Метълите нямат антисоциално поведение

Това сочи изследване на нравите на феновете на тежката музика
Обновена: 8 май 2012 13:22 | 8 май 2012 13:22,
13
Метълите нямат антисоциално поведение
Снимка: Getty Images

Черни тениски, дълги коси, протрити дънки, голямо количество алкохол, антисоциално поведение. Това са най-честите асоциации, с които се свързват феновете на хеви метъла.

Те обаче са далеч от истината или поне това сочи едно интересно проучване.

Новозеландец защити докторат по социология с изследване върху нравите на почитателите на тежката музика.

Дейв Снел, който от 2007 г. е докторант в университета Уайкато, изследвал навиците им в контекста на концерти и празнични вечери, посветени на музиката.

Заключенията в изследването му са недвусмислени. Въпреки посочените по-горе асоциации, феновете на хеви метъла са обикновени хора, които се различават едни от други като останалата част от населението.

Снел, който е голям любител на соловите изпълнения с китара, отхвърли също "предразсъдъците", че феновете на хеви метъла имат антисоциално поведение, пише БТА.

"Изследването ми показва, че хората не могат да бъдат класифицирани според определени стереотипи, както при психометричните тестове, до които понякога прибягват експертите по човешки ресурси", увери той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: изследванехеви метъл
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
0
 
! Отговори
Emigrate December преди 11 години
дамммм - спомням си едно форумче на недоволни местни от Каварна, преди феста 2011
11
0
 
7
 
! Отговори
dark tranquillity преди 11 години
Да дойде да изследва навиците на посетителите в чалготеките,то пред тях май се изпотрепаха доста младежи.
10
0
 
4
 
! Отговори
:) преди 11 години
men sa mi bezobidni
9
0
 
42
 
! Отговори
Разумен преди 11 години
Бе...аз от както се помня съм "хеви метъл" ама освен дългата коса, други "характерни белези" нямам май... е сега се гледам тука в офиса, с риза и панталони съм, пия кафе.... А иначе колко сме зли и агресивни... не мисля, че сме по-зли и агресивни от останалите хора. Каъо чета долните коментари, не мога да се съглася и че сме някакви ангелски създания...хора като хора о.О Е, по-добре сме от чалгарите, ама то кой ли не е?
8
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Така е, защото имат акъл в главата и са интелигентни...затова и слушат подобна музика. Чудно как почти всички чалгари, които имам НЕщастието да познавам са все *** и комплексари, прстаци,нямащи и най-малка капчица възпитание.
7
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Познавам някои метъли съвсем добре облечени и с изкъпани коси нормани хора и призовавам всички останали метъли да бъдат свежи, изпрани и с измити коси, защото това, че слушаш метъл не означава, че трябва да си зарежеш личната хигиена, все пак това е музика, като всяка друга.
6
2
 
52
 
! Отговори
ii преди 11 години
Супер ме кефари чашата на пича от снимката.А по темата ... не ми пука какво мислят за нас мъжееее облечени в розово и жени в тигрови роклички.Аз ще покажа всичките нюанси на хеви метъла на сина а той сам да си избира какво ще слуша.\m/
5
32
 
59
 
! Отговори
m0rd0r преди 11 години
Blake го каза по-добре от мен.Мога да допълня само, че аз, повечето от познатите ми и приятелите ми сме метъли и рядко се е случвало някой от тайфата ми да започне конфликт или "да се прави на мъж" както повечето съвременни младежи правят.Всички, без изключение сме доста приятни хора с висока обща култура, грамотни и образовани.Схващането че миришем на пот, ходим да се друсаме по разни концерти и избягваме хората е градска легенда.
4
31
 
76
 
! Отговори
do Blake преди 11 години
100% прав, аз не съм видял да има бой на нито един метъл концерт, за разлика от случките пред всяка чалготека, за които се пише всеки ден :)))
3
32
 
104
 
! Отговори
Blake преди 11 години
Самата истина...Който е ходил на големи концерти, фестивали и прочее мероприятия, знае, че метълите са изключително културни и толерантни хора, задружни и добродушни. При подобни големи събития (с над 10000 участника) могат да се наблюдават съвсем малко инциденти, за разлика да речем от футболен мач или чалготека, където 100 селянина или футболни *** са способни да си покажат всичката простотия за кратко време, като обикновено има големи щети и нерядко и жертви (невинни)...
2
35
 
85
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Добър ден... познавам поне 10 авера които си слушат само метъл и мога да ви кажа, че в сравнение с чалго-мутрите и техно-наркоманите са си света вода.. ;) Половината от тях учат и работят в чужбина, защото нашето общество си е антисоцилано и се гради на разрухата и мизерията.
1
40
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Метъла е душевен катарзис, през който много от лутащите се в лабиринта на живота тинейджъри преминават. Със сигурност действа пречистващо, стига да не останеш завинаги на тъмната страна.