Виктория класира България на финал на Евровизия 2021

Страната ни попадна в топ 10 на втория полуфинал
Обновена: 21 май 2021 07:36 | 21 май 2021 06:44, Александър Попов
195

Виктория Георгиева класира България на финал на Евровизия 2021, като това се случва за пети път при участието ни в конкурса.

На втория полуфинал се представиха 17 държави, като 10 от тях се класираха за финала. Нашата страна бе обявена под номер 3, но водещите не ги подреждаха на база вота.

Така българската изпълнителка ще се бори за призово класиране на 22 май, събота.

Виктория впечатли с емоционалното си изпълнение на песента Growing Up Is Getting Old в Ротердам, като тя е определяна като един от фаворитите за победа в тазгодишното издание на надпреварата.  
 
"Направихме го заедно! България е на финал на Евровизия 2021. Емоцията на сцената беше неописуема и не можах да сдържа сълзите си. Благодаря на всички, които ме подкрепиха и ми дадоха възможността да участвам на Евровизия. На 22-ри май ще взема участие в големия финал на Евровизия и ще пея за всички вас, защото това е нашият момент! Обичайте семейството си и оценявайте всеки миг в живота! Обичам ви!", заяви Виктория след като бе обявено класирането.

"Много се развълнувах. Хората много викаха, много ме подкрепяха и накрая ми излезе картинка в главата как мама и татко гледат и просто всичко тръгна. Беше наистина страхотно, през цялото време усещах една емоция, която няма да забравя. Готова съм за финала, за мен по-трудното беше полуфинала, защото трябва да се бориш повече, за да минеш. Сега съм много по-готова", каза българският представител на Евровизия.

Големият финал на Евровизия 2021 е на 22 май от 22:00 часа и ще се излъчва по БНТ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Песента е страхотна - изпълнение, послание, стейджинг - всичко. Но няма начин да харесаш нещо, което е далечно от твоето светоусещане. Виктория излъчва хубост, добрина, емпатия. Отворете ютюб за да видите реакциите на хората по света. Но бай *** си е бай ***. Насила хубост не става. На *** няма смисъл да му даваш вода от кладенец.
135
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на Виктория! На фона на другите песни нашата си е много добре. Била по пижама.., а певицата на Малта, като не е, повече ли ви харесва? Песента е такава, не може да е разголена. Повечето бяха заложили на крясъци, викане, мятане по сцената, да не говорим за исландците, но пък те отидоха на финал... Някои са "чопнали" от известни чужди хитове, като кипърката и песента на Норвегия. Така че, по-леко с нападките! По-добре да не участваме в подобна пародия на конкурс!
134
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Песента е посветена на болният и баща... Съжалявам за това нещастие, но самата песен е подтискаща и единственото което искаш докато я слушаш е да свърши и да я забравиш. Иначе момичето има приятен глас и е талантливо. Песента и за Евровизия от миналата година беше далеч по-приятна. Лично аз симпатизирам на Гърция, Сърбия, Германия и до някъде Франция и Италия.
133
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Забелязахте ли че публиката на Евровизия е без маски и дистанция. Явно в Нидерландия короната си е отишла.
132
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ЕМО - Никой не излива помия върху момичето, а върху песента, която е ***. Какво, да кажем на черното бяло ли? И кух е този, който харесва тая куха песен. Трябва ли да харесваме нещо, само защото е българско или защото изпълнителят е симпатичен? В случая аз отделям личността от песента. Последната е като написана от първокласник в музикалното училище. Че те Хенсън, които които са пълна боза, като бяха 10-годишни правехо по-интересна музика.
131
5
 
16
 
! Отговори
ЕМО преди 2 години
И защо изливате помията си върху скромното момиче ??? Олеква ли ви още кухия мозък.
130
3
 
14
 
! Отговори
Мън-Мън преди 2 години
Нищо не можах да чуя от песента - през цялото време някой мънкаше.Честно, опитах се да я харесам. Много исках. Но така и не ми се получи. Насилих се да я изслушам 10 пъти. Е, не можах да запомня нищо от нея. Нищо не ми остана - нито в ума, нито в душата. Ама два тона дори не ми се запечатаха в главата. Едно голямо нищо. Не разбрах нито кое е припева, нито успявам нещо да запея от нея сега. Викам си: бе да съм толкова ***, *** как знам наизуст Innduendo например, която си е цяла симфония направо
129
1
 
12
 
! Отговори
Намръщен преди 2 години
До АнонименГласуването има много малко значение. Резултатите се определят от жури, което никой не го знае какво е и къде е. Единственото, което сме разбрали е, че не разбира от музика и е силно политизирано. Ако нашата песен спечели, то няма да е защото е пълна боза, а защото сме послушна колония и заслужаваме бонбонче
128
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до136Това не е впярно, защото всички страни участнички плащат голяма такса за участие. За Холандия например, тя е половин милион. Към това се добавпт разходите за създаването и представянето на самата песен. Тази година, всички разходи са били поети от спонсор, затова е било възможно представянето ни. Участието в това шоу е скъпо и безсмислено НЕудоволствие
127
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде сега живеещите в чужбина да покажат патриотизма си. При това гласуването с СМС е много по-лесно от гласуването за "Славиту". А и песента е много по-хубва от "Шат на патката главата" или "Ще ти скъсам г...а"
126
5
 
7
 
! Отговори
Намръщен преди 2 години
До Оспорване на фактаНедей така! Чалгата може да внушава просташки ценности, но поне повечето песни имат мелодия, запомнящ се ритъм и са оригинални! Чалгата е далеч по-добра от тази песен, която не само внушава съмнително послание, но и няма мелодия, няма дори пеене! Ужасно произведение, угодно на съвременната западна идиотия и липса на вкус, направено да прилича на Били Айлиш! Срам за талантливата ни нация и за и без това компрометирания конкурс
125
2
 
2
 
! Отговори
до136 преди 2 години
Не само от шведи глупчо и българин !България не дава никакви пари за евровизия !
124
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
'"Направихме го заедно! България е на финал на Евровизия 2021. Емоцията на сцената беше неописуема и не можах да сдържа сълзите си.'==============Какво си направла заедно *** ? И каква България, след като бозата която пееш е шведска. Това е състезание за песни с които да представят държавите, не състезание за кифлички .
123
4
 
4
 
! Отговори
Аз съм тъп, вие не:) преди 2 години
Интересно как България се представлява на Песенен Конкурс със шведска песен. Композирана от шведи в Швеция.
122
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо българско няма в това.Това може да се харесва само на индивиди които не разбират от музика и изкуство - смях.Тези които нямат музикално ухо талант даден на душата и не са стъпвали на сцена,а да не казвам че не знаят и една песен на величията в световната музика,ще ми пишат тук.Понеже нищо не знаете нищо не разбирате и нямате култура а като публика не струвате защото тези големи български изпълнители не заслужават такава смотана публика.Вижте американците на концерт на Арета Франклин! ..
121
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Единствената качествена песен и изпълнение НЯКОГА на това нещо е /беше/,Вода!https://youtube/watch?v=QmDVjGawebw
120
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голяма песен.Голяма певица.Голям концерт.Абсолютна пародия е това.
119
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българите са единствения народ който не обичат страната си особено в чужбина !Успех мила и позор за тези които не я подкрепят!
118
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не искам да съм поредния хейтър. Ще се радвам, ако Виктория спечели или поне се класира в петицата. Но главата ми не го побира как е възможно да се харесват песни като тази - сглобени оттук-оттам от някакъв си екип и затова безлични и стерилни, банални и постни, калъпирани (от "калъп", в случай че някой се чуди) и скопени от всякакво музикално въображение, оригиналност, от оня кипеж, който отличава истинския талант от напъването да бъдеш такъв.
117
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Справедливост на съдбата! От два участника класирахме единия - имам предвид и Васил Гарванлиев, който недвусмислено обяви българската си принадлежност. Лично на мен ми хареса неговото изпълнение и песен - стил белканто и научих, че е и оперен певец. А Виктория и песента и бяха едни от първите 5 най-добри снощи. Мисля, че няма потенциал за първите 5 на финала.