Закриха Параолимпийските игри с шоу на Coldplay и Риана

Спектакълът бе изграден около идеята за четирите сезона
Обновена: 10 сеп 2012 17:06 | 10 сеп 2012 10:28,
21

Закриването на параолимпийските игри бе впечатляващо. Снимка: Reuters

Снощното шоу на церемонията по закриването на Параолимпийските игри в Лондон по нищо не отстъпи от голямата церемония по закриване на Олимпиадата преди няколко седмици.

След като тогава на сцената се изредиха цяла плеяда истински музикални великани, доказващи за пореден път силата на британската музика, то този път организаторите бяха обявили само две имена, но какви – сред най-горещите на модерната комерсиална сцена.

Coldplay от десет години се утвърдиха сред топ бандите на нашето време, правещи приятна и дълбока музика, а Риана блесна през 2005 и оттогава насам помете поп сцената.

След всички тези суперлативи нямаше как и самите изпълнения да не са силни. Mузикантите изсвириха своите добре познати парчета с майсторство и усет.

Първата част на шоуто беше изградено около идеята за четирите сезона и под цветовете на есента Coldplay се появиха на сцената, изпълнявайки чудесното Us Against The World. Те продължиха с култовото Yellow, малко по-новото Up In Flames и хитовото Paradise, докато 19 огромни светулки озаряваха стадиона.

Скоро настъпи зима, поднесена с избухването на хиляди „снежни” конфети, докато бандата изпълняваше баладичното 42 и невероятното God Put A Smile Upon Your Face.

Зимата замира бавно, но след нея избухва надеждата на пролетта - по време на уникалното Clocks, докато целият стадион се превръща във феерия от светлини. По време на Charlie Brown на терена нахлуха 120 засмени деца, а малко след това на сцената се присъедини и Риана, с която бандата заби така популярното вече Princess Of China.

Дойде време на лятото с прекрасното Strawberry Swing, в чието изпълнение се включи и Британският параоркестър, съставен от 17 изпълнители с увреждания.

Риана изпълни един от хитовете на последните години We Found Love, след което последва и легендарното вече Viva La Vida, тази песен – празник на живота, в която се включи с пълна сила и публиката и с която първата част на изпълнението завърши подобаващо.

Малко по-късно музикалното шоу продължи, като на сцената освен британската банда излязоха Риана и Jay Z, който е близък приятел с членовете на бандата, за изпълнението на хита Run This Town.

Американският рапър се включи и с импровизирана рап версия на Paradise.

Церемонията завърши, както се очакваше, по грандиозен начин. Крис Мартин подкани всички присъстващи да отбележат за последен път, на предела на силите си, последните мигове от Олимпийското лято на Лондон, в което повечето жители на английската столица малко или много са имали пръст.

За финал бяха оставени песните The Scientist и Every Teardrop Is A Waterfall.

На фона на първата бяха излъчени някои от най-докосващите моменти от Параолимпийските игри, доказващи, че човешката воля няма предел, а втората беше брилянтен край на шоуто, наситена с емоция и ярки, топли цветове, в които се озари целият стадион, докато стотици танцьори изпълняваха сложната си, но шеметна хореография под фонтани от искряща вода. Всичко приключи с невиждани фойерверки, озаряващи цял Лондон в продължение на няколко минути.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
7
 
! Отговори
фен преди 11 години
Чест и почитания към хората, които не са легнали да ***, защото са "инвалиди", а показват сила, по-голяма от тези на много "читави" спортисти /няма да намесвам истинските инвалиди, като българските футболисти/.Браво на участниците!
18
1
 
5
 
! Отговори
Нискоинтелигентен преди 11 години
Добре,че не са пратили някоя наша чалгарка да им вика "Има ли лудииии?" и "Да ви видя ръцетеее!"
17
0
 
4
 
! Отговори
Месия преди 11 години
Браво за уважителното отношение! Светли, силни и непоколебими личности! Браво! Риана, много ти отива с тази коса, чудесно е, че присъстваш!
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
пълни *** са тези които се изказват негативно за инвалидите
15
0
 
