Говори Big... ъъъ Сергей Станишев! Честит 15-ти септември, деца.

Хлапетата ще слушат реч
12 сеп 2008 21:19,
158
Говори Big... ъъъ Сергей Станишев! Честит 15-ти септември, деца.
Снимка: БГНЕС

Ако училищните директори в Северна Корея бъдат задължени със специално писмо да прочетат слово на Ким Чен Ир пред тамошните ученици за началото на учебната година, този факт едва ли ще влезе в информационния обмен на световните агенции.

Просто в Северна Корея е така- комунизъм, култ към водача, идеология до втръсване.

Но когато такъв нескромен жест към силните на деня бъде организиран в страна-членка на ЕС, най-малкото би предизвикал учудване.

Следващите редове не са пасажи от фейлетон в хумористичен вестник, тъй че четете внимателно:

Учебната година във всички училища в понеделник ще бъде открита с обръщение на премиера Сергей Станишев, съобщи в петък Дарик радио.

Училищните директори са задължени с писмо от заместник-министъра на образованието Кирчо Атанасов да прочетат слово на министър-председателя.

Директори на пловдивски училища твърдят, че началникът на Регионалния инспекторат в Пловдив Александър Буздрев ги е информирал по време на съвещание в четвъртък, че заповедта трябва да се изпълни, а обръщението ще получат по електронната поща.

Част от директорите са притеснени, че словото ще стои като кръпка към традиционния ритуал, съобщава още Дарик радио- Пловдив.

Директорите обмисляли вариант да окачат текста на таблата за съобщения или да го дадат на класните ръководители да го прочетат в час.

Колегите им от Пазарджик, които вече са получили обръщението, твърдят, че то е на видео.

„Обръщението няма политически мотив и такъв не бива да се търси”, гласи официалното становище на Регионалния инспекторат по образованието в Пазарджик.

В ранния петъчен следобед в редакцията на Dnes.bg се получи съобщение от правителствената информационна служба, в което се посочва:

В специално послание към учителите, носещи изключително отговорната, но благородна задача да подготвят младите си възпитаници за утрешния ден, министър-председателят пожелава да ги научат какво означават гордост и независимост, за да могат да се гордеят с отечеството си, да обичат свободата и да знаят рода си....

В приветствията си по повод откриването на новата учебна година министър-председателят изразява надежда, че и учениците, и техните учители ще участват активно в празненствата и честванията на 100-годишнината от Независимостта на България. Той кани учениците да тръгнат на вълнуващо вековно пътешествие – от обявяването на пълната независимост на нашата държава през 1908 г. до днешното ни равноправно членство в Европейския съюз.

Нищо против пътешествията, г-н Министър-председател, но не и тези- задължителните и вдъхновени от признателните инспекторати.

Дали няма да влезем отново в „световните новини“? И то, както ни е тръгнало- със „срама по челото“?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
0
 
! Отговори
Цвети преди 15 години
Наблюдател, аз мисля, че българите са много зле в момента и че това скорно ще усети жестоко. Този "просперитет", който ти наблюдаваш се дължи най-вече на лесно отпусканите кредити в последните години, както и на имотния бум, който обаче вече отмина - логично. Хората си продадоха нивите на село и с тях си купиха колите, за които споменаваш и отидоха на почивки. А всички взети кредити - те ще трябва да се връщат години наред. И докато лихвите по тях и инфлацията се увеличават, да си забелязал нещо подобно при доходите? Не мисля. НЯМА РЕАЛНО РАБОТЕЩТА ИКОНОМИКА - или поне не работи така, както би трябвало. Това, за което говориш е заблуда.
76
0
 
0
 
! Отговори
Цвети преди 15 години
Ужас!!!!!! Дайте да ги разстреляме тия, докато е време, че ще стане твърде късно накрая!!! МРАЗЯ ГИ!!! Дано да почувстват с всичка сила омразата, която хората изпитват към тях!!! Дано да им се върне тъпкано всичко!!!!!!!!!!!! Ако се организират протести, съм там!!! Според мен трябва кървава разправа с всички тия ***, за да може следващите след тях да се замислят като дойдат на власт!
75
0
 
0
 
! Отговори
:))))) преди 15 години
hahahaha, strahotna snimka
74
0
 
0
 
! Отговори
lud преди 15 години
веселяк бе, как да му се сърдиш , хахаха, оли
73
0
 
