Денков пред "Файненшъл Таймс": Правителството се разпадна заради Москва

Според него Русия е виновна и за корупцията у нас
Обновена: 9 апр 2024 14:07 | 9 апр 2024 14:06, Нели Христова
454
Денков пред "Файненшъл Таймс": Правителството се разпадна заради Москва
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Корупцията в България продължава да бъде основна причина за руска намеса и е допринесла за разпадането на управляващата коалиция. Това каза пред "Файненшъл Таймс" Николай Денков, който днес отстъпи поста на министър-председател на служебния премиер Димитър Главчев.

Той обясни, че кабинетът му се е борил да изкорени дълбоките връзки с Москва.

"Голяма част от руското влияние в миналото, например в енергийния сектор, идваше чрез корупция", заяви Денков по повод на енергийните сделки, сключени от предишни правителства, от които се е възползвал руският енергиен гигант "Газпром".

Денков сподели и за договора за „Турски поток". Той беше сключен по времето на правителството на Бойко Борисов. Според бившия премиер такива сделки трябва да бъдат разследвани. Борисов твърди, че газопроводът не пречи на българските интереси.

Николай Денков посочва, че ПП ще продължи борбата срещу корупцията и руското влияние, които според него са свързани.

Денков коментира и ролята на депутата Делян Пеевски в политиката. Той заяви, че Пеевски е имал силно влияние върху ГЕРБ, като припомня коалиционни срещи, на които Пеевски е бил поканен от ГЕРБ и в крайна сметка е доминирал дискусията.

От ГЕРБ отхвърлят твърденията, като говорител на партията е посочил пред "Файненшъл Таймс", че Пеевски е подкрепял кабинета през последните 9 месеца, но той не е присъствал на вътрешнокоалиционните разговори. "ГЕРБ е най-голямата политическа партия в България и ние вземаме всички свои решения самостоятелно", добавя говорителят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


454
Още от Политика
Предизборната кампания - доста пълна с компромати, виждало се отсега
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
395
0
 
2
 
! Отговори
Как преди 2 седмици
е станал академик?Та той няма акъл за пет стотинки!
394
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Хахахаха Тези реално не са вред с централния мозък. Направиха ли психиатрична експертиза на Денков и Киро или няма смисъл?
393
7
 
1
 
! Отговори
ганЮ простака преди 2 седмици
си иска бокУ....русофилите тоже, защо ли?
392
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Хи хи хи а кой гледаше Пеевски любовно в очите и си записваше наставленията му.
391
2
 
34
 
! Отговори
Спеца преди 2 седмици
Срамота !Кой го направи премиер това дрънкало на глупости и голословни лъжи и тъпотии!хар хабер си няма от веждународна полита , а се натискаше като вдовица за х.....
390
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Плъхха е лудд! Закретенел канален гризач!
389
1
 
15
 
! Отговори
Ee преди 2 седмици
Може и заради марсианците да е, нали? Звучи по- логично.
388
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Хайде сега 2-а серия на пиесата Професорът физикохимик се прави на политик. Нали интимната му идея, впрочем неговата, на ПП-ДБ и на Пеевски-ББ: *** да я няма и от ЕК да ръкопляскат, вече се реализира. Не е ли време част от тях временно да си починат?
387
2
 
17
 
! Отговори
Ангелина преди 2 седмици
Стига с тези "външни фактори" ...Причините за мафиотските структури и упадъка във всяко отношение в държавата са вътре в страната .Причината е ,че по - голямата част от хората в управлението на държавата и в НС са алчни и зависими хора и такива преобладават навсякъде,защото те поставят на ръководни длъжности техни себеподобни. Всичко ще се промени ,когато начело застанат - добрите хора ,а те са мислещите и милеещи за страната си хора .Т3680е са "цвета " на нацията ,а в момента е утайката"
386
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Кольо нема да ми липсва
385
20
 
3
 
! Отговори
Точен е преди 2 седмици
Денков казва истината и много, ама МНОГО хора в България (включително шефчетата на партията, която го издигна и които пък ги доведе руския чорап Радев) са БЕСНИ, че ги разкри, че работят заедно с ГЕРБ и Радев в КОМБИНА. ТОВА е истинската СГЛОБКА, уважаеми българи! Руски "евроатлантици".
384
2
 
7
 
! Отговори
потин виновен преди 2 седмици
да да и на мен ми е виновен путин втф пуши тоз недоразвил индивид
383
2
 
28
 
! Отговори
Българин преди 2 седмици
На тези неадекватните доносници, и трибуна на ООН да им дадеш, и ще търчат да топят и плюят срещу държавата си! Няма такова падение! Даже така и не разбрали, как са се ос' рали! Смятаха че с машинките на Мадуро, аллабалата с Президента, Посолството и парапета на Лена, и всички трябва да приемем ,че властта им е даденост! Хубаво, ама да бяха свършили и някоя работа, освен да помпат инфлация, дърпат заеми, и влачат България към дъното! Жалки са !
382
12
 
7
 
! Отговори
Най-накрая преди 2 седмици
да си дойдем на думата! Браво Денков, откога чакам да го кажеш!
381
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Москва "атакува" България и нейните политици от десетилетия, но се пука там, дето е слабо мястото, ПП,ДБ. На променкаджиите все някой им е виновен.
380
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Като чуя за ППДБ и търся бай - близката тоалетна... Това е срам даже и за най - върлите евроатлантици. Да не говорим, че са абсолютен срам за рационалното и разумното човешко поведение, няма каквонда говорим, че са изключително опасни за суверенитета и националната сигурност на България. Честно, тези които сте гласували за ППДБ - питам ви: Такива ли искате да управляват България и да ви представляват навън ?
379
0
 
4
 
! Отговори
пак ме изтриха преди 2 седмици
За нещо най - нормално ........ истината !
378
2
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 2 седмици
ае нещо агенциите пишат за некв кораб в кьонигсберг, сепуков ли е харакириев ли е... кво е станало, некой да знае?
377
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Това жалко подобие на човешко същество ще прави щети на България дорде може.
376
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Бpaвo нa Mockвa!