Оневиниха промоутъра на Джако

Семейството на певеца искаше $290 млн. обезщетение
Обновена: 3 окт 2013 15:35 | 3 окт 2013 12:14, Александър Попов
0
Оневиниха промоутъра на Джако
Адвокатите на компанията се поздравяват след решението на съда. Снимка: Reuters

Промоутърът AEG Live, организирал несъстоялите се концерти на Майкъл Джексън, спечели делото срещу семейството на певеца.

Журито в съда отхвърли иска на роднините на Джако, заведен от майка му Катрин, че компанията не е обърнала внимание на здравето на певеца, като е наела доктора, който го уби. Семейството искаше обезщетение от 290 милиона долара.

Според Катрин Джексън компанията е наела доктор Конрад Мъри за личен лекар на певеца, без да провери дали той е подходящ за работата. Компанията пък контрира, че Джако е наел лекаря.

Самият Мъри бе осъден през 2011 г. за причиняване на смърт по непредпазливост.

Още по темата
Съдебните заседатели приеха, че именно AEG Live е наела доктор Мъри, но в крайна сметка не одобри иска на Катрин Джексън и постанови, че Мъри е бил компетентен.

Семейството на Майкъл Джексън обяви, че е разочаровано от решението на съда, но декларираха, че уважават американската съдебна система.

AEG Live също излязоха с декларация относно присъдата, В нея те подчертават, че решението на съда не оправдава действията на доктор Конрад Мъри. Според адвокат на компанията решението на съда е потвърдило, че смъртта на Джако е ужасна трагедия, но е показало и, че AEG Live не е причината за тази смърт.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари