Калин Стоянов: Василев ме питаше за Хасково, имаше човек за МВР

Ако бях близък със Стефан и Марин Димитрови, щях да бъда на някоя от снимките
11 апр 2024 18:55, Александър Попов
35
Калин Стоянов: Василев ме питаше за Хасково, имаше човек за МВР
Снимка: БГНЕС

Служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов заяви в новосъздадената временна парламентарна комисия за разследване на корупционните практики в Агенция „Митници“ и евентуалната роля на Асен Василев в тях, че в Министерството на вътрешните работи има пропускателен режим и може да се направи справка кой, кога и по какъв повод е влизал там, както и че познава Стефан и Марин Димитрови от бившият вътрешен министър Бойко Рашков, предаде БГНЕС.

Стоянов подчерта, че ако е бил толкова близък с тях, колкото се твърди, може би е щял да бъде на някоя от снимките, които бяха разпространени в публичното пространство.

Служебният вътрешен министър съобщи, че Стефчо Банков, който е брат на арестуваната шефка на Агенция „Митници“ Петя Банкова, работи в МВР в звеното за подпомагане на министъра. Той посочи, че Банков е бил директор на „Вътрешна сигурност“, но е освободен от Рашков заради уронване на престижа на МВР, като три или четири пъти е възстановяван от съда.

Още по темата
Стоянов съобщи, че още от самото начало, когато е бил назначен на поста, Василев го е попитал какво ще се случи в Хасково и ще има ли промени, като му е казал, че има човек, на когото може да разчита – Недан Хаджиев, както и че бившият финансов министър го е попитал защо не го назначава в ОДМВР – Хасково.

Попитан от Тошко Йорданов от ИТН, може ли това да е налагало финансови рестрикции към МВР от страна на Василев, той отговори: „Чух такъв коментар, че някои от нещата ще се бавят в МВР.“

Стоянов потвърди, че само за ОДМВР – Хасково е получавал предложение от Асен Василев.

Стоянов е сигурен, че кои са хората, които са били в дома на Бойко Рашков, ще се установи. На т.нар. вечеринки, по думите му, е обсъждано как да бъде дискредитиран.

„Конкретно се е казвало – ти ще станеш министър, ти зам.-министър, но за целта Калин трябва да го няма“, разказа той.

Константин Бачийски от ПП-ДБ попита служебния вътрешен министър откога познава Стефан и Марин Димитрови. Стоянов поясни, че е заел поста на директор на ГДБОП по предложение на Бойко Рашков с негова заповед от 31 май 2021 г. „След този период не мога да ви кажа конкретна дата кога съм се запознал с тях. Понякога и два пъти на ден съм ходил в министерството“, каза той и уточни:

„Аз влизам в МВР, качвам се на етажа, има едно диванче, на което може да изчака всеки гост докато министърът го приеме. Аз отивам и го виждам този човек, няма някакъв повод. Нямало е конкретни разговори, те се виждаха с много хора.“

Стоянов отговори, че по онова време не му е било известно, че те имат съпричастност към контрабандни канали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: Калин Стоянов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
ЛЕВСКИ преди 1 месец
НАРОДЕ ИМАШ ЛИ ДОСТОЙНСТВО...ИМАШ ЛИ ДЕЦА..ИМАШ ЛИ РОДИТЕЛИ...ДА ИЗБЪРШЕМ 25ГОДИШНОТО ПЕТНО...ДА ИЗГРЕБЕМ *** НАВСЯКЪДЕ ОКОЛО НАС....ЗА ДА УМРЕМ СПОКОЙНИ,ЧЕ СМЕ ОСТАВИЛИ ЕДИН ПО-СПРАВЕДЛИВ ЖИВОТ...????
23
6
 
4
 
! Отговори
ПП + БСП = РОДНИНИ преди 1 месец
МВР НА РАШКОВ - ТОРМОЗЕШЕ ХОРАТА ПО ДОМОВЕТЕ ИМ, АРЕСТУВАШЕ ГИ... САМО ДЕТО В БЕЛЕНЕ НЕ ГИ ИЗПРАТИ.... СЕГА РАЗБРАХМЕ ЗАЩО - ТРЯБВАЛИ ИМ НЕКАКВИ КАНАЛИ... НО ПАРТНЬОРСКИТЕ СЛУЖБИ И ПОСОЛСТВОТО ГИ ОСВЕТИХА...
22
0
 
12
 
! Отговори
Трагедия преди 1 месец
Слушам гледам и немеяЕдин видял друг трети бил на гости и никой никого не познаваТакива уплетки няма и в - турските сериали
21
1
 
8
 
! Отговори
Закривай милицията! преди 1 месец
Няма държава с толкова голям репресивен апарат.
20
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Според АлфаРисърч Делян Пеевски има едва 3% одобрение от симпатизантите на ДПС!!!И с 90% да спечелят изборите ГЕРБ и ДПС!!!На Борисов и Пеевски не им трябват гласовете на ПП/ДБ.И с 90% да спечелят изборите ГЕРБ и ДПС, пак ще искат да се коалират с ПП/ДБ.За да се крият Борисов и Пеевскизад Кирил Петков,Василев и Христо Иванов.И да си продължават далаверите и беззаконието зад гърба им!За това развалиха сглобката,когато трябваше да се реформират прокуратурата и ДАНС!Каква става с кражбата на КТБ?НИЩО!Какво става с Магнитски?НИЩО!Какво става с Барселона-гейт?НИЩО!Какв
19
4
 
10
 
! Отговори
Някой си преди 1 месец
Дано господина Калин Стоянов,вече е " вдянал", че след служба в " редовна власт", е Огромна Грешка ,да " участвал" и в " служебен кабинет"! Или Господина,поради Многото Претенции на държавата Срещу него,е"сметнал", че Така и Така ще Бъде Свален от Власт,То поне да си " изкара"още 3 месеца почти време,да си Начеше крастата,че е Бил във Властта в България?Този Некадърник ми прилича на Борисов! МутроКомуниста,който скачаше от пост на пост в държавата през годините! Само и само да се " говори занего
18
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
15 ГОДИНИ ЗА ГЕРБ ГЛАСУВАТ ПЛАТЕНИТЕ ТРОЛЯ И КУПЕНИТЕ РОМИ
17
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
3 години се чудя кой гласува за ППДБ и сега разбрах, платените троля преди мен, ама малко сте бе, а и какви избори с шефовете ви на пейката в съда като арестанти?
16
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Имам Човек изп. Ицо Хазарта известен като Ицо Петрофф!
15
0
 
8
 
! Отговори
Сержант преди 1 месец
Пак чакайте да се оправите! Който държи съда, прокуратура и службите, ще управлява. А, кой ги държи? Дори и Костя да се напъне, и него ще го потопят! Групировките, създадени от БКП, само с терор и мачкане ще умрат. С тази либерална политика и този народ от непукисти, няма развитие напред!
14
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ГЕРБ КОНТРАБАНДИСТИТЕ РАЗОБЛИЧЕНИ РЕВАТ
13
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ГЕРБ И ДПС като партии на контрабандистите се определиха. Та и защитават 100 процентовия полицай и наложницата на контрабандиста оглавила митницата.
12
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ГЕРБ и честни избори?! Първи април мина.
11
3
 
6
 
! Отговори
ГЕРБ+ДПС = РОДНИНИ преди 1 месец
ЗАЕДНО, ЗАЕДНО НА ВЕЧЕРИНКА И СЕДЯНКА ПРАВЯТ УЙДУРМИ КАК ДА ОВЛАДЕЯТ МВР И ДЪРЖАВАТА...... ЕГАТИ И ЕВРОПЕЙСКОТО РАЗВИТИЕ...
10
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
КАЛИН СТОЯНОВ СЪВСЕМ СЕ ОКЕДНЗА... МВР ТРЯБВА ДА СЕ ИЗЧИСТИ ДО КОРЕН ОТ ВСИЧКИ ЛЪЖЦИ
9
0
 
7
 
! Отговори
До-7 преди 1 месец
Мой,тия същите които си изброил не са я Пускали държавата вече 35 години,ти говориш за овладяване,просто една червена фамилия решава че трябва да смени другата,червена мафия с кланови междуособици това е днешното и бъдещото управление на България!
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кога ще закрием триглавата ламя съд прокуратура и мвр с под глави данс доти гдбоп кпконпи и я заменим с AI и BGGPT
7
2
 
5
 
! Отговори
ПП + БСП = РОДНИНИ преди 1 месец
ЗАЕДНО, ЗАЕДНО НА ВЕЧЕРИНКА И СЕДЯНКА ПРАВЯТ УЙДУРМИ КАК ДА ОВЛАДЕЯТ МВР И ДЪРЖАВАТА...... ЕГАТИ И ПРОМЯНАТА...
6
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Навсякъде смъъъърди,парламент,правителство полиция,прокуратура-смъъъърди та се не трае!
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Някой търка якооо!!!