Военният министър: Бюджетът за отбрана ще расте

Може да нарасне на 2,5% от брутния вътрешен продукт
37
Военният министър: Бюджетът за отбрана ще расте
Снимка: БГНЕС

Бюджетът за отбрана ще расте, заяви служебният министър на отбраната Атанас Запрянов след честванията пред паметника на Незнайния воин в столицата по случай 6 май - Ден на храбростта и празник на Българската армия.

Военният министър подчерта, че за него 6 май значи много и добави, че има 41 години военна служба. Мисля, че това е ден, в който трябва да дадем уважение на военнослужещите, каза той.

Атанас Запрянов благодари на парламентарно представените партии за решението, което взеха за увеличаване на заплатите на военнослужещите. По думите му бюджетът за отбрана може да нарасне на 2,5% от брутния вътрешен продукт, каквито са направените препоръки в приетата Програма за развитие на отбранителните способности на Въоръжените сили на Република България - 2032.

„Мисля, че бюджетът за отбрана ще расте. Мисля, че това, което предстои през юли във Вашингтон и срещата на високо равнище ще каже, че 2% е минимумът и трябва да се надгражда. Някои страни достигнаха до 3%. Аз мисля, че ако се изпълни заложеното в Програмата 2032 от 2,5% ще е достатъчно да се стабилизира кадрово“, посочи служебният министър на отбраната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още по темата: Атанас Запрянов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
9
 
! Отговори
4 преди 1 месец
На гол тумбак-чифте пищови!
15
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма да ривем, политягите ше ни продадат много преди да решат да ни нападнат.
14
13
 
5
 
! Отговори
Tik Tak преди 1 месец
Не ни трябва армия казва българският гражданин.Украйна също мислеше така 2014 и хоп намери се враг който да я нападне.Като дойде някой да ни разрушава жилищата ще ревете ама къде е армията защо нямаме.
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Боце и Шиши ли ще дават самите те и чрез партиите си пари за военния бюджет?
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен То дори не трябва да чакаме този 1 месец да изтече! Тези открито се подиграват с нас. Това правителство с всеки изминал ден ни заробва. Достатъчно е дасе отбележи, че започна управлението с теглене на заем!
11
2
 
6
 
! Отговори
Дядката преди 1 месец
Да бе ,ще пълните джоба на чичо Сам за прескъпите му и негодни оръжия! Навремето във Варшавския договор СССР въоръжаваше съюзниците си с евтини и ефикасни оръжия!
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това го казва министъра,на който му остава 1 месец власт.
9
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хората ровят покофите с ***, но този нагъл фашист казва, че военният бюджет щял да расте?!? Тези искат да ни уморяват ли?
8
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Военният министър: Бюджетът за отбрана ще расте"------------------От кой бюджет ще режете за да го постигнете- здравеопазване, образование...?
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бюджет съвсем не означава разходи за отбрана. Готови сгради, военни помещения, бяха масово рушени, стабилни сгради. Що неюо се попиля. Сега, само за да се построи или обнови, се дават безумни пари, отделно храна за военослужещите. Най-, най-, най- първични неща стават много пос-скъпи. Най-проблемно е обаче, че няма сериозни кадри. Изпусна се обучението. Никой от САЩ няма да ни посвети в техните военни технологии, никой. Даже дроновете сега са много видове и непрекъснато се обновяват...
6
1
 
7
 
! Отговори
Мда преди 1 месец
По добре тоя да си ходи по скороСигурно е говорел сьщото и през соца - тогава да си военен бе благинка - жилище , парички , командировкиПей сьрце а работника - плаща
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бюджетът за отбрана ще расте право пропорционално с нарастването на зависимостта ни от краваристан. Произведените оръжия няма да се използват за отбрана, а ще се предоставят на Украйна за продължаване на войната. Министерството на истинате ще ни замъглява съзнанието с небивалици. Народът ще обеднява непрекъснато.
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В момента военно-промишленият комплекс по света представлява една свръхдържава, която ползва хиляди лостове, за да убеди населенията си в нуждата от повече пари за отбрана.Няма добри и лоши. *** е агент на НАТО и Си. Хамас и Нетаняху имат общи господари. Макрон и Столъенберг са чучела.Цирк.
3
7
 
5
 
! Отговори
Емигрант преди 1 месец
И с кого ще се биете ? От кого ще се защитавате ? Кой ще ви напада ? Кога ще увеличите минималното заплащане, кога ще го доближите до европейското след като надминахте европейските цени на ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ ? Стабилността на една държава не се характеризира с военна мощ, а със задоволителен живот на населението ! Само агресори като Русия мислят преди всичко за военната си мощ, защото плашат винаги населението си с война и са противници на неутралитет и мир !
2
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бюджетът за отбрана ще расте. Ще расте и външният дълг за сметка на благосъстоянието на българите. Ще печелят пиндосите.
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дърт п.ърцул и пенция влачи и заплата влачи :)))