ПП-ДБ: ГЕРБ са сценаристи на скандалите, връщаме се към мутренските времена

Вероятно са ни приготвили други бомби, смята Йордан Терзийски
7 апр 2024 18:15, Анисия Иванова
195

Кабинетът "Главчев", доверие и недоверие, и скандалите в Агенция "Митници". Това са само част от темите, които коментира депутатът от "Продължаваме промяната-Демократична България" Йордан Терзийски в предаването "Опорни хора".

"Ние от ПП-ДБ имаме липса на доверие към кабинета "Главчев" заради привкуса на ДПС и очевидната намеса, която имат, защото има много хора, които са свързани по един или друг начин с ДПС и с ГЕРБ. Това не е един балансиран кабинет, това не е експертен кабинет и ние очаквахме от господин Главчев, като един опитен политик, повече политическа зрялост и балансиран подход, с който може да гарантира спокойствието в тази кампания. Спокойствието, че ще има честни и прозрачни избори - нещото, което е основната функция на този кабинет", каза той за Bulgaria ON AIR.

Терзийски допълни още, че липса на доверие имат и в Калин Стоянов, който е избран за служебен министър на вътрешните работи, защото е човек, с когото е бил на изслушване в Народното събрание и не е казал нищо относно темата за Мартин Божанов - Нотариуса.

"Винаги сме били за прозрачност. Нека, ако някой е правил нещо притеснително или нередно, да има компетентни органи, които да го разследват. Факт е, че има повишено разбиване на митнически схеми и наркотици, които са влизали на територията на страната ни. Това е накърнило нечии интереси и, може би, Петя Банкова е станала неудобна. Целта е това да се влачи като тема, като една драма по време на цялата предизборна кампания. Вероятно са ни приготвили други такива бомби", заяви депутатът от ПП-ДБ по повод скандалите в Агенция "Митници".

Според госта ГЕРБ са "сценаристи" именно на тези скандали, с които се измества фокусът върху основните теми за България и обществото - "реформите, които не се случиха и ще се случат ли на следващото Народно събрание".

"Има опити Живко Коцев да не е шеф на щаба срещу купуването на гласове, защото това е много голям бич на българските избори и когато няма хора, които да се борят срещу това, нещата стават по-лесни. Такива хора точно в такъв момент трябва да бъдат отстранени. Разбира се, ако има данни, че е правил нещо неправомерно, трябва да си понесе отговорността", коментира Йордан Терзийски.

Депутатът отбеляза, че благодарение на техните промените в Конституцията и законите в момента главният прокурор може да бъде разследван. И не отрече, че промените са направени заедно с ГЕРБ, но са спрели с появата на ДПС.

"Има опасение, че е възможно да има завръщане на мутренските времена. Щом е възможно да бъде оказван натиск върху главния секретар на МВР, значи има такава опасност. За съжаление, има едни кръгове, които видяха, че по друг начин не могат да спрат енергията за промяна в България, видяха, че не могат да ни пречупят, не могат да ни купят, не могат да ни изплашат и в момента са решили да ни репресират", подчерта Терзийски.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ми то мутренските времена не са свършвали... т.е. пепетата-дебетата са поне 25г назад с материала! А за Банка Петьова - само и вижте физиономията/погледа на тая женица - Десислава Иванчева No2
88
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сценарият , той е ясен , чушкане с 200-та по батьовски бе нефелнице , Баце е *** но лукав , вие за нищо не пристаете , пълен *** сте .
87
1
 
5
 
! Отговори
тъпомер преди 1 месец
Тоя ненормалник сам си пише и сам си отговаря,днес борави с 3 плюсчета,докторе къде си?
86
1
 
16
 
! Отговори
Жана преди 1 месец
А бе м.....льо ти ,я не се прави на много знаещ,я спри с наглостта си,че заради заплахите та твоя приятел и ,,шеф" Киро Лъжеца министър Йоловски и семейството му е с охрана за която ние плащаме.Разкарайте се мошеници долни и си затворете устите
85
1
 
18
 
! Отговори
До 110 преди 1 месец
Хаха, ако Шарлатаните имат 23 депутата, Киро трябва да направи челна стойка на трибуната в НС. Без ала бала с президента са загубени.
84
7
 
0
 
! Отговори
тъпомер преди 1 месец
До Ха-ха,тебе докторите ище не са ли те издирили.
83
2
 
13
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 месец
Не е трудно да направиш номер на леваци като пепейо-дабайците!Обаче още по-интересно ще стане след изборите,когато вземе да се прави Сглобка 2.Тогава ППДБ ще са с около 40 депутати,а на ГЕРБ+ДПС ще им трябват само няколко за мнозинство.Голямо пълзене ще падне,ще ли*ж*ат яко подметките на Баце и Шиши.
82
13
 
1
 
! Отговори
тъпомер преди 1 месец
Кви часовници ви гонят бре ГРОБари,тая държава няма оправия от хора които мозъка им е само пълнеж в глъвите.Що не ви гонят едни кюлчета и т.н.
81
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хахахахахаха Хванаха го по голи снимки, сега пак сценарии било. Божкееее!
80
3
 
8
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 1 месец
ВСИЯКИ ПАРТИИ КОИТО НИ УПРАВЛЯВАТ ПОСЛЕДНИТЕ 32Г.СТЕ САМО ЕДНИ О.П.Г.-ТА.ВСИЯКИ СТЕ ЗА СЪД И ЗАТВОР.СЪСИПАХТЕ РОДИНАТА НИ И ЖИВОТА НА НЯКОЛКО МИЛИОНА БЪЛГАРИ.
79
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Скандалджиите са те самите. Вижте Денков какво казва за ПОДАРЕНИЯ часовник на Ж.Кожев от контрабандистите! Това не било смущаващо (перефразирам), часовника е даден на публично място, по личен повод. Нищо смущаващо не виждал Денков. Е, това не е ли скандално? Денков не вижда проблем, че Главен секретар на МВР получава часовник за 50000 от контрабандист? Това е абсурдно. Дори е шокиращо.
78
2
 
16
 
! Отговори
Тъжна гледка преди 1 месец
Да вкараш академик, па било той и Денков, е много грозно, жалко и обидно! Колко трябва да си *** да твърдиш, че нямаш връзки с трафика на вещества, комуниста Рашков, скъпи часовници подарени с повод. И аз имам повод, но нямам часовник.
77
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Непрекъснато излизат данни, снимки и видеа с хора от ПЕПЕ-ДЕБЕ с контрабандисти. После кой бил мафията? Скандалджиите са те самите. Вижте Денков какво казва за попадения часовник на Ж.Кожев от контрабандистите! Това не било смущаващо (перефразирам), часовника е даден на публично място, по личен повод. Нищо смущаващо не виждал Денков. Е, това не е ли скандално? Денков не вижда проблем, че Главен секретар на МВР получава часовник за 50000 от контрабандист? Това е абсурдно.
76
1
 
8
 
! Отговори
ПРОСТО СЪМ НЕЖЕН преди 1 месец
МВР СЕКРЕТАРЧЕТО, АЗ СЪМ ЖИВКО ИМАМ ЧАСОВНИК ЗА 50 000 ЛВ. И ВИ ПОЖЕЛАВАМ ПРИЯТНА СЕДМИЦА!
75
1
 
14
 
! Отговори
Цун Кай Го преди 1 месец
Терзийски,нали вие така променихте конституцията че докарахте служебно правителство на ГЕРБ...сега какво пищите като вдовица за...
74
1
 
11
 
! Отговори
КИРО ТЪПОТО преди 1 месец
ПАСКАЛ Е ДОКАРАН ОТ БОЙКО РАШКОВ В ПП-ДБ ЗА ДА ПОДПОМОГНЕ ШЕФКАТА НА МИТНИЦИТЕ, ПО ЛЕСНО ДА МИНАВАТ ЦИГАРИТЕ ПРЕЗ ГРАНИЦИТЕ И ДА УСКОРИ ВЛИЗАНЕТО НИ В ШЕНГЕН.
73
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Добре, че са ГЕРБ да има по кого да плюят ПеПеДеБе щото без ГЕРБ няма да имат нито една питка. Ама когато правихте сглобката мълчахте, нали? Преди избори се активирате да плюете по Борисов. След изборите сте по-ниски от тревата. Ходите да правите метани и на ДПС. Активират Св преди избори. Лъжат. Мажат. Накрая пак ще клекнат да се умилкват. Само, че без ала-бала ще имат депутати колкото за една каруца. 13 максимум. Тогава шарлатаните ще се избият сами. 13 депутата и кой да е в НС хахаха Капиш?
72
0
 
13
 
! Отговори
Смешници! преди 1 месец
Някой разбра ли изобщо, защо се върна секретарчето, след като е подал оставка? Никакви скандали нямаше да има! Когато Радев ги смени всичките наведнъж, тия му крепяха имиджа? Сега реват, ама само по проевропейските партии ? Сигурно е случайно? По-скоро се кланят дълбоко, за едно ново ..."аллабала"!
71
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако Живко Коцев беше от ГЕРБ пак щяха да излезнат пияните безделници по площада и купените ТВ да прожектират денононщно, слега 3 години по-късно безделниците са безработни а въпросните ТВ никой не ги гледа, за щастие ППДБ ще ни отърват от себе си и ще останат в историята като партията която ни провали за Шенген и Еврозоанта.
70
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Задама се поредното улично шоу, организирано пак във Фейзбук, където Лена от парапета е главен инфоценгър, от "бунтарите" ПП,ДБ, които се бунтуват срещу себе си. Молим майките в столицата, които искат да запазят речта и поведението на децата си чисти, да ги спрат, да не излизат по това време навън.