Йорданка Христова вдигна на крака над 4 500 души в НДК

Звездата отбеляза 50 години на сцената с голям концерт
Обновена: 11 окт 2013 11:29 | 11 окт 2013 09:23, Александър Попов
32

Снимка: Булфото

Голямата звезда на българската естрада Йорданка Христова развълнува и направи щастливи над 4500 души, дошли да уважат нейния юбилей в зала 1 на НДК. Мотото на концерта казва всичко - "50 години на сцена и влюбена в живота".

С мащабния си спектакъл тя показа голямата си любов и към музиката, която завладя публиката. На подобни юбилеи сме свикнали да виждаме на сцената голяма част от естрадната гилдия, но Йорданка Христова заложи на разнообразен репертоар от своето творчество - от циганските романси до незабравимите й песни като "Влюбена в живота", "Песен моя, обич моя", "Изповед". На сцената я подкрепиха музикантите Косьо Цеков от ФСБ, Цветан Недялков, Краси Гюлмезов.

"Много големи имена от киното и музиката поискаха да споделят този миг с мен, но аз отказах. Не заради едното его, а защото не искам концертът ми да е като всеки друг", каза преди дни изпълнителката.

Нейният празник уважиха много колеги и автори начело с доайена Тончо Русев. Сред публиката бяха и кметът на София Йорданка Фандъкова, бившият министър на културата Вежди Рашидов, както и посланикът на Куба у нас Тересита Капоте.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
21
 
1
 
! Отговори
Факт преди 10 години
Естрадата е била заместител на чалгата по комунистическо, средство за унифициращо затъпяване.
9
8
 
18
 
! Отговори
Do 7 преди 10 години
Лили Иванова може да има глас като банциг, силен и студен, но това не значи, че е най- най. Напротив! Личността и е отвратителна, а сценичното поведение е също. Йорданка Христова е много по- ведра, по- позитивна и енергична. Тя е като мед за душата. А Лили Иванова, да безспорно талантлива, но като стар, твърд, изсъхнал залък хляб, който едва преглъщаш. Така че, изобщо не ми я хвали!
8
0
 
18
 
! Отговори
мнение преди 10 години
До Станислав Николаев - Някои хора биха казали, че всички певци от онова време са номенклатурни. Има значение обаче как ние самите възприемаме певеца, дали ни допада с песните си, с поведението си. Както Лили Иванова все още пълни концертните зали, така го прави и Йорданка Христова. И Йорданка Христова е правила рецитали на "Златния Орфей", и те са били посрещани с възторг от публиката. Феновете на Лили Иванова май изпитват някаква потребност да оплюват Йорданка Христова, без Лили да ги е молила
7
1
 
7
 
! Отговори
Atlanta преди 10 години
Дали изпя една стара, но много хубава песен "Облаци незнайни"?
6
22
 
7
 
! Отговори
Станислав Николаев преди 10 години
Не може да се сравнява с Лили Иванова по никакъв начин. Просто Йорданка Христова е номенклатурна певица, и на който не му харесва да си гледа работата. Пуснете си да гледате рецитала на Лили Иванова на Златният Орфей или някой неин концерт и ще видите реакцията на публиката, просто Лилито и Емил Димитров са най-големите български изпълнители. Всички останали са около тях.
5
5
 
21
 
! Отговори
ели преди 10 години
Йорданка е номер едно.Това е голямата жена от всякъде.Дано е жива и здрава!
4
22
 
7
 
! Отговори
Пич преди 10 години
Има една тънка граница, на която всеки един артист и изпълнител трябва да спре. Тази граница е прекрачена отдавна от Лили Иванова, сега като гледам и Йорданка върви по този път. Ама както и да е ...
3
5
 
19
 
! Отговори
Фидел преди 10 години
СЛАВА НА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА БЪЛГАРИЯ И БРАТСКА КУБА!
2
1
 
28
 
! Отговори
ГЛАС НАРОДЕН преди 10 години
ЕВАЛА ДАНЧЕ! ДА СИ ЖИВА И ЗДРАВА!
1
1
 
30
 
! Отговори
of преди 10 години
Да е жива и здрава и все така енергична. "Данчето не се дава" както самата тя казва :)