Руски пънкарки в затвора след молитва срещу Путин

Трите музикантки от “Pussy Riot” могат да отнесат присъда от 7 години
Обновена: 21 юли 2012 07:01 | 20 юли 2012 18:27,
168
Руски пънкарки в затвора след молитва срещу Путин
Pussy Riot се включиха в концерта на Faith No More в Москва на 2 юли, Снимка: Reuters

Пънкарска молитва срещу Путин може да докара 7 години затвор за три руски музикантки.

Съдът в Москва разпореди да бъде удължен до януари 2013 г. срокът на задържане на певиците от бандата “Pussy Riot”.

Те бяха арестувани преди четири месеца в катедралата на руската столица. На 21 февруари те са влезли маскирани с китари и усилватели в катедралата "Христос Спасител" в Москва и са изпълнили "пънкарска молитва", озаглавена "Богородице, прогони Путин".

Действията им предизвикаха остри реакции в страната, но пък редица обществени дейци застанаха зад тях и заявиха, че не заслужават толкова сурови присъди.

Съдът удовлетвори молбата на прокуратурата и удължи с шест месеца задържането под стража на 22-годишната Надежда Толоконникова, 29-годишната Екатерина Самуцевич и 24-годишната Мария Алехина. Те могат да останат зад решетките до 7 години по обвинение за хулиганство.

Музикантките остават в ареста до 12 януари 2013 г., а следващото заседание на съда е на 23 юли.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
4
 
4
 
! Отговори
LOL преди 11 години
76, чичка.. а какво да кажем за твоите коментари демонстриращи психично заболяване и оправдаване на едно престъпление с друго? Ти знаеш ли кой може да оправдава престъпления с други такива - само един изпаднал на дъното обществен ***, за който човешкият живот няма никакво значение. Нормално си го получаваш, не мислиш ли? Понеже леко ти позапуших наглата уста и се разпищя. Ненормалник такъв.
65
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До администраторите, вие допускате коментари с обидно съдържание. Това противоречи на условията за ползване на услугата за коментари. Коментар 67 под името LOL е доказателство за това.
64
4
 
5
 
! Отговори
:) преди 11 години
Да пеят по улиците! Осъждането е за оскверняване на Храма Господен!
63
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тия са по-зле и от нас с нашата мутра
62
7
 
4
 
! Отговори
LOL преди 11 години
Обикновено когато доводите за "великата" Русия и нейния гном-вожд не помагат, на помощ идва православието. Православието замени комунизма в празните глави - едно и също кънтене, но с различно име. Чичка, вземи смени плочата. Едни и същи *** глупости. Цял ден мяташ екстременти по форумите. Като не мине номерът с великия СССР, се почва с православието. Супер ограничен репертуар макар, че като се има предвид интелекта ти, е дори някакъв успех.
61
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Девачките са използвани от някой с по-болен мозък от този на Путин ! Това е един много опасен човек и всеки който е тръгнал против него е намерил края си !Хилари Клинтън беше кзала преди време че това е човек без сърце и душа !
60
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Някои са на ниво детско мислене вие я ми обяснете в такива хипер-империи ,дали е здравословно за света да има метежи???Помислете добре една малка гражданска воина какво би довела.Разпада на СССР бе плануван и хората тогава бяха дисциплинирани ,а сега ще си имаме поне 20 ядрени генерали с претенции.Така ,че и да сте най-антикумунисти да искате промяна на статуквото в Китай и Русия само говори на какво ниво са ви умовете.
59
2
 
1
 
! Отговори
тути преди 11 години
Разбира се ,че не си живял и не си видял.Повърхности рассъждения,на база-,,не мърдам от селото".
58
7
 
7
 
! Отговори
Сашо преди 11 години
Не, LOL, не сме един и същ "*** и ограничен чичка", не позна:)
57
10
 
9
 
! Отговори
LOL преди 11 години
64, ами Тути, Сашо, един и същ дърт и ограничен чичка. Аз не живея в САЩ и не съм казал, че в САЩ ще направят нещо разумно. Но комунистическото малоумие те кара да действаш по логиката "а защо биете ***". Комунистът е винаги нагъл и *** и може да оправдае и най-чудовищното престъпление с друго престъпление. Чичка, ако дойда и ти строша мръсната *** чутура, мога ли да се оправдая с това, че в Мозамбик пък ядат хора? Кажи бе, несретник дърт!
56
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
бихте ли ми обяснили как Руската федерация е "заграбила богатства за цял ЕС"---------------- Ами например по същото време, когато американците са завладели териториите на американските индианци, руснаците са завладели териториите на азиатските "индианци". И точно по същия начин - огън и меч и с водка.
55
12
 
8
 
! Отговори
Сашо преди 11 години
Защо пак се изкривява истината- става въпрос за хулиганство и оскверняване на храм, в Русия все пак има хора, които смятат храма за нещо сакрално. Има толкова песни, анекдоти, включително и вулгарни, срещу Путин, но не- трябва да се политизира случаят, защото придоби популярност. колкото до личността на тези "мъченици на кървавата диктатура"- едната от тях беше заснета да участва в оргия преди време, и то докато е бременна. Тя самата си го призна по време на разпит.
54
11
 
7
 
! Отговори
тути преди 11 години
Интересно,ако в Ню-Йорк се случи същото,как ще го коментират тези ,които плюват срещу Русия?
53
9
 
22
 
! Отговори
LOL преди 11 години
Ало, пишещите във форума. В нормална страна някаква си пънкарска група изпяла някаква си молитва ще си остане просто пънкарска група изпяла някаква си молитва. Само в диктаторските глави на червенотиквеничковчетата дупелизци на Путин може да хрумне нещо осъдително. А да ви питам, вие дето псувате по 10 пъти в минута за какво сте? За каторга или прегазване с валяк? Аман от дърти, прости и ***. Европейци никога няма да станете. Беше и грешка, че България влезе в ЕС. Не грешка ами ирония.
52
7
 
15
 
! Отговори
chicago преди 11 години
До 58 Имат *** болшевишки,миналия месец се върнаха от международната космическа станция.Първият частен космически полет,космически кораб който носи повече товар от руските бойлери.
51
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Совалките на САЩ са си в пълна изправност, просто няма толкова големи товари за тях и се возят на руските варелчета. Защото съотношението между тях е като между камион и баничарка. Направете си справка в уикипедия за полезния товар на Спейс Шатъл и Союз-ТМ.
50
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
дО 53 Ти интернет имаш ли Или не си гледал новини последните 3 години А като си толкова информиран КОГА ЗА ПОСЛЕДЕН ПЪТ САЩ СА ИЗСТРЕЛВАЛИ КОСМИЧЕСКИ КОРАБ .
49
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 56 Китай --ДА ИМА САЩ ---НЯМАТ И НЯМА ДА ИМАТ ПОНЕ ОЩЕ 10 ГОДИНИ ПО ТЕХНИ СМЕТКИ .
48
14
 
12
 
! Отговори
SS преди 11 години
До #44 - бихте ли ми обяснили как Руската федерация е "заграбила богатства за цял ЕС". Може би подземните изкопаеми, намиращи се на територията на Русия принадлежат на "цивилизования запад" по право? Навремето на Хитлер му беше хрумнала подобна мисъл, а всички знаем как свърши неговия напън.
47
6
 
13
 
! Отговори
chicago преди 11 години
49 До непросветения болшевишки тъпан - другите две държави са САЩ и Китай.