Слави за Деня на победата: За някои хора това не се е случило

Целият свят се обедини и в крайна сметка се справи с това неимоверно зло, пише той
9 май 2024 17:30, Нели Христова
162
Слави за Деня на победата: За някои хора това не се е случило
Снимка: БГНЕС

Слави Трифонов честити Деня на победата и Деня на Европа с емоционален пост във Facebook.

Ето какво написа той:

Днес е един много специален ден. И това не е защото утре стартира предизборната кампания, а защото преди 79 години беше унищожено най-страшното зло в съвременната световна история - хитлерофашизмът!

За да живеем сега в условията на свобода и демокрация, живота си дадоха воините на Съветския съюз, Съединените Американски Щати и Великобритания.

И, ако съвременните условия правят така, че за някои хора това не се е случило, аз ще ви кажа историческите факти:

Загинали са 27 милиона граждани на Съветския съюз, 6 милиона евреи, половин милион американци, половин милион британци и милиони граждани на държави от целия свят.

И историческата истина е, че целият свят се обедини и в крайна сметка се справи с това неимоверно зло, което трудно може да се обясни с думи.

И неслучайно, на днешния ден, е и Денят на Европа. Заради всички тези животи, заради смисъла от свободата, демокрацията и равноправието.

Честит Ден на победата, честит Ден на Европа!

Ще ви пусна един запис от едно време, когато тази песен означаваше едно и също за всички, и не разделяше, а събираше!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от Политика
Коя е новата шефка на ДФ “Земеделие”?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Демокрацията в САЩ изградена на заточението на коренното население в Резервати с неплодородна почва и липса на животни които да ги изхранват .Това било Демокрацията значи да изгониш някой в килера а ти да му живееш в хола .Е не искам такава демокрация и Българите никога не са били такива демократи.Явно обаче парите са си пари и нашите са се продали .Не и аз.
66
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Днес в Деня на Победата руснаците освободиха село Уманское в ДНР.
65
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ленд лийза за ВСВ е заем, който руснаците са плащали до 1970 година в злато, но трябваше победените да го плащат, а не Русия, американците помагат във войната в Европа едва когато войната е била към края си и Русия е побеждавала, а руснаците помагат тайно на китайците с военни и въоръжение и на англичани, американци да победят в Азия. Забравяте, че и французите са водили битки и целия район там заедно с Холандия и Белгия срещу Хитлер!
64
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До До Анонимен 59Абе стига и ти, Ленд лийза за ВСВ е заем, който руснаците са плащали до 1970 година в злато, но трябваше победените да го плащат, а не Русия, и американците се помагат във войната в Европа чак когато войната е била към края си и Русия е побеждавала, а руснаците помагат тайно на китайците с военни и въоръжение и съответно на китайци, англичани, американци да победят в Азия. Забравяте, че и французите са водили битки и целия район там заедно с Холандия и Белгия срещу Хитлер!
63
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Впрочем, в разцвета на социализма /преди 1985г./ в часовете по история се говореше за 22 млн жертви на СССР. Увеличенинето от 5млн. жертви е вероятно следствие на демократичната пропаганда, неусетно, за да могат някой ден да оспорят каквото могат.
62
17
 
13
 
! Отговори
До Анонимен б1 преди 3 седмици
Ако не беше съюзникът на Хитлер Сталин можеше и да не се стига до война.ДА новосрмираната немска армия(по Версайския договор е забранена) тренира в СССР. Гудериан тренира танкови пробиви край Липецк. Ако не беше съветското гориво за вермахта можеше и да заседне във Франция.А ако не беше помощта от запада съветската армия нямаше да може да мръдне и щеше да умира от глад, болести и студ.Отделно че всичките изтебителни ескадри щяха да бъдат пратени на изток и да смелят съветските ВВС
61
26
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
СССР загроби над половината свят! Бижута, като Куба още вегетират!
60
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Слави на Рождър Уотърс ли се прави?
59
6
 
10
 
! Отговори
До Анонимен 59 преди 3 седмици
Разчитала е.Храна, дрехи лекарства, локомотиви, машини...Имаше един широк познат случай. Фанарите на съветските самолети са мътни и със слаба видимост. Сталин изпраща заповед да станат с качеството на получаваните по Ленд-Лиз.Всичко това прекарвано през океана в огромно логистично усилие, което само превъзхождащата икономика на САЩ може да извърши. И хиляди моряци жертват живота си, умирайки в ледените океански води, потопени от немски подводници, за да доставят оръжие и продоволствие за СССР.
58
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ей, злобари нямате ли почивка?
57
12
 
12
 
! Отговори
ze nigmar преди 3 седмици
Чалгарите сте по -долни и от евреите:)))
56
17
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Какъв ден на Европа бе? Ако не беше СССР Европа ставаше хитлеристка. Това е Ден на победата на СССР.
55
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Слави честити и двата празника, да не обиди някого. Всичко пада в канала, когато се сетим, че имаше Ковид, мерки срещу Ковид, информационен терор във връзка с Ковид - 19. Ще има и Ковид-25 и Ковид-35. Ковид-а показа, че руснаците не са си свършили докрай работата през 1945г. Денят на Европа си го празнувайте с буфосинхронисти пеещи "Ода на радостта", напук на Путин. После имате Евровизия и гейпаради. Празникът трябва да е само един!
54
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Прекрасно изпълнение от прекрасната Деси Добрева! Дългия беше влюбен в нея. Милваше я навсякъде...
53
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Червената армия не е разчитала на консерви от САЩ за разлика от сега у нас
52
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Не бърайте понятията Някой чул не дочул не разбрал и т.н
51
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Добре де, защо не спомена нищо за Зеленски? Защо не каза, че Путин е новият Хитлер и трябва да го унищожим, за да се освободи човечеството? Защо не каза, че евроатлантическите ценности са под заплаха и трябва да ги защитим като пратим войници в Украйна? Ти на кой еврейски господар служиш бе, Славе? На западния или на източния? Падна ти прикритието и легендата!
50
8
 
13
 
! Отговори
дедо ви преди 3 седмици
тоя урок по история ли се опитва да преподава :) чуди се завалията как да напомни за себе си с мисълта дано събере повече гласове
49
9
 
21
 
! Отговори
... преди 3 седмици
реално русия дава толкова много жертви във втората световна само поради една единствена причина и тази причина е валидна и до сега! Причината е, че в русия никога ама никога човека не е бил смятан за нищо друго освен като лесно заменим материал! единствено вождовете са имали значение! сталин, путин и други са доказателство за това! САЩ водят много по-тежки битки в Тихия океан и въпреки това НЕ дават толкова жертви! Поради простата причина, че рашистан НИКОГА не го е било грижа за хората!
48
9
 
19
 
! Отговори
До ЕМО преди 3 седмици
СССР далеч не сам побеждава. Хиляди танкове, самолети и всякакво друго оборудване-дори ботуши и консерви идват от САЩ.Червената армия е превозена от В(у)илиси и Студебейкъри.Отделно бомбардировките над райха са си отделен фронт сам по себе си ангажиращ преимуществено най-добрите изтребители на Райха. И трето, американците са могли да влязат първи в Берлин, но оставят Сталин да го направи.Даже при един десант на балканите съвсем щеше да го отрежат. Но е имало предварителни договорки