Рафи – от щанда за зеленчуци до голямата сцена

Първият победител в "X Factor" все още си няма гадже
Обновена: 13 дек 2011 13:48 | 12 дек 2011 15:35,
214
Рафи – от щанда за зеленчуци до голямата сцена
Снимка: Dnes.bg

Със сигурност от днес животът на Рафи Бохосян няма да бъде същият. Званието "Първи X Factor" на България задължава и натоварва с много отговорности, а той е едва на 18 години. Само времето ще покаже дали ще успее да се наложи в конкуренцията на изключително малкия ни пазар.

Той никога не се е занимавал професионално с музика, не познава и нотите. Но пък и Лили Иванова не е на "ти" с тях. Трудовият му опит започва на пазара в неговия квартал в Бургас, където помага на познати, като продава картофи, домати, краставици. Гласът си е усъвършенствал като певец в арменската църква в Бургас. Вярващ е, но казва, че с нея не трябва да се парадира, вярата си е за самия човек.

По-късно познат диджей го взима за чирак да озвучават концерти. "Първоначално носех кафенцата, сгъвах и разгъвах кабели. Постепенно се запознах с апаратурата и станах озвучител. Бил съм зад пулта на концерти на Васил Найденов, Орлин Горанов, Тони Димитрова, Любо, Графа, както и на Поли Генова по време на "Аполония".

"Нормално, повечето не се сетиха, че сме били заедно, но съм страшно щастлив, че успях да се запозная с тях по време на X Factor", разказва Рафи.

Най-силно впечатление му направило изказване на Васил Найденов, който преди финалния концерт му казал зад кулисите, че талантите от това шоу трябва да дадат старта на една нова вълна в поп музиката.

Макар и на сравнително крехка възраст, той има ясна визия какво го очаква. "Процентът за успех и провал са приблизителни. Зависи от мен, от екипа, с който ще работя, дали ще имаме добри идеи. От музикалните формати не всички се налагат, като вина имат и продуцентите, и самите изпълнители. Може би имаше и известна дискриминация към тях. За мен връзката с хората трябва да е много силна, не чрез клипове", дава своята рецепта певецът.

Рафи иска да учи в Англия и тепърва ще трябва да преценява дали ще има възможност да съчетае всички ангажименти. Ако не успее да се наложи, той смята да започне бизнес, но пак свързан с музиката. "Мога да стана продуцент, който е осъществил мечтата си да пее на голяма сцена", сигурен е младият изпълнител.

А всъщност голямата му мечта е да пее на стадион пред десетки хиляди хора. "Кариерата ми със сигурност ще започне в България. Ако имам шанса, по-нататък ще продължа в чужбина, но пак ще се върна. България трябва да има една световна звезда, която да даде тласък и самочувствие на всички таланти. Хората да казват, че у нас се раждат големи звезди", добавя с усмивка Рафи.

Неговата голяма опора е семейството му. Най-много за оформянето му като личност е дал баща му Ахасин. "Татко е много критичен и винаги ми е давал полезни съвети. По времето на комунизма е имал възможност да работи зад "желязната завеса", по-късно е бил кореспондент на БНТ, той е сред създателите на радио "Южен бряг" и има наблюдения в много насоки. Задължава ме да се гледам винаги след концерт, посочва ми грешките".

От майка си Елизабет пък взима страстта към фотографията, която е сред хобитата му и до днес. Има и с три години по-голям брат, с който са пълна противоположност, но се допълват перфектно. "Аз съм арт, той е научната разработка в семейството. Занимава се с финанси и сме много силни като тандем", убеден е той.

В свободното си време обича да кара колело, да чете книги. Тренира и бойни изкуства, като се е насочил към вин чун, разновидност на кунгфу. След финала на музикалното шоу пък ще отделя часове и на барабаните, с които се сдобил два месеца преди да започне X Factor, но така и нямал време да им се порадва.

Първата асоциация с Рафи за всеки зрител безспорно е неговата усмивка. Но както всеки човек, и той е имал своите лоши моменти. Най-трудно му е било, когато почива неговата баба.

"Тогава плаках много. С нея сме се карали много, спорили сме, имахме страхотни моменти. Реално тя ме отгледа и сигурно съм я ядосвал, защото бях щуро хлапе", разказва Рафи.