1
 
! Отговори
за 15 преди 11 години
До АнонименНе обиждай тъпанарите, те са хора в неравностойно умствено положение, тоест умствени инвалиди.
14
1
 
7
 
! Отговори
Discovery преди 11 години
Господи боже мой и светата троица от Гуадалупе... егати просташките коментари!!! Точно заради това сме хора, защото не би трябвало да отхвърляме хората с проблеми, днес си здрав утре ти стане нещо и си инвалид за цял живот, и какво цял живот затворен ли трябва да стоиш... ццц може ли толкова злобни коментари беее *** такива!!! Жалко, много жалко до какво ниво се е извисила простотията в България...
13
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Отвратителни коментари. Сакати, ***, еди какви си... Представете си, че тренирате години наред, обещаващ атлет сте, после някой *** ви прегазва краката на пътя. Много е лесно да си киснеш в инвалидната количка, но да се вдигнеш, отново да тренираш и да не дадеш на трудностите да те победят, това вече е истински дух на спортист!А вие понеже не сте сакати сигурно се чувствате горди от цикъла ставане-работа-лягане.
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 7 хомо сапиенса се различава от животните именно с грижата си за по слабите , явно в хора като тебе нищо чевешко не е останало ако въобще някога го е имало.
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Съжалявам ,че не го гледах сигурно е било страхотно , чест и почитание на англичаните иначе , доказаха че са една от най-демократичните нации в света .
10
3
 
1
 
! Отговори
. преди 11 години
rihanna пее rnb не pop ;)
9
3
 
10
 
! Отговори
за Витков! преди 11 години
Доста силен и въздействащ беше финала с Колдплей и вярвам това е била целта! Колкото до долните коментари, явно доста хора са забравили каква е разликата между човека и животното!
8
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ХА!!! ГОЛЯМ ПРАЗ!!!
7
2
 
12
 
! Отговори
SHALALALA преди 11 години
Чалгарите сред коментиращите да не се обаждат, защото почна да вони на евтиния и безмозъчност! Coldplay са уникални музиканти, правят прекрасна музика и са обичани по цял свят! Който не разбира от истинска музика, просто да замълчи. Иначе можеше и без Риана да мине шоуто...прекалено комерсиална и изтъркана...
6
1
 
6
 
! Отговори
Коце. преди 11 години
Абе чудно ми е защо и за параолимпийските игри не е такава истерия, каквато е и за олимпийските? Защо и техните премии не са като на читавите? Защото всичко се прави за пари, а от сакат пари не може да изкараш.
5
7
 
4
 
! Отговори
до Алов преди 11 години
Протекции за сакати ,гейове , *** и какви ли не. В същия момент май не ние нормалните , а тези дето им липсва по нещо ни гледат и ни се надсмиват. Защото ние бъхтим ,а от нашите пари храним всички горепосочени без гейовете разбира се. Има пари за олимпиади на сакати , а за децата здравите ,бъдещето ,спорта е нещо недостижимо. Толерантност ,толерантност , толерантност... , е айде стига бе ,всеки започна да иска да е *** .Много важно медали на сакати ,те дано в ежедневието си се справят.
4
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Трябваше за закриването да спазят традицията и вместо нормални изпълнители да поканят разни изпълнитеби и музикални увреждания, певци в неравностойно положение и т.н. музикални инвалиди - Азис, лейди Гарга, Веско Маринов, дана интеренешънъл и прочее
3
11
 
5
 
! Отговори
Алов преди 11 години
Само на последната снимка един сакат видях.Гого от Тоника можеше и той там да попее и да предава чалъми и да прави пируети с инвалидната количка.
2
22
 
4
 
! Отговори
Алов преди 11 години
Още по времето на римските императори са събирали *** от цял свят да се келешат и да се посмее публиката.Добре е ,че сега традицията пак се повтаря. На мен ми е по забавно да гледам некой сакат как се мъчи да се състезава ,а не уж здрави и некадърни спортисти дето нищо не могат да направят. В буквалният смисъл тук и кьораво и сакато взеха медали.
1
8
 
3
 
! Отговори
Тайсън Гей преди 11 години
хахах баси черния хумор :D