Народното събрание ще изслуша служебните министри Петкова и Коритарова

Изслушването е по инициатива на БСП
17 апр 2024 08:25, Красимир Ангелов
4
Народното събрание ще изслуша служебните министри Петкова и Коритарова
Снимка: БГНЕС

Очаква се парламентът да изслуша служебния заместник министър-председател и министър на финансите Людмила Петкова и служебния министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова за изпълнението на Инвестиционната програма за общински проекти по държавния бюджет за 2024 г. Това предвижда проектопрограмата за работа на Народното събрание, публикувана на сайта на законодателната институция.

Изслушването е по инициатива на председателя на парламентарната група на "БСП за България" Корнелия Нинова, заместник-председателя ѝ Георги Свиленски и народния представител Борислав Гуцанов.

Предвижда се парламентът да гласува на второ четене законопроект за изменение на Закона за държавния бюджет на Република България за 2024 г., внесен от Министерски съвет на 2 април тази година. Промените бяха гласувани единодушно със 161 гласа „за“ на 5 април. С измененията с 631 се увеличават общинските проекти, част от приложението за инвестиционна програма в Закона за държавния бюджет.

Във вторник Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание прие на второ четене промените в държавния бюджет, свързани с проектите на общините, финансирани от държавата. Окончателният текст с предложенията за промени на държавния бюджет, който се отнася до приложение 3 на документа, беше приет единодушно от депутатите.

В проектопрограмата за работа на Народното събрание са също така доклад за състоянието на отбраната и Въоръжените сили на Република България през 2023 г., както и проект на решение за приемане на Програма за инвестиции в отбраната до 2032 г. Очаква се народните представители да обсъдят на второ четене законопроект за насърчаване на научните изследвания и иновациите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До ВиваКИРО Е БЪЛГАРИН, РАДЕВ Е РУСКИ РОМ
3
1
 
1
 
! Отговори
Вива преди 1 месец
Киро женен за канадка,Даниела-за американка.Да живее бъларския род!
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ДАНИЕЛ МИТОВ Е НАТИСНАТ ЗА МИНИСТЪР ОТ ЕТ ГЕРБ ЗАЩОТО Е ПО-МЛАД НЕ Е ЧЕРВЕН ДЪРТАК И ЕВЕНТУАЛНО МОЖЕ ДА ПРИЛЪЖЕ МЕЖДУНАРОДНИТЕ ПАРТНЬОРИ ЧЕ В БЪЛГАРИЯ ВСИЧКО Е НАРЕД.
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
червени бабички