Денков пред "Файненшъл Таймс": Правителството се разпадна заради Москва

Според него Русия е виновна и за корупцията у нас
Обновена: 9 апр 2024 14:07 | 9 апр 2024 14:06, Нели Христова
454
Денков пред "Файненшъл Таймс": Правителството се разпадна заради Москва
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Корупцията в България продължава да бъде основна причина за руска намеса и е допринесла за разпадането на управляващата коалиция. Това каза пред "Файненшъл Таймс" Николай Денков, който днес отстъпи поста на министър-председател на служебния премиер Димитър Главчев.

Той обясни, че кабинетът му се е борил да изкорени дълбоките връзки с Москва.

"Голяма част от руското влияние в миналото, например в енергийния сектор, идваше чрез корупция", заяви Денков по повод на енергийните сделки, сключени от предишни правителства, от които се е възползвал руският енергиен гигант "Газпром".

Денков сподели и за договора за „Турски поток". Той беше сключен по времето на правителството на Бойко Борисов. Според бившия премиер такива сделки трябва да бъдат разследвани. Борисов твърди, че газопроводът не пречи на българските интереси.

Николай Денков посочва, че ПП ще продължи борбата срещу корупцията и руското влияние, които според него са свързани.

Денков коментира и ролята на депутата Делян Пеевски в политиката. Той заяви, че Пеевски е имал силно влияние върху ГЕРБ, като припомня коалиционни срещи, на които Пеевски е бил поканен от ГЕРБ и в крайна сметка е доминирал дискусията.

От ГЕРБ отхвърлят твърденията, като говорител на партията е посочил пред "Файненшъл Таймс", че Пеевски е подкрепял кабинета през последните 9 месеца, но той не е присъствал на вътрешнокоалиционните разговори. "ГЕРБ е най-голямата политическа партия в България и ние вземаме всички свои решения самостоятелно", добавя говорителят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


454
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
8
 
5
 
! Отговори
Kostas Linke преди 1 месец
ХАМАС ИМА ТОНОВЕ ЗАРОВЕНО ОРЪЖИЕ В БУЛГАРИССТТАН !!!..ИЗРАЕЛ Е ДАЛ ИНФО-то, И ЗАЕДНО С ГЕРМНАИЯ ЩЕ ПРАТЯТ КОМАНДОСИ ДА СЕ БИЯТ С ХАМАСЦИ В СОФИЯ !!
10
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ей тоя Путин бе, сигурно е пратил и Пудела с пачки евро да се снима с Живко Часовника, приятеля на Дамаджан!?
9
18
 
3
 
! Отговори
учете история преди 1 месец
След загубата в Украйна ЕС се разпада, а България се връща към историческите си корени, там където беше 500 години и където и е мястото.
8
2
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Титан на мисълта ! Предполагам , че ако утре завали , ще е виновен лично Путин
7
2
 
33
 
! Отговори
Лекар преди 1 месец
Цяла Русия или само Путин
6
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А какво става с контранастъплението? Върнаха ли вече Крим?
5
31
 
6
 
! Отговори
Учете история преди 1 месец
"Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския."(Захари Стоянов, из предисловието към брошурата на Г.С. Раковски "Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите", 1886 г.)
4
1
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Охохохохооо завършен, тотален олипс. Не сме забравили как рева с мишата си муцунка в прайм тайма и се моли. Само предния ден обаче точно ти разправяше, че нямало как да има кабинет. Лъжливо гнсно човече дето се е взело за некъв фактор. Тотално срина всичко парцален *** на конци. Няма как да се съвземем след тия 9 месеца тотална разруха и академици ловени от горите
3
39
 
6
 
! Отговори
Учете история преди 1 месец
"Россия, тая мнима защитница на славянството, тя употреблява още по-радикални средства, за да истрие от лицето на земята българските колонии." (Христо Ботев, в. Знаме, г. I, Букурещ, 4 април 1875 г., бр. 13, с. 51)
2
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дърт комунист и пенция влачи и заплата влачи :)))
1
3
 
51
 
! Отговори
Иван преди 1 месец
Кой ми такова в таковата.