И не отрече, че промените са направени заедно с ГЕРБ, но са спрели с появата на ДПС.

"Има опасение, че е възможно да има завръщане на мутренските времена. Щом е възможно да бъде оказван натиск върху главния секретар на МВР, значи има такава опасност. За съжаление, има едни кръгове, които видяха, че по друг начин не могат да спрат енергията за промяна в България, видяха, че не могат да ни пречупят, не могат да ни купят, не могат да ни изплашат и в момента са решили да ни репресират", подчерта Терзийски.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Леле малее, ПП,ДБ наистина копаят дъното. Премиерът им Денков се оплаква от представители на държавата-министри и глав сек на МВР, която сам управлява?! Те не трябва да бъдат допускани до властта!
108
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не им се чудете на акъла, който те нямат. ППДБ си карат по наръчника с опорните точки, независимо какво се случва. Толкова са неадекватни, че сами се вкарват в кошарата и блеят от там. Денков и той, уж академик, и той от кошарата се зъби... Майко мила.
107
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
132 Според шиши Стою Стоев, Гвоздейков се бил самоизключил, или бил изключен с лапсус от сектата на лъжците ПП. ДБ са им патерица. Ха,ха,ха!
106
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Никой вече не вярва на корумпираните мошеници от ПП - ДБ!
105
3
 
5
 
! Отговори
Радослав преди 1 месец
Толкова много циркове, за да може съпруг 1 (ПП-ДБ) да се опита да обере протестен вот срещу съпруг 2 (ГЕРБ-ДПС) и обратното, съпруг 2 да обере протестен вот срещу съпруг 1. И накрая какво? След изборите нова публична изява на интимната сглобка между съпруг 1 и съпруг 2 където ще обедняват как задължително интимното им съешение трябва да го има защото иначе държавата спира да съществува. Този цирк го гледахме вече и всички се отвратиха от него!
104
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Според смешниците от ПП,ДБ Кокорчо се казвал не Асен Василев, а "мистър Еврозона"и трябвало да продължи в следващия кабинет да е министър на финансиите, а Гвоздейков, не може да си продължи проекта с германските жп вагони и веднага, бе изключен от ПП?!
103
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ДЪРЖАВНИЦИТЕ ОТ ППДБ ЩЕ ПОДПАЛЯТ ДЪРЖАВАТА САМО И САМО ДА ОЧЕРНЯТ НЯКОЙ И ДА СЕ ИЗКАРАТ ЖЕРТВИ!НЯМАТ СРАМ!ЗАЩИТАВАТ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ НАЗНАЧЕНИ ОТ ТЯХ!НАРОДЕ!ВИЖ КАК ТЕ ИЗПОЛЗВАТ!АЗ ИСКАМ ДА ЖИВЕЯ В ДЪРЖАВА КЪДЕТО ИДВАХА ВСИЧКИ ДЪРЖАВНИЦИ ОТ ЕВРОПА!ДЪРЖАВА ПОСРЕДНИК НА МЕРКЕЛ И ЕРДОГАН! След вдигнати юмрук ДЪРЖАВАТА ПОТЪВА!РАДЕВ СИ ИЗМИ РЪЦЕТЕ ОТ НЕКАДЪРНИЦИТЕ И ЧАКА ДА УПРАВЛЯВА С НОВА ПАРТИЯ !РЕШЕТНИКОВ Е ВЕЛИК СТРАТЕГ!ЩЕ БЪДЕМ ПРЕГЪРНАТИ ОТ МОСКВА!
102
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абсолютно вярно!
101
4
 
5
 
! Отговори
Радослав преди 1 месец
Никога не съм го разбирал това, устата с която до вчера си целувал някой, днес да бълва злословия. До вчера се въргаляхте в едно легло и се бяхте отдали на интимна сглобка, а днес грозен развод и скандали. За какво е този цирк? Нали след изборите пак ще се гушнете и пак ще започнете да делите едно ложе! Как ще се целувате пак с тези уста? Аман от семейни скандали и драми, разберете се вече в спалнята и не си вадете семейните драми на показ!
100
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Някой да ви пита дали имате доверие в представения от Главчев служебен кабинет? Останете си с недоверието, това си е ваш проблем. Нали вие, по-конкретно Хр.Иванов, беше автор на тази промяна на Избирателния закон в раздела Избор на служебен кабинет? Вижте се сега каква екзотика сътворихте! Абе този Ристо бил ли е някъде на работа като юрист?
99
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Леле! Хващат те на калъп с хора от ъндърграунда, а ти викаш - не бе, тия са добри контрабандисти, ние, добрите, трябва да подкрепяме добрите престъпници.
98
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ПП са еманация на мутренските времена. Положението е крадеът вика: дръжте крадеца ! ПП сте за статуетка по съсипване и крадене за кратко време !
97
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ПП ни върнаха в мутенските времена . росен плевналиев не можа да ги накара да преговарят с герб , но трактура успя
96
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
и на кого дължим това, заради омразата към президента се съюзиха с тези, срещу които бяха окървавените протести, получиха точно това което искаха - премиер сред кандидатите които самите те предложиха и освободиха президента от всякаква отговорност
95
2
 
26
 
! Отговори
Тия преди 1 месец
Съвсем полудяха.
94
2
 
23
 
! Отговори
Абе преди 1 месец
къде изчезна татко Петко?
93
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Показания в ТВ репортажите господин Коцев изглеждаше доста смачкан. Той си знае защо. От цялата дандания става ясно, че го мачкат и от страна на ПП с натиск да си оттегли оставката! Разбираме ги ПП-то,че се силят да се представят като светци, бистра вода ненапита! Айде холан!
92
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Зад Продажните Пицари стоят доставчиците на кристални пици.Като се погледнв статистиката преди са хващали повече кока,а по време на техния човек по-малко.Самите Продажни Пицари са в мозъчна мъгла и като ги хванат в такова състояние да карат коли вдигат скандали.Колкото и да се пробват да лъжат по медиите и да обръщат нещата няма да им мине номера!Не сме нито слепи,нито глухи,нито безмозъчни!
91
3
 
13
 
! Отговори
Мх преди 1 месец
Банкята ще ги изпере, за да им се отблагодари. И ще са квит. А корупцията и краденето продължава. Покрай тия се забрави, колко дръпна Кокорчо от бюджета.
90
1
 
19
 
! Отговори
От преди 1 месец
Подкупите продължават се борят с корупцията, особено с оная веднага спечелила конкурса за гдбоп, Коцев, Рашков... Главчев ще прави, какъвто си иска кабинет. В момента това е негово право. Времето на ПП-ДБ свърши.