Ляво-патриотичен блок начело с БСП в битката за гласа на избирателите

Нинова: Държавата ни се намира в изключително тежко състояние
106
Ляво-патриотичен блок начело с БСП в битката за гласа на избирателите
Снимка: БГНЕС

"Разчитаме на това обединение да увлечем все повече хора, разбира се, не всички, всеки има право на избор, има и други леви", коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти след среща с представители на леви, патриотични, центристки и екологични партии, организации и граждански сдружения в старата сграда на Народното събрание в Деня на труда и международната работническа солидарност - 1 май.


„Толкова много хора, различни по възраст, по професия, дойдоха. Подкрепяме се. Излязохме с хубав документ“, коментира Нинова.

Участниците в срещата приеха единодушно обща декларация, в която заявяват, че обединяват сили и алтернатива има – „лява, патриотична, национално отговорна алтернатива на хора, партии и организации, които отхвърлят властта на паралелната държава и са готови да вложат цялата си енергия, за да изтръгнат България от хватката на задкулисието и да я върнат на българските граждани“.

В отговор на журналистически въпрос лидерът на БСП Корнелия Нинова каза, че вижда алтернативата в работещи институции, правова и социална държава, стабилна икономика, промени в образованието и здравеопазването, национална сигурност, която да гарантира на хората собствеността и спокойствието, и защита на националния интерес. Стига предателства на България навън, коментира тя.

Според нея трябва да има надпартийно, експертно, програмно правителство, без политически лица, без лидери, с можещи хора, които да контролираме в парламента и които да изпълняват определена програма.

На въпрос за критиките на евродепутата Сергей Станишев, че БСП не успява да обедини всички, Корнелия Нинова каза, че са поканили всички бивши социалисти, които са напуснали партията, да се върнат, но те не искат. Тя коментира още, че точно от Станишев не приема този упрек. Ако погледнете тези, които са в „Левицата!“ днес - Георги Първанов, Румен Петков, Таня Дончева, са изгонени точно от него, каза тя. Ние не сме изгонили никого, заяви Нинова. Изгонените от Сергей Станишев ние каним да се върнат в БСП, изборът е техен, добави тя.

След края на срещата, организирана от БСП, представителите на леви и патриотични формации бяха поканени да се включат в празника на вестник "Дума" и левия печат в Борисовата градина. На събитието ще бъде обявен приемът на 200 нови млади социалисти в БСП и ще бъдат връчени членски карти. /БТА, Теодора Цанева/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още по темата: БСПНинова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
6
 
! Отговори
кор преди 1 месец
точно на снимката не видех нито лево нито център нито еко нито експертно нещо само партийни креатури лаладжии ликвидатори и откровени прес стъпници тове е бесепето днес кой ще ходи там
34
3
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 1 месец
Евала Корни!!! В новият парламент 11 депутати :)))))))))))))))))))))))))))))))))
33
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Румен Петков, Мая Манолова и други лица с характерни връзки не са нужни на България, нито Корнелия Нинова или Георги Първанов.
32
0
 
5
 
! Отговори
До 11 преди 1 месец
Тея пък какви са?
31
0
 
10
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 месец
Я кои излезли на манифестация? Тези, дето труд са виждали само по филмите :)))
30
0
 
8
 
! Отговори
карачанаков преди 1 месец
Mили родни картинки.Какво безочие тези наглеци празнуват празника на труд ХА,Ха,Ха.
29
0
 
3
 
! Отговори
Да допълня... преди 1 месец
До Член на БСП 23 Лява политика правят само богати държави. Скандинавските страни , Канада и някои други.
28
0
 
7
 
! Отговори
Позитано 20 преди 1 месец
Голяма битка се води. Ще се избият по между си за кокала.
27
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
24 депутата биха били огромна победа на фона на досегашните 23, ама надали
26
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 18 Напълно сме се изчистили от комунистите. Почти всичките измряха по естествени причини, възрастта. Това че на теб ти се привиждат някви червени дяволи и ти бръмчат бръмбари в ку-хата кр-атуна си е твой проблем. Затова си има лудници и психиатри в които хора като теб се лекуват! Аз не признавам БСП и коалиция за комунисти. Живял съм по това време. Разликата е от земята до небето между БСП и БКП. Ментето не прави оригинала. Това, че ги наричате комунисти не ги прави такива!
25
2
 
4
 
! Отговори
Безсрамни са преди 1 месец
Точно пък вие ли защитавате труда и трудовите хора, бе? На вас ли да се осланя онзи, който разчита само на труда си, за да постигне нещо? Най-напред ограбихте собственосттана хората, които са я натрупали с честен труд. После измислихте какви ли не привилегии по партийна и "борческа" линия, та да не може да просперира човек, който разчита само на труда си, ако няма вашата закрила. Накрая направихте изкуствена суперинфлация и обезценихте спестяванията на хората - парите им, натрупани с труд!
24
2
 
2
 
! Отговори
Мъка преди 1 месец
До що не се 14 Безумна санкции срещу РФ. А войната на Путин умна ли е , бог да скъси дните му ?
23
1
 
4
 
! Отговори
Народ преди 1 месец
Ние не искаме такива неща като промяна. Ние искаме да сме бедни както досега.
22
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Калашник им трябва на крадливите червени кхмери :)))
21
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
БУХАХАХАХА НАРОДЪТ СИ ИСКА ДА Е БЕДЕН БЕ!!!ДА ЯДЕ ПОСТНА ПИША И ДА ГИ ШИИБАТ ВСИЧКИ НАРДЕД!
20
5
 
4
 
! Отговори
Хм, преди 1 месец
Ляво патриотичен блок, звучи като националсоциалистически блок,т.е. червени фашисти явно и руските роби от възраждане са там, цялата лява русо.филис.тична ***
19
1
 
3
 
! Отговори
А ТИ ЩО НЕ СЕ СРАМУВ преди 1 месец
До НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ, БЕ? ЛЪЖИ ПО-МАЛКО! И ПОНЕ МАЛКО СЕ СРАМУВАЙ ОТ ЛЪЖИТЕ СИ! Бай ти Терпешев няма нищо общо с Беломорска Тракия. Самият Уинстън Чърчил е писал в мемоарите си, че Е ЗАПОВЯДАЛ КАТЕГОРИЧНО на българската армия да се изтегли от Беломорска Тракия. Ако не беше го сторила,знаеш какво е станало с Дрезден нали? А и със София, но това още нищо не е било. ПАРИЖКИТЕ МИРНИ ДОГОВОРИ-западняците НЕ ПРИЗНАВАТ Тракия за наша територия. Дори едва не губим Южна България до Пловдив-Гърция я иска!
18
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Естония се изчистиха от комунистите и бутнаха руските паметници и естонците дръпнаха и сега живеят богато, а ние още не сме се изчистили от комунисите и не сме бутнали руските паметници и за това сме бедни и не можеме да дръпнеме.
17
1
 
4
 
! Отговори
Съвет от дядо преди 1 месец
Тия така и не разбраха че социализма умря , почина в целия свят.БСП да се преименува на Българска Социална Партия, да спрат умирачката.Друго спасение няма.
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Демек да гласуваме за ваш човек дето ще ходи в Брюксел за огромна заплата, а ние да му ръкопляскаме..