0
 
! Отговори
Наблюдател преди 15 години
1. Не говоря за "бюджетен излишък" а за "валутен резерв" това са съвсем различни неща - прочети и тогава ще коментираме.2. Това за парите на населението в банкови влогове е по данни на БНБ /около 42млд./ направи справка.3. Тук си прав - автомобилите са стари....не знам обаче дали помниш, че в близкото минало за автомобил се чакаше 10-15 години да ти дойде реда да си купиш Москвич или Лада. И все пак по-добре стар Мерцедес, отколкото нов Москвич.4. За почивките в чужбина всеки ще признае че преди бяха само мечта........................................... ......................Та такива работи, ама нали сте всички тук упорити черногледци и критикари, ако ще и в злато да ви облекат пак ще му намерите кусур.Аре със здраве!
72
0
 
0
 
! Отговори
todor преди 15 години
Супер, супер - с такива безобидни актове *** ни премиерче активира безучастните хора да гласуват против него на изборите. Давай , Серго. Сега учениците, после и на празника на лекарите да се провикнеш, да не забравиш , ей! И да организираш оше едно техно парти за бабите на Бузлуджа с държавни пари...
71
0
 
0
 
! Отговори
sgfh преди 15 години
абе тъпук, не е че е заради СирГей, а въпреки. Айде
70
0
 
0
 
! Отговори
чичко тревичко преди 15 години
майкоу, доживях да чуя и видя и прочета поредната простотия дошла на акъла на БГ управниците!"В специално послание към учителите, носещи изключително отговорната, но благородна задача да подготвят младите си възпитаници за утрешния ден, министър-председателят пожелава да ги научат какво означават гордост и независимост, за да могат да се гордеят с отечеството си, да обичат свободата и да знаят рода си.... "Ей господин "Сир ГЕЙ" дано ти или някой от твойте подчинени прочетете това послание! Ти овча главо комунистическа, гъзо-ближеща, как можеш да говориш за гордост и независимост гъзоблизецо долен! ти, който продаде, малкото останала истинска българия на русия, турция и на хамерика как можеш да говориш за самостоятелност и независимост гадна руска . как смееш да се наричаш министър прецедател на БЪЛГАРИЯ?! Като влезе в коалиция с долните турци, как можа?!? Не те ли е срем бре??? Долен турски-цинин от руско потекло. Да си обираш чукалата от нашата родина и да си заминаваш в руска-турция заеднос Доган!Дайте България на българите долни кумунистически *** мръсни!!!
69
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Никога не сме имали полуруснак за премиер. Никога не сме имали правителство от пребоядисани комунисти, които тайно целуват *** на руснаците, а крадат от подарените пари. Никога не сме получавали толкова много субсидии отвънка и никога не сме имали толкова голям външен дълг. Никога не сме имали такъв търговски баланс. Никога не са гърмели армейски складове от само себе си... Никога не са се подигравали така със учителските "седенки" ...
68
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Наблюдател, гледам че и тук си погнал с червената пропаганда, освен в любимият ти дир.бг. Тия *** работи дето ги пишеш обаче, ходи ги разправяй на филанкишията. Защото аз ще ти кажа следното:1. Това да имаш такъв огромен бюджетен излишък говори изключително зле за управниците. Ако не знаеш защо, друг път не го пиши , за да не се излагаш и да ти личи комунистическата простотия.2. Населението няма никакви пари в банка, освен любимите ти червени крадци. Населението има само теглени кредити към всички банки.3. Автомобилите всички са бракми, втора употреба. Баберека на европейците4. На почивка можеш да отидеш, защото нашето черноморие вече е толкова скъпо, че в чужбина излиза по-евтино. А това, че доходите са нараснали е обусловено от необратимият ход напред в европейското ни развитие. Повярвай ми, че ако някой друг, който и да е освен комунистите, ни беше управлявал тези 4 години, сега щяхме да бъдем стотици пъти по-добре и по-напред. Европейските пари нямаше ВСИЧКИТЕ да бъдат спрени, престъпността нямаше да е толкова висока, гаранция поне ЕДИН политик щеше да си плати за безобразията и да влезе в затвора. Но докато любимите ти червени измекярчета са на власт, нищо няма да се случи. Ще се развиваме, само колкото да кажем, че не седим на едно място.
67
0
 
