—лед първите консултации: »ма ли вариант за правителство?

ћилен Ћюбенов: —трува ми се най-веро€тно да има правителство на малцинството
ќбновена: 24 юни 2024 21:24 | 24 юни 2024 20:39,  расимир јнгелов
24
—лед първите консултации: »ма ли вариант за правителство?

«апочнаха политическите консултациите при президента –умен –адев преди връчването на първи€ мандат за състав€не на правителство. ўе има ли благопри€тно решение?

"—трува ми се най-веро€тно да има правителство на малцинството. “ова което виждаме след изборите - като че ли на √≈–Ѕ не им се прави правителство само с ƒѕ—, защото ще понесат негативи", коментира политологът доц. ћилен Ћюбенов в студиото на "ƒен€т ON AIR".

ќчаквани€та му са да се стигне до нови предсрочни избори, на които не изключва под н€каква форма да присъства и президентът.

"Ѕи бил възможен вариант на сценарий. » други политически формации могат да се намер€т, не е лесно да се създаде нова политическа парти€ - три фактора има - финансови средства, медии и социални мрежи и харизматична фигура.  огато тези три елемента са налице, можем да видим успешен проект като "ѕродължаваме пром€ната", добави политологът.

—оциологът ёлий ѕавлов за€ви в ефира на Bulgaria ON AIR, че най-добро за страната е  нормално правителство с коалиционно споразумение.

"¬ид€хме след 8 месеца управление - въпреки добрите резултати на кабинета "ƒенков", обществото запомни скандалите. »ма вариант,  който е по-лош - нови избори, картината ще бъде още по-неблагопри€тна за състав€не на правителство", убеден е ѕавлов.

ƒоц. Ћюбенов не очаква евентуално управление на малцинството да бъде стабилно дори в средносрочен план.

"Ќе се говори за политики, имаше разговори между √≈–Ѕ, ƒѕ— и »“Ќ, но не се произведе н€каква новина.  оалиции се прав€т преди избори, и сега като че ли беше €сно. Ќо виждаме, че междувременно нещо се е случило, за да се стигне до тази ситуаци€. ези разговори не се вод€т публично, това е един от основните проблеми на българската политика", подчерта доц. Ћюбенов.

¬ижте видеото с цели€ разговор

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


24
ќще от ѕолитика
ѕолитически€т език се вулгаризира и опростачи до недопустима степен
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
21
0
 
1
 
! ќтговори
√анди преди 3 седмици
“а€ дъвка мутри вън не хваща декиш вече,а по скоро е хвани едини€ удари други€, на народа си му е добре, краднене , мошенгии,лъскави коли, хубави апартаменти, нищо че като излезеш на улицата или ще настъпиш кучешко ***, или ще стъпиш в н€ко€ локва, не му дреме дали ще е –адев,Ѕоко,‘ъфл€ка , ƒенков сапуна или јсенчо ге€,та те затова н€ма кой да гласува, хората си искат простоти€та, чалгата и алкохола
20
2
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
’ората ненавиждат корупционни€ модел на управление на Ѕорисов, където по стар социалистически начи н се разпредел€т европейските пари и се облаго детелстват само олегархичните кръгове около него! Ќа народът му е все та€ за европарите, кото не достига! Ќито блоковете санираха, нито запълниха дупките по улиците. ј всичко отиде на Ѕоко в чекмеджето!
19
2
 
3
 
! ќтговори
Ѕорисов пак излъга преди 3 седмици
”ж –а€ Ќазар€н беше избрана да ни прати на избори!! —ега си пратил клакьорите да ни пробват за правителство.
18
0
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
Ќе!
17
4
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
Ќа хората им се повръща от ѕѕ,ƒЅ, които непрекъснато се провал€т. ¬се √≈–Ѕ им е виновен, а управл€ваха с подкрепата именно, на √≈–Ѕ.  о€то парти€ не искаше повече да подкреп€ шарлатани, трафиканти, фалшификатори, неможачи и похотливи сребролюбци, каквито са ѕѕ,ƒЅ.
16
2
 
