Слави за Деня на победата: За някои хора това не се е случило

Целият свят се обедини и в крайна сметка се справи с това неимоверно зло, пише той
9 май 2024 17:30, Нели Христова
162
Слави за Деня на победата: За някои хора това не се е случило
Снимка: БГНЕС

Слави Трифонов честити Деня на победата и Деня на Европа с емоционален пост във Facebook.

Ето какво написа той:

Днес е един много специален ден. И това не е защото утре стартира предизборната кампания, а защото преди 79 години беше унищожено най-страшното зло в съвременната световна история - хитлерофашизмът!

За да живеем сега в условията на свобода и демокрация, живота си дадоха воините на Съветския съюз, Съединените Американски Щати и Великобритания.

И, ако съвременните условия правят така, че за някои хора това не се е случило, аз ще ви кажа историческите факти:

Загинали са 27 милиона граждани на Съветския съюз, 6 милиона евреи, половин милион американци, половин милион британци и милиони граждани на държави от целия свят.

И историческата истина е, че целият свят се обедини и в крайна сметка се справи с това неимоверно зло, което трудно може да се обясни с думи.

И неслучайно, на днешния ден, е и Денят на Европа. Заради всички тези животи, заради смисъла от свободата, демокрацията и равноправието.

Честит Ден на победата, честит Ден на Европа!

Ще ви пусна един запис от едно време, когато тази песен означаваше едно и също за всички, и не разделяше, а събираше!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от Политика
Коя е новата шефка на ДФ “Земеделие”?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Загинали са 27 милиона граждани на Съветския съюз---------------------------------------------------------------------------Ако имаха пълководци с акъл, а не касапи като Сталин и Жуков, ако не бяха оставили стотици хиляди в Ленинград да умрат от глад (за разлика от привилегированите) и не репресираха собствения си народ, щяха да имат далеч по-малко жертви
46
8
 
18
 
! Отговори
Зозо преди 3 седмици
Комунистчета, Германия капитулира на 08.05.1945г. пред Съюзниците. Ама крепостните ги нямало и си го смятат по техния календар после :))))))))))))))))))))))))))))))))
45
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
9 май е празник само на комунистите.За Европа това е тъжен ден на разруха, когато най - великата цивилизация в света падна под татарско иго.Когато виждат какво са направили Англия и САЩ се ужасяват и са разбрали, че са заклали грешната овца.Хайде да продължаваме, казал един генерал, направо към Москва.Ами след 80 г и това ще стане скоро.Французите вече са там.
44
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Този ли ще ми обяснява история? Абсурдна държава сме!!!
43
4
 
14
 
! Отговори
До емо преди 3 седмици
Едно основно различие. Нацизмът е национален, комунизмът уж е наднационална идеология. И в Германия все пак собствеността е частна, но на практика най-важните предприятия са под държавен контрол.Но и в СССР имаше русификация. Прилики-срастване на партия и държава, изграждане на държавна идеология, като единствено възможна до ниво на религия. Липса на каквато и да е свобода и преследване на инакомислещите. Култа към вожда.Организирането на населението в разлиен тип организация, милитаризацията
42
9
 
15
 
! Отговори
Тухла в стената преди 3 седмици
По-важния ден за Европа, е падането на Берлинската стена! Дано не го издъним!
41
8
 
14
 
! Отговори
До Да бе ама не така преди 3 седмици
Глупости. До началото на Барбароса Сталин е верен съюзник на Хитлер.Докато поляците гинат Сталин ги напад в гръб и си поделя ПОлша с Хитлер.Танковете на Гудериан прегазващи Холандия, Белгия и Франция са захранвани с руско гориво.Даже британците са мислили да ударят рафинериите в Баку, за да спрат. Полша, Норвегие, Белги, Холандия, Франция, Британия. Всички те воюват срещу Германия
40
9
 
20
 
! Отговори
Българин преди 3 седмици
Чалгарят се прави че съюза на СССР с нацистка Германия не се е случил, че ОКУПАЦИЯТА на съветските войски на България не се е случила, че откъсването на Македония, Западните покрайнини и Северна Добруджа под диктовката на СССР не се е случила, че не са се случили и лагерите Белене създадени и ръководени от слугите на "асвабадителите". ВСИЧКО ТОВА за този на снимката "не се е случило".
39
13
 
13
 
! Отговори
До Анонимен 39 преди 3 седмици
Много си прав! реално Слави НЕ разбира какво точно се празнува днес! Така както гледам и повечето "разбирачи" също! Но както един по долу е написал капитулацията на хитлеристка германия става на 8-ми май! Не на 9-ти! Ама колко "разбирачи" го знаят това? путинофилията явно НЕ го знае! Но за путинофилията е ясно тя по подразбиране НЕ знае и НЕ може! само ЛЪЖЕ!!!!
38
13
 
12
 
! Отговори
емо преди 3 седмици
честит празник. благодарение на ссср фашизмът беше разгромен. опитите да се поставя знак на равенство между ссср и фашистка германия исторически са обречени на неуспех, въпреки множеството ментори, включително и известни западни историци като норман дейвис. защото въпреки някои сходства, на които особено се набляга, различията между социалистическата и фашистката държава са огромни. час от нас живяха съзнателния си живот в социалистическа държава и знаем това от личен опит.
37
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Като гледам тапите на Струма, представям си, ако границата беше отворена на 9 май 1945!
36
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Днешна Европа не празнува падането на Хитлер, бе тъ...ко.Европа празнува декларацията за Европа на Робер Шуман произведена на този ден.Ще си имаш много проблеми, обещавам гове.о.Първо си вън отНС.Първо, тебе това не те вълнува, щото си м..льо и страхливец, но после ще те заинтригува.
35
6
 
10
 
! Отговори
... преди 3 седмици
епа има истина в това което е написал, но има и неточности! реално във войната има и войници от Полша, Канада, Франция, Индия, Австралия, Нова Зеландия и други! И реално подписването на края на войната става не на 9-ти май а става на 8-ми май, но понеже тогава хитлеристка германия капитулира само пред западните съюзници, поради ред причини, няма да ги казвам тук, то след това на 9-ти май се прави ново подписване! Та така!
34
7
 
14
 
! Отговори
До Анонимен 30 преди 3 седмици
Причини много. При военните, жертвите са заради некадърното руско командване и тактиката на заливане на противника с хора. Чети за настъплението при Ржев, където немските картечари са изпадали в нервна криза от толкова много убити, които непрекъснато прииждат.При населението от глад и като част от военните действия. Като за първото съветтие пак имат участие.При отстъплението е отнемано всичко от селяните и останалото се е изгаряло.Отделно престъпления като взривяването на язовири
33
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Едни и същи хора, хем превъзнасят 9 май, хем проклинат бомбардировките на София!!??
32
21
 
8
 
! Отговори
Да бе ама не така преди 3 седмици
Защо хората в Европа се страхуват да засегнат темата за Великата отечествена война? Защото ВСИЧКИ европейци се биеха срещу СССР. И всеки трябва да знае това. През 1941 г. не само Германия напада СССР, но и останалата част от Европа също напада, с изключение на сърбите и гърците. В армията на Хитлер имаше около един милион войници от държави, съюзници на нацистка Германия, които днес са членки на НАТО. Стига си лъгал Славо...
31
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Комунист м...н.Целият свят разбра, че Хитлер се оказа прав.Б...к.Изчадие адово.Ще ви смажем на национални и европейски избори.
30
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Зозо.......Зозик. дупе eбливо пак ще те порим с тайфата
29
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Простаци, ядоса ли ви Слави?
28
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А защо Русия е дала толкова много жертви?