0
 
! Отговори
До No.66 преди 15 години
Че Сер-Гей с какво е спомогнал да станат хората по-богати.Това че хората са забогатяли - ми как няма да забогатеят,като бачкат все във фирми в сивия сектор и получават заплати 2ни над декларираните та да не плащат данъци.А будалите дет са на държавно - да му мислят.Не съм съгласен че многото автомобили са хубаво нещо.Поживей малко в София и съвсем скоро ще се убедиш че съм прав.И не смятам че стандарта на живот е определя с това дали караш кола и дали ходиш на екскурзии в чужбина,а дали си доволен от живота.Качеството на живот в България е отвратително - дори хората да са се позамогнали.Все пак вярвам че поколенията ще се сменят и че оптимизма ще оправи нещата.
66
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
шшшш алоо наблюдателя,май си и ти един от тях....може да си прав за някои неща,но от де идват парите бе,да не е от тази окрадена държава,колко милиони хора се изнесоха от Б-я,а я ми кажи в историята имало ли е толкова явна престъпност и т.н. във висшите места и т.н.няма оправия това е
65
0
 
0
 
! Отговори
Наблюдател преди 15 години
Ако погледнем безпристрастно на нещата /без политика/ трябва да признаем, че България никога не е била по-добре в своята история, от сега.1. Никога не сме имали толкова голям валутен резерв.2. Никога населението не е имало толкова много пари в банки /във валута/3. Никога не е имало толкова много автомобили /не е проблем всеки да си купи/4. Вече не е проблем да отидеш на почивка или екскурзия в чужбина /което преди беше немислимо/и още много такива неща ми правят впечатление, сега ще кажете че съм говорител на Сергей. Мнее не съм, опитвам се да съм безпристрастен, наблюдавам ситуацията и си правя изводи. Вие също имате глави да си правите изводи :)
64
0
 
0
 
! Отговори
madcat преди 15 години
no comment
63
0
 
0
 
! Отговори
гурбетчия преди 15 години
Малее,това е вече върха на сладоледа.Определено стажа отвраттително в Б-я:(Тоз мазник гледа да се сложи на всякъде..ужас за подрастващие дечица,Бог да дава мъдрост на родителите им...Май скоро време,ще спирам да влизам и чета гнусните новиние с още по-г..и управляващи.Че за съжаление няма и по-свестни да ги сменят[те свестните се реализирват в чужбина]
62
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Zashto triabva da gi pozdraviava politik. Ne moze li direktora na uchilishteto da si gi pozdravi. Ne e neobhodimo da ima spusnati slova na tozi i onzi. Ami ako direktora ne e suglasen da se chetat podobni slova v uchilishteto mu kakvo shte mu napraviat ili po bulgarski shte go uvolniat. Ei razberete demokraciata oznachava vzaimno uvazenie, a ne nalagane na partiini iniciativi. Daleche politikata ot uchilishtata tova e moiat suvet!Ako ti smiatash che ima pone 1 dobra prichina za tova slova ia spodeli!
61
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ай стига плюхте ве, каквото прочетете все кусур му намирате.Нека ги поздрави учениците, кво толкова има.
60
0
 
0
 
! Отговори
jamboliq преди 15 години
Аз имам идея за слово на 15 септември то трябаж да гласи следното: СерГей и Даниел два цвята бели на дърво червено разцъфтели СерГей и Даниел два цирея дебели върху снага народна гной налели.Мразят те народната просвета защото им е нисък мандалитета,че народа просветен тогаз няма дайе за минута да търпи червена власт.Трябва им само рая да бере домати по ТКЗС-ките поля.Искат Българите всички да са като доганов електорат.Гладни,бедни,дисциплинирани и прости със заплати колкото да не умрат от глад защото само простотия мойе да търпи червена власт и за Бат Бойко и Симеон тез *** дебели народа просветен не би гласувал за крадливи нагли мутри и *** които България овършаха и я върнаха назад 2 поколения поне
59
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
I po povod samostoiatelnoto reshenie na deteto mi dali da stoi pravo i da slusha, ne mislia che reshenieto e samo na deteto. Kogato ti hranish, oblichash i finansirash deteto mi togava mozesh da davash svobodoliubivi idei. V sluchaia az sum roditelia i do navurshvane na 16 godishna vuzrash na deteto az imam rukovodnata rolia v tova kakvo se sluchva i stava v zivota na moeto dete! DECA SE VUZPITAVAT OT RODITELITE A NE OT PRAVITELSTVA I PARTII!
58
0
 
0
 
! Отговори
Sania преди 15 години
zatova i hodim na u4ili6te...da ni ambicirat o6te po-ve4e i po-ve4e da se iznesem v 4ujbina!!!