Денков пред "Файненшъл Таймс": Правителството се разпадна заради Москва

Според него Русия е виновна и за корупцията у нас
Обновена: 9 апр 2024 14:07 | 9 апр 2024 14:06, Нели Христова
454
Денков пред "Файненшъл Таймс": Правителството се разпадна заради Москва
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Корупцията в България продължава да бъде основна причина за руска намеса и е допринесла за разпадането на управляващата коалиция. Това каза пред "Файненшъл Таймс" Николай Денков, който днес отстъпи поста на министър-председател на служебния премиер Димитър Главчев.

Той обясни, че кабинетът му се е борил да изкорени дълбоките връзки с Москва.

"Голяма част от руското влияние в миналото, например в енергийния сектор, идваше чрез корупция", заяви Денков по повод на енергийните сделки, сключени от предишни правителства, от които се е възползвал руският енергиен гигант "Газпром".

Денков сподели и за договора за „Турски поток". Той беше сключен по времето на правителството на Бойко Борисов. Според бившия премиер такива сделки трябва да бъдат разследвани. Борисов твърди, че газопроводът не пречи на българските интереси.

Николай Денков посочва, че ПП ще продължи борбата срещу корупцията и руското влияние, които според него са свързани.

Денков коментира и ролята на депутата Делян Пеевски в политиката. Той заяви, че Пеевски е имал силно влияние върху ГЕРБ, като припомня коалиционни срещи, на които Пеевски е бил поканен от ГЕРБ и в крайна сметка е доминирал дискусията.

От ГЕРБ отхвърлят твърденията, като говорител на партията е посочил пред "Файненшъл Таймс", че Пеевски е подкрепял кабинета през последните 9 месеца, но той не е присъствал на вътрешнокоалиционните разговори. "ГЕРБ е най-голямата политическа партия в България и ние вземаме всички свои решения самостоятелно", добавя говорителят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


454
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
331
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен123 преди 1 месец
А според нас Българите, "фащ" и западните, и "нато" са виновниците за цялата тази схема...
330
1
 
12
 
! Отговори
АМЕРИКАСКИТЕ ТЕЦОВЕ преди 1 месец
Като говорим за корупция в енергетиката и дума не става за договорите с американските тецове у нас, който са КЛАСИФИЦИРАНА ИНФОРМАЦИЯ!
329
1
 
25
 
! Отговори
АКАДЕМИЧЕН КАПАЦИТЕТ преди 1 месец
Ако не беше тъжно, щеше да е смешно. Изглежда "капацитетът" на господин академика е на менталното нивото на 4-5 годишно дете. Всичко е черно и бяло и има един лош Путин и Русия за е виновна за всичко и навсякъде. Пък даже и за корупцията при все, че от 35 години се водим демокрация! И при все, че последните 15 години насам единствено "Евроатлантици" ни управляват.
328
1
 
19
 
! Отговори
Дани преди 1 месец
Денков пред "Файненшъл Таймс": Правителството се разпадна заради Москва?Добре, че този човек се маха от примиерския пост. Ще бъде отлично ако се махне и от политиката като цяло. Как успя да го измъти това?
327
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия може да се държи грубиянски и повелително с България, защото Русия е военна машина. И да не й харесва на България няма какво да направи по въпроса.
326
6
 
4
 
! Отговори
Помним добре преди 1 месец
До Някой Къв "Козяк" Киро и Асенчо ги довере руския чорап Радев, вие нас за дементрали ли ни вземате та се опитвате да прбутвате лъжи?
325
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Файненшъл Таймс нищо като изповедник ли им се явява?
324
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Академичните фантазии на Денков нямат край. Правителството което оглави за кратко време се сгромоляса с гръм и трясък, защото беше криминално. имаше не само контрабанда, но и много кражба. Денков би трябвало да бъде подведен под съдебна отговорност за злоупотреба с власт и покровителстване на криминално проявен висш служител от МВР. А злепоставянето на страната навън е извън всякаква критика .
323
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 322 Поне вкусни ли бяха сандвичите или и те като останалото на Възраждане?
322
3
 
24
 
! Отговори
Дядката преди 1 месец
Напълно в синхрон със Запада - винаги Русия е виновна !Жалък академичен м.и.ш.о.к!
321
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как изобщо някой може да си помисли че България може да се иправи срещу Русия . Само ще ни изпратят военния си оркестър и сме готови , ако се дърпаме , най -много да ни пуснат женската рота .
320
3
 
22
 
! Отговори
Някой преди 1 месец
На убитака му виновни всички. Мъдри харвардски нещастници. Хайде сега и Лена парапета се искаже. Некадърни продажни боклуцина козяк.
319
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Долен лъжец!
318
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как ще накараш българите да се обърнат срещу Русия ? Аз оръжие срещу руснак не вдигам , за вас не знам . Денков , да беше дошъл на Шипка поне , знаеш ли колко народ те чакаше ?
317
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 317 Няма да дойде червената армия, другаре, ще трябва да си изкарвате хляба с истинска работа. Кариерите ви като надзиратели в Белене и партийни секретари се изпариха.
316
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Денков като Борисов повтарят една и съща лъжа вече 15 години - ние крадеме и сме некадърни но Станишев/Москва ни е виновна. Реално това са пионки, сложени от Посолствата да съсипят и окрадат България като работят само в чужд интерес, в повечето случаи за интереса на С$Щ и рядко за интереса на Урсу$лите в Брюксел!!!
315
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най добре за България е да се предаде на Русия без бой. Русия е военна машина а България не може да се сравнява с нея. И да се сбие с Русия България пак ще загуби. Все едно срещу себе си да имаш някой 2 метра 100кг мускули.
314
1
 
7
 
! Отговори
7373 преди 1 месец
Ужас!
313
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 308 На границата с Русия те чакат с отворени обятия и мешка и автомат.
312
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Държавна измяна ли е да подариш своето въоръжение на чужда държава за конфликт , които не те засяга пряко ? Ще отговаряте за всичките си действия !