Linkin Park завладяха Острова с новия си албум

Седмичен преглед на световните класации
3 юли 2012 11:40,
7
Linkin Park завладяха Острова с новия си албум
Linkin Park оглавиха чарта за албум в дебютната си седмица, Снимка: Reuters

Измина последната гореща юнска седмица, в която бяхме в плен на тазгодишното европейско първенство по футбол. Музикалният свят обаче не се подаде на футболната еуфория и няколко нови предложения успяха да изкачат върховете на най-престижните световни класации.

Започваме с Великобритания. Там новият албум на една от най-успешните американски банди за последните десет години – Linkin Park, успя съвсем очаквано да се изкачи на първата позиция още в дебютната си седмица.

Петият студиен албум "Living Things" на култовата група е продължение на предишните два – "Minutes To Midnight" (2007) и "A Thousand Suns" (2010), като отново е продуциран от вокалиста Mike Shinoda и от големия Rick Rubin.

Членовете на бандата казват за него, че се надяват вече да са открили своето звучене и че експериментите в "Living Things" не са толкова много, както при предишните им два проекта.

След тях се намества друго ново попълнение в класацията на BBC за албуми и то отново е на много обичана американска банда. Става дума за доста по-леко звучащите Maroon 5 с новия им албум "Overexposed", който също е много вероятно да стане хитов. Тройката пък допълва Ed Sheeran с "+".


Най-въртеният сингъл на Острова през последната седмица пък е новото от will.i.am от Black Eyed Peas заедно с Eva Simons – "This Is Love". Както всяко друго парче, свързано с Black Eyed Peas, и това най-вероятно ще властва по музикалните телевизии и радиа през идващото лято, особено със своето така модерно в момента електронно звучене. Maroon 5 и тук са втори с "Payphone", а на третата позиция намираме друг дебютант в чарта – Chris Brown с неговото "Don`t Wake Me Up".



В САЩ пък почти няма изненади. Джъстин Бийбър дебютира в американския чарт за албуми тази седмица и напълно очаквано веднага го оглавява с новия си албум "Believe". Следват го другите дебютни попълнения – Kenny Chesney с "Welcome To The Fishbowl" и "Fiona Apple с The Idler Wheel… ", чието цяло заглавие се състои от цели 23 думи.

При синглите американците за пореден път доказват, че не държат особено много на богатия избор при хитовете. Вече от няколко седмици челната тройка се запазва една и съща, като единствено позициите се разменят. Отново Carly Rae Jepsen с Call Me Maybe оглавява чарта, следвана от Maroon 5 и Wiz Khalifa с "Payphone" и добре познатият хит на Gotye.


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
vlady ли си какъв си не те знам, но прослушай във youtube как Честър (вокалът на ЛП) пее песента на Адел - "Rolling in the deep" и после говори дали няма глас, а колкото до групата, песните им въобще не са нито примитивни, най-малкото пък еднообразни ! Факт е че след Метеора не са много много на ниво, но не мога да кажа че имат много слаби песни от последните им 2 албума. Престанете да се изказвате неподготвени и си запазете некомпетентното мнение за себе си !!!
5
3
 
4
 
! Отговори
lp преди 11 години
Ооо,повярвайте ми LINKIN PARK са се слушали,се слушат и ще се слушат по цял свят,това че тук си изказвате некомпетентните мнения,на никой не му дреме..нито пък ще спрете групата или ще убедите някой да я слуша по-малко..
4
2
 
6
 
! Отговори
.. преди 11 години
Жалки сте, слушайте си чалга= Чалга поколение ..
3
1
 
6
 
! Отговори
do vlady преди 11 години
хаха, определено знаеш за какво говориш ... ( not)
2
7
 
3
 
! Отговори
Praz преди 11 години
BLINKIN PARK са най-долните!!!!!!
1
3
 
7
 
! Отговори
Chaz преди 11 години
LINKIN PARK са най-великите !!!!!!!