Тома и Били Хлапето: Колкото и да сме отворени и ние сме ревали за гаджета

Рокаджията и рапърът за новия си проект "Сам на света"
6 окт 2011 16:11, Екип на Dnes.bg
0
Тома и Били Хлапето: Колкото и да сме отворени и ние сме ревали за гаджета
снимки: mp3.dnes.bg
Рокаджията Тома и рапърът Били Хлапето направиха една малко очаквана комбинация. Но пък  тяхното парче "Сам на света" се хареса на голяма част от феновете, показателен е и факта, че то е в челната шестица на най-излъчваните песни в радио ефира.

Как стигнахте до идеята да се обедините в общ проект?

Били Хлапето: Всичко започна миналата година по време на турнето "Енерджи Тур". Изпихме добро количество уиски, събрахме се в един караоке клуб рапъри и метъли и станаха едни мелета. Не, че сме се били помежду си, просто крайния резултат не беше добър за собствениците.

Тома: По време на турнето пяхме един след друг, доста си говорехме за музика. Ние сме млади, отворени към музиката и така се стигна до идеята да направим нещо заедно.

Б.Х.: Винаги сме "За" идеята да се отдалечим от клишетата. Всъщност от тогава се запалих много да смесвам хип-хоп и рок.

Т.: В България всеки си е влязъл в някакъв коловоз и не излиза от него. В тази песен не сме избягали от стила си и двамата, но от друга страна предлагаме нещо ново.

Не се ли притеснявате, че ще ви заклеймят част от феновете на рока и рапа, че пеете заедно?

Б.Х.: Обичам музиката и правя всичко за хората. Не очаквам да забогатея. Знам, че парчето идва от сърцето и не ме интересува кой какво ще каже.

Т.: Когато правиш нещо от сърце феновете винаги го оценяват. Съдя по реакциите им, когато изпълняваме "Сам на света". Много е забавно, защото в началото има леко объркване, но после се кефят. Досега има много малко негативни коментари за песента, което супер много ни радва.

Появиха се сравнения с Linkin Park, удачни ли са?

Б.Х.: В нито един момент не сме се стремили да звучим като Linkin Park, искахме да покажем нашата музика.

Т.:
Сравненията ги приемаме като комплимент.

Какво е вашето послание с парчето "Сам на света"?

Т.: Били написа текста буквално за 4-5 минути. Не сме търсили някакво определено послание, текстът може да се тълкува по много начини. Вкарали сме някаква любовна трагичност. Колкото и да сме отворени и двамата сме ревали за момичета.

Б.Х.: Няма как да не подминем и болката. Сам на света... През последните години хората се озлобиха толкова много, че дори не сядат да изпият заедно една чаша кафе.

Тома и Били Хлапето: Колкото и да сме отворени и ние сме ревали за гаджета

Били, защо българския хип-хоп непрекъснато е на приливи и отливи?

Б.Х.: Музиката трябва да носи приятно настроение. Едно време имаше два лагера в жанра. Едните пееха за наркотиците, другите за майките. Хип-хопа не е това. Създаде се доста лош имидж и напълно нормално родителите започнаха да забраняват на децата си да го слушат.

Не са ли това нещата от улицата?

Б.Х.: Голяма част от хората не знаят какво се случва на улицата, включително и тези, които я възпяват. Гледаш един нормален човек, а в следващия момент се оказва дилър. Виждаш някакъв дрипав клошар, но в същото време до половин час може да ти донесе нова плазма.

Няма ли нещо положително?

Б.Х.: Има, разбира се. Най-хубавото нещо са момичетата.

Да завършим с клипа към "Сам на света".

Т.: Режисьор на клипа е Васил Стефанов, негова бе и идеята за мястото. Всъщност това са две клетки за паркоместа, облепени с тапети и всякакви предмети за декори. После запалихме всичко и температурата стана доста висока.

Б.Х.: Доста се поизпотихме, хубавото беше, че всичко направихме само с два дубъла.


Тома и Били Хлапето - Сам на света

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари