Петков за казуса "Корал": Това е провокация, не ви ли е срам, честно...

Лидерът на ПП не може да повярва, че вече трети ден това е новина
1 май 2024 16:40, Нели Христова
206
Петков за казуса "Корал": Това е провокация, не ви ли е срам, честно...
Снимка: БГНЕС

Съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков коментира скандала с напускането си на управителния съвет на сдружението "Да запазим Корал" и разследването на Лена Бориславова от прокуратурата за фалшифицирани подписи.

"Нито съм викан, нито съм разпитван. Това, което мога да кажа, че ДАНС видяха явно като огромен национален риск моето излизане от едно зелено НПО, което има 0 лв. За една кауза, плаж Корал, която всъщност я постигнахме и тя не може да се застрои. Сега разбирам, че са повдигнали досъдебно производство. Ще съдействаме и на прокуратурата, и на ДАНС, който ни покани, защото няма никой над закона. Много бих искал да коментирам в детайли, но понеже аз не вярвам нито на ДАНС, нито на прокуратурата, няма да влизам в детайли. Но в едно съм сигурен, че когато преди три години аз съм излязъл от едно НПО, зелено, за което съм се борил да спася един плаж, три години по-късно това да излезне в общественото пространство, 40 дни преди изборите е нищо повече освен компромати.

На въпрос, дали е дублирал двете позиции, Петков отговори пред БНТ: "Аз абсолютно вярвам, че не! Това, което за мен е невероятно, че вече трети ден първа новина по всичките медии е излизането ми от едно НПО с 0 лв, за кауза, за която съм се преборил и постигнал, но нека свършим с тази тема, защото има по-важна."

Съпредседателят на ПП коментира и решението за частна детска болница.

"Днес разбрахме, че служебният кабинет е одобрил детската болница. Първа частна детска болница. Това за мен е напълно безобразие. Когато сложим здравето на децата да стане бизнес, когато сложим здравето на децата да бъде застрашена обществена държавна болница, защото е трудно да има и две болници едновременно.Когато едни хора мислят как да изкарат едни пари от детското здраве, това за мен е връщане назад към годините на Борисов и Пеевски с такава скорост и е толкова против вярванията на нашата партия и аз съм горд, че докато ние управлявахме това нещо беше недопустимо!", каза Кирил Петков в Копривщица.

"Това, което се случи с взимането на оставката, която не беше подадена от шефа на НЗОК, сега разбирам защо се случва, защото НЗОК сега ще трябва да сключи договор с частната болница, така че децата да имат достъп до частен тип на здравеопазване, вместо да имаме нормална болница за всички деца по един и същи начин, независимо на кой родител какви средства има. Това, което ние излизаме с много ясна позиция, че сме много против и призоваваме служебното правителство да оттегли своето решение. Трябва да кажа на всички български граждани- не депутатите трябва да контролират, всички български граждани трябва да контролират това, модела на Пеевски и Борисов да не се върне обратно само след 40 дни. Защото този тип решения, ще бъдат решенията, които ще наблюдаваме непрекъснато и когато посегнеш и на детското здраве, аз не знам какви скрупули имаш за всичко друго", допълни той.

Попитан дали е знаел, че Лена Бориславова има пълномощно за разпореждане със сдружение "Да запазим Корал", Петков отговори:

"Не, това е абсурдно. Това е пълен абсурд този въпрос! След това, което казваме! Българското здравеопазване за децата е под риск и вие ме питате за зеленото НПО, от което съм излязъл преди три години. Това е провокация. Не ви ли е срам, честно...", възмути се Петков.

Софийската районна прокуратура съобщи, че е образувала досъдебно производство срещу Лена Бориславова, началник на кабинета на Кирил Петков, за подаване на неверни документи в Агенцията по вписванията, за да стане министър. Това се разбра от съобщение на Софийската районна прокуратура в понеделник (29 април). Случаят е отпреди три години, разследването е образувано преди девет месеца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
5
 
11
 
! Отговори
Само питам... преди 1 месец
А някой ще провери ли дипломите и на Про100 Киро и Кокорчо , че и те изглеждат съмнителни, честно...
148
3
 
19
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
На всеки въпрос Про100то отговаря по Шарлатански: ДАНС,бухалки,компромат.Отново не отговаря ясно и категорично.Бил ли е в УС на Сдружението,когато е станал министър? За канадското гражданство шикалкавеше по същия начин и накрая излезе,че лъже.
147
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Миналата година имаше статия, че уж спасителите на Корал фактически го държат резервиран за тях!
146
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тази жалка изтривалка говори за срам. До сега България не е била унизена по този начин на колене, "честно"!
145
6
 
26
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Кириле,става въпрос за морала на нацията.Ти като политик какъв пример даваш?Ами тогава всички да фалшифицират кой колкото може .Това,което твоята партия прави е направо анархия.ни морал,ни закони...
144
28
 
7
 
! Отговори
Кон преди 1 месец
Като гледам, колко анонимни писачи плюят срещу КП, става ясно, че всичко за Корал е лъжа в полза на ОПГ Герб. Колко да са - не са малко, но са 2-3 човека тук. Иначе Герб имат доста електорат, защото са подкупили мнозина интелектуални и морални ***, които твърдо гласуват за тях, защото иначе няма кой да им плаща заплати за никакъв труд.
143
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
КС постанови: "Указът, с който президентът Румен Радев е назначил Кирил Петков за министър на икономиката в първото служебно правителство, е противоконституционен". Или с прости думи Киро никога не е бил министър на икономиката заради невярна декларация. Петков трябваше да възстанови получените от него заплати като служебен министър и ползваните командировки. Киро върна ли парите на България? Освен, че е елементарен лъжец, е крадец.Открадна с измама заплати и командировъчни.Върни парите, Кириле!
142
6
 
11
 
! Отговори
Парапета е невидим преди 1 месец
Киро изфабрикова това скандалче за да даде в жертва многострадалната Елена и да замаже истинските скандални престъпления на ПП в митниците,пудела и Рашков и Ананиев перач и превозвач на нарко пари според белгийкия Европол. Иначе в Корал са само семейно и приятели в ръководството- чист театър за пред умните и красиви избиратели на ПП.
141
8
 
22
 
! Отговори
Гошо преди 1 месец
Кирчо, проблема не е в Корал, а в това че твоята метреса е фалшифицирала документи както ти фалшифицира канадското си гражданство. Не журналистите трябва да ги е срам а теб. Но те срама нямаш, първо като си отишъл в Канада са те оперирали от срам.
140
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
МУТРИТЕ НЯМАТ СРАМ, НЯМАТ МОРАЛ, НЯМАТ РОД И НЯМАТ РОДИНА., НЯМАТ И БОГ.
139
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
говняр киру казал нещо, сигурно каквото е казал говнярския му връзкар баща и говнярската му фамилия, говнярска връзкарска българска мутросган същите като говняра мутр от банкя и гвняр дерибеевски великите бхългари които избира говнярското племе и се чуди защо всички ги заобиукалят като крастава миризлива ***
138
4
 
13
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 1 месец
Този е като дръндарския *** нгу са р доан бей - от страх да не го жият цял плаж си заграси. Така дойдоха на власт - с лодката, с нея и ще потънат
137
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ПП/ДБ да гласува отстраняване на Главчев от Сметната палата и поста външен министър.
136
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
144 Е, и? Какво искаше да кажеш. И Ал Капоне са го поздравявали на улицата.
135
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Фалшифицираните подписи и документи са послужили пред държавните институции, за да бъде назначен Киро просто за финансов министър, а това са много пари- голяма заплата, привилегии, добавки, транспорт, и много други. Киро харакиро не знае да смята.
134
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лена Бориславова използва прекалено често копипейса. Натискаше го и когато сваляше "доказателства" срещу Борисов от Гугъл, преди ареста му, за да ги даде на Киро просто. Оказа се, че арестът пред внуците му и бременната му дъщеря е незаконен. Копиран подпис под официален документ без знанието на притежателя на този документ, за да бъде употребен в полза на Кирил Петков, пред държавна институция, е чиста фалшификация. Добре че ги свалиха, иначе кой знае още какво щяха да натресат на държавата.
133
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кирчо: "ДАНС видяха явно като огромен национален риск моето излизане от едно зелено НПО, което има 0 лв." За Киро всичко е пари. Човекът страда от психиатрично заболяване и не разбира, че дали зад подписа на пълномощното има нула лева или 200 милиарда, няма значение, фалшификацията е налице. Опитва се да внуши, че измамата не е свързана с пари, което е огромна лъжа. Фалшификацията е извършена, за да стане министър. А заплатата като министър,а комисионните от газта? Щеше ли да ги получи без фалш?
132
6
 
17
 
! Отговори
Коментар преди 1 месец
Киро още не е късно да хванеш последния самолет за Канада. След 9 юни май ще има място само на колесника. Може и оферта за олинкузив хотел и раиран костюм да ти предложат. А ти да няма как да откажеш...
131
17
 
9
 
! Отговори
До Дедо преди 1 месец
Киро се разхожда по улиците на София всеки ден и никой нищо не му прави. Вече няма и охрана, така че не е като да не може; просто никой няма нищо против него. Поздравяват го хората даже. Но ти няма как да знаеш това, защото си сeляндyp от дълбоката провинция.
130
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
53 ПП са пословични лъжци, ДБ като тяхна патерица бяха отчасти, но станаха като тях. С когото се събираш, такъв ставаш.