4
 
! ќтговори
–уси преди 3 седмици
≈ххх мама му стара ,ако имаше толкова "специалисти" в другите свери щ€хме да сме номер едно. ќт такива лаладжии файда н€ма. «ащо никой не говори за намал€ване депутатите на половина. ѕосле н€мало кадри ,е как да има като всичко живо иска да е парламентарист и социолог! Ќа какво отгоре ?
15
0
 
4
 
! ќтговори
„екмеджан преди 3 седмици
≈ най-добре нищо да не предлага, а да си каже че е разорил държавата и настроил хората едни срещу други и въобще да не се занимава за да не се намери повод да влезне на топло ,където му е м€стото.
14
0
 
5
 
! ќтговори
Ќародът каза преди 3 седмици
ћутри вън!
13
1
 
2
 
! ќтговори
јйде преди 3 седмици
стига рев за нероден ѕетко. ƒайте малко по-спокойно. Ќека да видим какво ще предложат политиците и тогава да коментираме.
12
3
 
2
 
! ќтговори
–адослав преди 3 седмици
ƒо 12: защо само последните 3? ќт 1944 до ден днешен сърбаме попарата на болшевишки калинки и слуги.
11
6
 
3
 
! ќтговори
. преди 3 седмици
ƒо 3 јнонимен....."–ундьо тр€бва да направи парти€ и да събере гласовете на народа"....алооооууууууууу !!!! ќт луната ли падаш ?!?!?! ѕоследните 3 години сърбаме попарите на рундё и неговите некадърници до един болшевишки копои , ƒ— кеатури и ченгесарски отрочета....јре стига вече водолази с много кеш от контарабанда и трафик на хора и наркотици !!!
10
1
 
4
 
! ќтговори
–адослав преди 3 седмици
—игурно религи€та на бисквитеното чудовище събира два пъти повече последователи от което и да е потенциално правителство в този Ќ—!
9
2
 
6
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
ќх,стига сте дъвчили тази тема.Ќ€ма да има правителство!јко се спазар€т все пак,то ще е отвратително.
8
5
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
ƒо “и€- Ќќ “» “¬Џ–ƒ»Ў, „≈ ћј–»я √јЅ–»≈Ћ ≈ Ќ≈”—ѕ≈Ў≈Ќ ¬ЏЌЎ≈Ќ ћ»Ќ»—“Џ–- ƒј… ‘ј “»!
7
1
 
5
 
! ќтговори
ћоже и дългосрочно! преди 3 седмици
Ќали знаете, че н€ма по-сигурно нещо от временното! ¬ажното е правителството да работи! ќсвен за хората и за партиите в парламента ще е от полза! «а първите две е €сно защо, на следващите три партии им тр€бва време за решаване на вътрешно партийни проблеми, а на последната да придобие политическа физиономи€, а не само популизъм! ѕоради това правителството е възможно да просъществува и повече отколкото мисл€т коментаторите!
6
4
 
12
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
ѕравителство, заради които хората не изл€зоха да гласуват, н€ма бъдеще!
5
4
 
5
 
! ќтговори
“и€ преди 3 седмици
глy пости даже не ми се коментират ! 9 месечно успешно управление, един друг направи заключение че √абриела била успешен политик/ само словосъчетанието е нелепо/ , пръкнал се от нищото/ ти да видиш/ и жалеше че била употребена! јма така е като си зависим, ше слушкаш!!!!
4
5
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
»злизат вс€какви политолози преди всичко на √ербб, които се страхуват да кажат, че суверена води борба с корумпирани€ модел на Ѕорисов и ѕеевски!! “е произвеждат един несправедлив начин на разпредел€не на социалните блага по стар социалистически начин, с цената на всичко!! «атова хората не изл€зоха да гласуват! –азцеплението в обществото се представ€ като л€во и д€сно, каквото отдавна е заличено!! “ова не са пеотиворечи€ между дори проруско и проатлантическо!! “ова са противоречи€ с корупц. моде
3
7
 
0
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
–ундьо тр€бва да направи парти€ и да събере гласовете на народа
2
3
 
12
 
! ќтговори
’аха ха преди 3 седмици
”спешен проект като -пп“ези шегуват ли се даже посолствито ги отсвири за некадьрност