И може би най-важното за нежния пол. В момента Рафи няма гадже, но и не иска до себе си фенка само заради известността си. За разлика от други участници, той не завърза любов по време на X Factor и шеговито добавя, че всички момичета са били много високи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още по темата: Рафи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
196
1
 
3
 
! Отговори
viki преди 12 години
do 204 - ti si pulen tupun ar !!!!!
195
10
 
1
 
! Отговори
Грозен арменко преди 12 години
Турците не са свършили работата както трябва с геноцида над тези грозни арменци, ако бяха сега нямаше този грозник да го хвалите все едно е голямата работа!
194
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
202 напълно съм сигласна с теб.. И да ви кажа че Рафи си спечели заслужено наградата !!! :))
193
1
 
29
 
! Отговори
Не сте нормални преди 12 години
Чета надолу коментарите и просто не мога да повярвам!! Какво като е арменец?! И българин да беше пак щяхте да го обиждате!! И какво му беше лошо на предаването? Само знаете да казвате,че в Англия,Америка и незнам къде си имало колко по високи стандарти и пр. И какво му е нагласа на Рафи? X-factor не е само за глас,ами и за ШОУ!!! Джийсън само заради това остана толкова време!! ВЕЧЕ Е ФАКТ,ЧЕ РАФИ Е ПОБЕДИТЕЛ и вие НИЩО не може да направите за да промените това,АМАН ОТ РАСИСТИ И ХЕЙТЪРИ!!!!!
192
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Смешен връзкар, подпиран от злобни и лъжливи хора.
191
2
 
4
 
! Отговори
nana преди 12 години
До 184 Адиок,Ади,разбрахме,че живееш в Англия..също и ,че нямаш нищо общо с музиката и си злобна и завистлива...не съм фен на никои или на предаването,гледала съм откъс
190
4
 
4
 
! Отговори
до190 преди 12 години
Да ама си чувал за газис,нали турско ***....
189
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
симпатяга е,много ще му подхожда когато се върне на сергията
188
0
 
32
 
! Отговори
спрете хейтъри преди 12 години
В България има само един маргинализиран етнос и той не е арменският, а ***.Арменци, евреи, турци има много сред елита на българската нация и мога да Ви засипя с имена.Всъщност за мен те са си българи от арменски, турски и прочие етнос.Пиша това,провокиран от анти-арменски изказвания тук,най-вероятно се касае за 2-3 лица или пълни *** и целенасочено искат междуетническо напрежение,което си е направо престъпление.Честито на това младо момче!И на края искам да кажа, че съм етнически бълга
187
1
 
9
 
! Отговори
do хасан преди 12 години
Името е еврйско и идва от Рафаил, което значи "Господ излекува".И не пиши глупости като не знаеш. Влез в нета и търси, инфо има колкото щеш
186
17
 
3
 
! Отговори
хасан преди 12 години
пак казвам, името е турско и се чете Рааафи, с удължено 'а'
185
16
 
7
 
! Отговори
Стефан Гамизов преди 12 години
В България няма мениджъри, музикални агенти, затова Рафи сто на сто ще се провали!
184
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В такъв случай те поздравявам с Bruce Dickinson - Tears Of The Dragon и Metallica-Fade To Black ... Когато в някое музикално състезание някой изпее песен по подобен начин, тогава и ще призная, че правят нещо различно от това, да събират пари за SMS-и!P.S. Иначе успех на младежа :-)
183
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
не, не съм
182
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не си чувал за вокалистите на Iron Maiden и Metallica, които от 30 години пълнят стадиони по цял свят?!?!
181
5
 
0
 
! Отговори
до 189 преди 12 години
първите 2-*** за 1-ви път ги чувам!
180
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Брус Дикинсън, Джеймс Хетфилд, Майкъл Джексън и Фреди Меркюри все в Х фактор са участвали...Какво толкова се пените, всеки може да изпее някоя готова песен, трудното е да композираш и сам да направиш песен по свой си начин, там са музикантите, а не в тези измислени предавания
179
4
 
44
 
! Отговори
Българин от Варна преди 12 години
Арменците били гласували за него?!?! И какво лошо има?!?! Арменците са задружен и много свестен народ, затова са оцелели...А нас след 10 години няма да ни има, защото само мразите, завиждате и съдите останалите, а не виждате себе си...
178
10
 
8
 
! Отговори
До 185 От 184 преди 12 години
И защо, да съм тъпачка, след като не го харесвам?! Ами, дразни ме и си коментирам ти пък го хвали,купувай му песните, ако някога направи една-две. Няма,да ги сваляш от нета,обаче, за да го подкрепяш.Факт е, че изглежда мизерски предаването.Цял ден тръбят кога бил финала-простащина.И Део на 2мин-ама гласувай, ама сега гласувай, ама не забваряй, да гласуваш.А, съдиите са много големи: Поли Генова и Мария Илиева.То от немай къде,да докарат някой,дето има 1,2 песни че сме закъсяли с тая индустрия..
177
1
 
11
 
! Отговори
до 178 преди 12 години
Да те питам аз, кога арменците са ни клали нас, че толкова се противите? Всеки чужденец за българинът е душманин. А дори и в Турция хората, където по принцип е по - зле, свестните хора са много повече, отколкото тук.