Йорданка Христова вдигна на крака над 4 500 души в НДК

Звездата отбеляза 50 години на сцената с голям концерт
Обновена: 11 окт 2013 11:29 | 11 окт 2013 09:23, Александър Попов
32

Снимка: Булфото

Голямата звезда на българската естрада Йорданка Христова развълнува и направи щастливи над 4500 души, дошли да уважат нейния юбилей в зала 1 на НДК. Мотото на концерта казва всичко - "50 години на сцена и влюбена в живота".

С мащабния си спектакъл тя показа голямата си любов и към музиката, която завладя публиката. На подобни юбилеи сме свикнали да виждаме на сцената голяма част от естрадната гилдия, но Йорданка Христова заложи на разнообразен репертоар от своето творчество - от циганските романси до незабравимите й песни като "Влюбена в живота", "Песен моя, обич моя", "Изповед". На сцената я подкрепиха музикантите Косьо Цеков от ФСБ, Цветан Недялков, Краси Гюлмезов.

"Много големи имена от киното и музиката поискаха да споделят този миг с мен, но аз отказах. Не заради едното его, а защото не искам концертът ми да е като всеки друг", каза преди дни изпълнителката.

Нейният празник уважиха много колеги и автори начело с доайена Тончо Русев. Сред публиката бяха и кметът на София Йорданка Фандъкова, бившият министър на културата Вежди Рашидов, както и посланикът на Куба у нас Тересита Капоте.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
Люси преди 10 години
Певица за душата, певица за любовта и обичта ! Певица- артист ! Певица - човек !Данче, продължавай да пееш по същия начин !Бъди жива и много здрава !!
29
0
 
0
 
! Отговори
пияният преди 10 години
Не мога да разбера що за *** са тези "фенове"(забравихме хубавата българска дума "почитатели"),които се стремят да разделят(чрез противопоставяне и даже окалване),две такива големи български певици,като Лили Иванова и Йорданка Христова!Всяка от тях си има своя стил и чар и ние трябва да ценим това,независимо от личните си предпочитания.Така трябва д бъде и със всички други певци.Затова,българи(тези,които сте такива),спрете да оплювате и противопоставяте всичко българско,ако уважавате себе си.
28
0
 
2
 
! Отговори
lion-portuondo преди 10 години
До Турчин Турчин,след като според Вас нямаме достойни и добри поп изпълнители,тогава вие излезте да изпеете нещо,щом претендирате,че сте нещо повече от тях.Ами имена,като Маргарита Хранова,Ваня Костова,Георги Христов,Орлин Горанов,*** Рангелова,Васил Найденов,Мая Нешкова,Мими Иванова,Мустафа Чаушев,Христо Кидиков,Силвия Кацарова и др.Е добре,трябва да се знае от такива,като вас, това са прекрасни изпълнители,доказали се във времето и спечелили обичта на публиката.Преди да пишете, мислете малко.
27
0
 
2
 
! Отговори
eternidat преди 10 години
Незнам каква граница се прекрачва и с какво Ви пречи лично на вас това,че Лили Иванова и Йорданка Христова правят концерти.Ами разбира се,че ще правят.При положение,че могат и са талантливи.Направете и вие...Един изпълнител,който все още има възможностите и публиката иска да го вижда,винаги ще излиза на сцената с големи концерти.Трябва да ги ценим,имено,че правят концерти!Това е достойно за уважение поне за мен,в чужбина изпълнителите се ценят много,на колкото и години да станат,но не и тук...
26
0
 
10
 
! Отговори
До Николаев преди 10 години
Значи аз почитател на Йорданка Христова да плюе по Лили Иванова не съм чул, видял или прочел. Ама обратното важи с пълна сила. Обичайте си я Лили, казвайте й колко е велика, бъдете живи и здрави. Ама не говорете глупости, щото ставате смешни. Щото, математически погледнато, ако Йорданка има трески за дялане, Лиляна е цяла дъскорезница.Като тръгнеш през мъжете, минеш през композиторите и партиите и стигнеш до финансовите престъпления. И още, и още. Така че, със здраве и без злоба, моля!
25
9
 
0
 
! Отговори
Турчин преди 10 години
Единствено харесвам няколко песни на Фамилия Тоника. Нямате никакви певци и певици всички са на много ниско ниво..някакъв потящ се там Марков ли беше какъв беше пееше за полицаите и няколко комунистически баби и това е..нито смислен текст нито музика нищо...днешните пък не пеят само клатят силикони с музиката на нашите песни и ме е гнус да ги слушам. Аз слушам Сезен Аксу, Каяхан, Левент Юксел и други...
24
0
 
