Виктория класира България на финал на Евровизия 2021

Страната ни попадна в топ 10 на втория полуфинал
Обновена: 21 май 2021 07:36 | 21 май 2021 06:44, Александър Попов
195

Виктория Георгиева класира България на финал на Евровизия 2021, като това се случва за пети път при участието ни в конкурса.

На втория полуфинал се представиха 17 държави, като 10 от тях се класираха за финала. Нашата страна бе обявена под номер 3, но водещите не ги подреждаха на база вота.

Така българската изпълнителка ще се бори за призово класиране на 22 май, събота.

Виктория впечатли с емоционалното си изпълнение на песента Growing Up Is Getting Old в Ротердам, като тя е определяна като един от фаворитите за победа в тазгодишното издание на надпреварата.  
 
"Направихме го заедно! България е на финал на Евровизия 2021. Емоцията на сцената беше неописуема и не можах да сдържа сълзите си. Благодаря на всички, които ме подкрепиха и ми дадоха възможността да участвам на Евровизия. На 22-ри май ще взема участие в големия финал на Евровизия и ще пея за всички вас, защото това е нашият момент! Обичайте семейството си и оценявайте всеки миг в живота! Обичам ви!", заяви Виктория след като бе обявено класирането.

"Много се развълнувах. Хората много викаха, много ме подкрепяха и накрая ми излезе картинка в главата как мама и татко гледат и просто всичко тръгна. Беше наистина страхотно, през цялото време усещах една емоция, която няма да забравя. Готова съм за финала, за мен по-трудното беше полуфинала, защото трябва да се бориш повече, за да минеш. Сега съм много по-готова", каза българският представител на Евровизия.

Големият финал на Евровизия 2021 е на 22 май от 22:00 часа и ще се излъчва по БНТ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
9
 
20
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
Браво на момичето!
35
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Италианската е обратното на нашата - истеричен джангър.
34
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Момичето има глас, но с тази бездарна хитово песен по-скоро мяучи и донася някакво по-скоро клубно носталгично настроение отколкото за голяма сцена жив и енергичен звук.
33
9
 
19
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
До Анонимен 31 === Ей сега изгледах италианската песен в Тубата. Лелеееееее, ебaxти яката пънкария. Определено трябва тя да спечели. Нашата пее като на опело и няма никаква индивидуалност. Просто имитира стила на пеене на Били Айлиш
32
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Песента на Виктория е страхотна. Абсолютно различна от останалите конфекции, с безцелни демонстрации на вокални възможности и безсмислени ефекти. А текстът е философско прозрение. Естествено, трудно ще бъде оценена за първо място, но очаквам да е в петицата.
31
5
 
15
 
! Отговори
Лили Иванова преди 2 години
Ветровее, ветрове ще отвеят наградата,а косачи ще запратят песента без пощада в девета глуха.
30
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 33Да, и какви са тия дето отиват директно на финал, без предварителните гласувания.Освен това, евровизия винаги е била политически конкурс.
29
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Евровизия е политически конкурс. Там не печелят, защото са добри певци. Като оскарите.
28
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 28Леле, няма какво да се чудиш. Не знам на каква възраст си, но ти си някаква комбинация м/у комунист и фашист. Случайно да си чул, че английският е международен за поп музиката. Все едно АББА не са шведи. Както италианският е международен за операта.
27
3
 
12
 
! Отговори
Фики преди 2 години
Ае как ги гледате тия простотии е!
26
6
 
4
 
! Отговори
Росен Плевн Алиев преди 2 години
Мен ми харесва участника от Магейдония,много е сладък и секси!
25
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Впечатляващо постижение с тази потресаващи песен!
24
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едно е сигурно. Няма да влезем в класацията за най-лоша песен. :D
23
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И ква е тая българска песен като се пее на англииски?! Да го кръстя това EnglishVision....
22
0
 
4
 
! Отговори
Евровизия не е преди 2 години
Честен конкурс. Трябва на живо да изпълняват песните за първи път. Тогава ще е реален вот.
21
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
21ви век, векът на перверзията и саботажа на християнското и нормалните човешки отношения....няма да има нащо лоошо да обичаш същия пол, малките деца, и доюашните си любимци, все пак любов трябва на свички...хора обичайте!! И добре дошли в 21ви век!
20
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прогнозите на букмейкърите са, че Италия ще спечели с групата Maneskin с песента Ziti e buoni. Многое бавна нашата песен. Звучи подтискащо и носталгично. Печелят динамичните песни и песни, които звучат от първото чуване като хит. Спомнете си назад във времето кои песни са останали в съзнанието ви от конкурса.
19
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Сат Н-няма как да не се депресираш след като комунистите начело с фигуранти пускат пипалата си в цялата държава, гъст червен смог се стеле и обхваща всички свери на живота ни, задушава и подтиска всичко човешко, репресиите които започнаха с новото правителство те карат да се депресираш,
18
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чудя се - нали е евровизия, участват различни държави. Що нашите не пеят хубави български песни а някакви на чужд език? Кое е българското представяне на нашата си, българска музика в случая?????Казват "Сега нека чуем изпълнението на България". Излиза няква и почва да пее на английски. Трябва да се промени регламента на тоя конкурс. Пееш ли на друг език, различен от представената държава - дисквалификация. Това е. Тая в случая не рекламира България а рекламира себе си с държавни средства.
17
2
 
9
 
! Отговори
Позитански тpoл преди 2 години
А нас ни карат да nлюeм по всичко българско