Да живееш истински и преди края на работния ден

Спонсорирано съдържание | 19 ное 2021 09:00, Александър Попов
Да живееш истински и преди края на работния ден

Голяма част от нашия съзнателен живот прекарваме на работното място. Затова е много важно да намерим баланс между работата и личния живот, за да бъдем не само по-щастливи, но и да не броим минутите до края на работния ден.

Всъщност работното място е дългосрочна връзка, която трябва да е уравновесена и да ни кара да се чувстваме добре. Специалистите твърдят, че е много важно самите ние да си създадем критерии кое е важно за един ползотворен ден. Дали работим над интересни задачи, натоварват ли ни, какви са отношенията с колегите, оценена ли е квалификацията ни.

Доволни ли сме от времето, което прекарваме на работното си място?

6663 души участваха в анкета на dm, в която трябваше да отговорят на един въпрос - кога живеете истински?

Оказва се, че 69% от отговорилите се чувстват пълноценни едва след края на работния ден. А той е 30% от времето ни. Основните причини са, че след 17:00 часа са с хората, които обичат, както и че тогава е времето за хобитата.

Говори психологът Мадлен Алгафари

Когато работиш нещо, което ти харесва и удовлетворява, е признак на духовна интелигентност. Човек се чувства реализиран, продуктивен и резултатен за по-голяма общност, казва психологът Мадлен Алгафари.

Кои са червените лампички, когато излезем от този баланс и се оказва, че работата не ни носи удоволствие и тези 30% от нашия живот се превръщат в проблем?

Това са тези, които нарочваме за симптоми на стреса - сънят е непълноценен, апетитът започва да страда. Дълбокото усещане за неудовлетвореност от работата може да ни изкара извън релсите, обяснява Алгафари.

Трудният работен ден и натоварването може да се разреди с малко физическа дейност, прегръдка, докосване, хубав разговор с колегите, съветва психологът.

Защо в dm може да живееш работата си различно?

В dm са убедени, че е важно да избереш правилното работно място, за да живееш истински и преди 17:00 часа. Като непрекъснато развиваща се компания те дават шанс на служителите си да израстват според своите потребности - от участие в проекти до смяна на отдели и изкачване на кариерната стълбица.

За ръководството личното удовлетворение на работещите е много важно, тъй като то се предава на всичките им колеги. Затова и в техните екипи има хора от различни поколения и култури и целта е всеки да може да се учи от другия.

Един от основните приоритети на компанията е да се грижи за здравето на своите служители. Това става чрез различни социални придобивки, а в рамките на работния ден всеки може да се включи в различни инициативи и дори да сподели или научи здравословни рецепти.

Гъвкавостта на работното време също е едно от предимствата, което дава възможност всеки да организира работния си процес по най-добрия начин. Това е особено важно за тези, които продължават висшето си образование или пък завръщащите се от майчинство, които трябва да организират ежедневието си по нов начин.

Културата на ръководене се осланя на диалога и доверието, вместо на контрола.

Компанията предлага сигурност на своите служители дори и по време на трудни моменти, тъй като ръководителите й вярват, че зад успеха й стоят хората. Затова и поощряват инициативността във всеки, държат на откритата комуникация между служители и ръководители, което води и до по-голяма удовлетвореност на работното място.

 


Спонсорирани публикации