Виктория класира България на финал на Евровизия 2021

Страната ни попадна в топ 10 на втория полуфинал
Обновена: 21 май 2021 07:36 | 21 май 2021 06:44, Александър Попов
195

Виктория Георгиева класира България на финал на Евровизия 2021, като това се случва за пети път при участието ни в конкурса.

На втория полуфинал се представиха 17 държави, като 10 от тях се класираха за финала. Нашата страна бе обявена под номер 3, но водещите не ги подреждаха на база вота.

Така българската изпълнителка ще се бори за призово класиране на 22 май, събота.

Виктория впечатли с емоционалното си изпълнение на песента Growing Up Is Getting Old в Ротердам, като тя е определяна като един от фаворитите за победа в тазгодишното издание на надпреварата.  
 
"Направихме го заедно! България е на финал на Евровизия 2021. Емоцията на сцената беше неописуема и не можах да сдържа сълзите си. Благодаря на всички, които ме подкрепиха и ми дадоха възможността да участвам на Евровизия. На 22-ри май ще взема участие в големия финал на Евровизия и ще пея за всички вас, защото това е нашият момент! Обичайте семейството си и оценявайте всеки миг в живота! Обичам ви!", заяви Виктория след като бе обявено класирането.

"Много се развълнувах. Хората много викаха, много ме подкрепяха и накрая ми излезе картинка в главата как мама и татко гледат и просто всичко тръгна. Беше наистина страхотно, през цялото време усещах една емоция, която няма да забравя. Готова съм за финала, за мен по-трудното беше полуфинала, защото трябва да се бориш повече, за да минеш. Сега съм много по-готова", каза българският представител на Евровизия.

Големият финал на Евровизия 2021 е на 22 май от 22:00 часа и ще се излъчва по БНТ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Току що я чух. То бива вой, бива, ама....грам музика не откривам в този отчаян вопъл.
55
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
песента е трудна за пеене на живо,а също и за тонрежисьора!!текстът изисква влагане много чувство от певеца!
54
16
 
6
 
! Отговори
Игор преди 2 години
Поредния срам за България !
53
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въпрос на културна настройка. Песнта на Виктория вече е високо оценена извън Балканската чалгарска "културна" територия. Букмейкърите предвиждат 5то или 6то място. Нашата "диаспора" в Европа няма чувство за принадлежност. Патриотизмът им стига само да гласуват за "Славиту".
52
7
 
7
 
! Отговори
Некъф преди 2 години
България представена с неква здухана песен в стил "пея и умирам" на английски език!Наврете си конкурса от 3ад. И без това е известно кой държи и не пуска като змия евровизията!
51
2
 
10
 
! Отговори
дреме ми преди 2 години
Не че ми дреме, но нали изгледах песните, та и аз да кажа. Имаше и хубави песни, а за нашата? Ако тази Били Айлиш не се беше наложила в света на музиката, каква ли щеше да е нашата песен? Ама разплаквала хората и др. такива... Може! Но я да си кажат хората с ръка на сърцето наистина хареса ли им нашата песен? Едва ли.
50
6
 
11
 
! Отговори
Страхотна песен преди 2 години
Жестока песен , от 4 дена бях със запек , щом я чух веднага се изходих !!!
49
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Погледах малко конкурса от любопитство, но... не издържах и си пуснах Ковърдейл, иначе щях да объркам всички мажорни и минорни ладове.
48
13
 
9
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Срамота! И с песента и с вуншния вид на въпросната пикличка. Виене 3 мин на майчин английски, посредствена песен , незапомняща се , също като пеяачката и
47
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Умряла песен. Жалко за добрият иначе въно вид на момичето. Облечено в сива пижама, хубавата й коса, а и цялата сцена с кафяв оттенък. Ефекти - никакви. Само 5% използване на възможностите за страхотни ефекти на тази високотехнологична сцена. Декорите под всякаква критика. Пееше депресарска песен със заспал глас. А текста на песента - по-некадърно нещо не бях чувала.
46
3
 
4
 
! Отговори
До 57 преди 2 години
Не знам дали е философки смисъла на песента, но е факт, че 80% не го разбират. Когато осъзнаеш, че си смъртен, тогава ставаш истинсски човек. Другоро е някакво ялово перчене на юноши бледи.
45
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-успешната българска песен на Евровия беше през 2008 година на Йоанна Драгнева. Дотогава и оттогава само мъчителни песни.
44
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Измъчих се То това е смисълът й. Да се измъчат такива като теб.
43
1
 
10
 
! Отговори
До 56 преди 2 години
Да голяма философия има, нямало как да порастнеш без да остарееш ! Няма как да се напиеш ако не пиеш, ако не ядеш ще си гладен ! Конфиций репа са яде, а ти си спрел часовник щом в това виде философия ! Хахахахаххаха
42
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Страхотна песен. Различна от всичко останало. Песен с философски смисъл: Няма как да пораснеш, без да остарееш. Разбира се, не е адресирана към хора с изгладени мозъци.
41
2
 
8
 
! Отговори
класиране преди 2 години
Португалия, Молдова, Австрия - тези певци харесах. Песен а ла Били коя беше, изпя Виктория и отиде на финал. Вероятно това е стратегията на нейния "щаб". Със сигурност при участие в конкурс трябва и стратегически избор. Ама да видим тази песен колко дълго ще се слуша и ще се запомни ли въобще? Според мен - не!
40
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съжалявам но това е толкова "умряла" песен в стил Лана дел Рей , да ти потънат гемиите от мъка.
39
0
 
0
 
! Отговори
do 29 преди 2 години
До Анонимен: Ами ще пускат, докато има калинки, които пишат ,,свери". Боже, прибери си вересиите
38
2
 
17
 
! Отговори
Измъчих се преди 2 години
Слушайки тая песен се измъчих, някаква мъка беше да я изслушам, едно виене едно мрънкане... един приятел, от 20 г е инвалид проходи на нея, станал да изключи телевизора
37
4
 
9
 
! Отговори
Поредната преди 2 години
Поредния срам за България. Яви се по нощница и изхленчи някаква "песен" на родния си инглиш