7
 
! Отговори
Мнение преди 10 години
Г-н Николаев, не е проява на добър вкус в тема, където се говори за личния празник на Йорданка Христова и за успешния концерт, който е изнесла, да правите подобни коментари и да обяснявате колко е по-долу тя от Лили Иванова, при положение, че тук изобщо не става въпрос за Лили Иванова. И друго да ви кажа - не можете да заповядвате на хората да мислят по определен начин, всеки си има право на мнение и на избор, щом за Вас Лили Иванова е "светиня" - ок, но не очаквайте, всеки да мисли така.
23
8
 
0
 
! Отговори
2000 преди 10 години
Таз година - юбилей, догодина - сбогуване със сцената... и така до второ пришествие, но като има кой да им се връзва.
22
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не съм фен на Йорданка Христова и не ме трогват особено песните и, но това, което ме впечатлява е, че тази Жена съумя да остарее достойно. Остана си ведър, позитивен, обичан и обичащ човек, като в същото време продължи да пее. Може би сравнението с "антипода" и - Лили Иванова - допринася още повече за това положително мнение за нея. Достойно за актрисите от нейното поколение, остаря, например, и Цветана Манева. Евала на такива жени! Другото - от сорта на Лили Иванова - вече е трагикомедия...
21
1
 
9
 
! Отговори
Мей-мей преди 10 години
Да е жива и здрава! Пее добре и остаря с достойнство,не като Лили Иванова да се прави на рокерка-тийнеджърка.
20
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
me4taeh edin den baba da pee kato Dan4eto, a tia gorkata se s pampersi se zanimava i se kahari 4e pensiikata ii stiga da pokrie pampersi za 8 golemi nujdi i 18 malki. ta odi gorkata i muhite po neia.ama pa glas ima kato Nadeto Karadjova.Baba e bila 35 godini taka4ka v zavod 8-mi Mart
19
11
 
4
 
! Отговори
milkokolev преди 10 години
Тези изкопаеми всяка година правят юбилейни концерти.
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
abe СтаниславE Николаеви4и,ti kato si praznuvas rojednnia den da ti sravniava nekoi ti kakvo si postignal s nekoi drug 4ovek imast sasto po tva vreme rojden den.zatvarai si zasahnalata djuka i odi si pii mlekoto ot teb ste o4akvame kogato Lili Ivanova napravi sledvastia si iubileen koncert da napises- da be da- ama na Dan4eto bese po-taka. pla4es za ko4an pedio, za ko4an i skorosten lost ot stara Jigola da ti poseti anala
17
0
 
14
 
! Отговори
batevale преди 10 години
Малко са певиците ,които се радват на такова професионално дълголетие и поколения фенове.Да ежива и здрава Данчето още дълги години !.....И защо баба Тина и Шер да могат да имат дълги певчески кариери ,а Данчето и Лили -- не ?!..........
16
0
 
16
 
! Отговори
бени преди 10 години
ДA Е ЖИВA И ЗДРAВA! ГОЛЯМA ПЕВИЦA Е! И. КРAСИВA ЖЕНA! ЧЕСТИТ. ЮБИЛЕЙ!
15
14
 
2
 
! Отговори
Станислав Николаев преди 10 години
Виж не ме обиждай, обаче всеки има право да бъде музикален инвалид, ти също. И не ми говори точно за това кой на кого е бил човек, защото всички знаем за връзките на госпожа Христова с БКП! Ти, като си толкова отворен, колко пъти си излизал в чужбина преди 30 години, когато си решиш? Другарката прескачаше от Европа до Куба, когато си поискаше. Лили Иванова е светиня в българската музика, а Йорданка Христова е проста една певица, нищо повече!
14
1
 
12
 
! Отговори
до Николаев преди 10 години
Много си смотан. И такива *** като тебе цял живот *** ще мият. Лили иванова все едно не беше женена за Янчо Таков. Единия и кум е бил зам.шеф на 2-ро. и т.н. Така че спести си глупостите и вместо да се заяждаш си трай. И двете имат талант и са големи певици. А от тия новите нищо не става.
13
1
 
6
 
! Отговори
кекуле преди 10 години
До Фактако познаваше българската естрада, щеше да знаеш, че е в унисон с останалата европа. тестрадата на 60-те и 70-те. нещата се променят след това..
12
6
 
7
 
! Отговори
зафи преди 10 години
Да си жива и здрава Данче,изглеждаш страхотно,не като Лила смачкана от всякъде,хубаво пее но е стар,твърд,изсъхнал хляб.
11
13
 
10
 
! Отговори
Станислав Николаев преди 10 години
Вижте сега, въобще не съм искал да оплювам Йорданка Христова, ни най-малко! Не мога да се съглася с Вас обаче, че Йорданка Христова притежава това, което има Лили Иванова. Лилито притежава нещо, заради което целият български народ я обича, нещо което за Йорданка Христова не важи. Не съм казал, че Йорданка Христова не може да пее или нещо подобно, но просто е на светлинни години зад Лили Иванова и Емил Димитров. Това е.