Да си бърз е добре, но да си скандален, е дори по-добре

Red Bull Soapbox - състезание за оригинални идеи и силни усещания
Спонсорирано съдържание | 5 авг 2014 09:57, Екип на Dnes.bg
Да си бърз е добре, но да си скандален, е дори по-добре
Снимка: Redbull Soapbox

Експертното жури от местни и международни професионалисти (включително инженер-конструктор, дизайнер и авто-механик) беше изправено пред изключително труден избор относно най-впечатляващите проекти за колички, но вече е официално – 75 отбора влизат в Red Bull Soapbox състезанието!

Участниците в надпреварата наистина са развихрили въображението и са дали криле на фантазията. На www.redbullsoapbox.bg може да се намерят качени антични дизайни като тези на „Преследвач на мумии“ и „Клеопатра“, които минават през „Файтонаре“, та чак до космическите „UFO (НЛО)“ и „Гравитрон“. Но дизайнерите ни разхождат не само в историята. Колички като „Бузлуджа“,  „Мухата Цеце“,  „Булгар-Булгар“, „Летящата къща“, „Легло на скорост“, „Дънера“ или пък „АвтомоБивол“ са истинска радост за очите на журито и ценителите.

Сега главната роля се играе от зрители и поддръжници. До 10 август включително, всеки има право да гласува за любимия дизайн и да определи фаворита си, който ще подкрепя по време на състезанието Red Bull Soapbox на 28 септември 2014г. на бул. „Черни връх” в гр. София.

От гласовете на нас, публиката, зависи славата на отборите. Най-яките три проекта ще имат възможността да получат допълнителни стимули – отборите, които ги представляват, ще бъдат посетени от професионален снимачен екип, който да направи видеоклип за тяхната подготовка. Red Bull дава възможността на конструкторите-пилоти да станат известни, а публиката може да даде тласък на тяхната интернет слава, докато те работят по своето произведение на състезателното изкуство.
 
И още една подробност – на интернет сайта на състезанието няма да открием имената на дизайнерите, а само техните проекти. Така гласоподавателите ще се водят само от креативността на кракомобилите, а не от имената, които стоят зад тях. Всеки почитател на безмоторните самоделни колички може да гласува само веднъж, но безкрай да споделя мнението си и да коментира останалите, както и да покани приятелите си също да гласуват. След 10-ти август, вотът на публиката ще бъде публикуван и оповестен.

Ако все пак някой се затруднява, как точно да избере своя любима количка, нека си отговори на следните въпроси:

Изпитал ли е възторг или шок, когато е видял проекта за пръв път?

Представя ли си как той може да пренапише състезателната история?

Смята ли, че тази кола изобщо ще върви (или поне, че ще се изтъркаля скоростно към финала)?

Мисли ли, че идеята е невиждана досега?

И така надпредварата се сгорещява. Конструкторите вече са в етапа, когато трябва да превърнат идеята в реално превозно средство. Да им пожелаем успех, а ние да кликнем на www.redbullsoapbox.bg и просто да гласуваме. И нека най-добрите победят!


Още по темата: състезаниеколиSoapboxRedbull
Още от
Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации