Depeche Mode идват през март с 13-и студиен албум

Бандата тръгва на турне през май догодина
Обновена: 13 дек 2012 09:47 | 13 дек 2012 09:46,
6
Depeche Mode идват през март с 13-и студиен албум
Дейв Геън Снимка: архив, Reuters

Легендарните Depeche Mode обявиха издаването на своя 13-и студиен албум, насрочено за пролетта на 2013 г. Едно от най-култовите имена на световната музикална сцена се завръща с нови продукции през март догодина, което хвърли в очакване всеотдайните им почитатели по света.

Макар последният им проект Sounds Of The Universe от април 2009 г. да не достигна хитовите висоти на Playing The Angel (2005), то от триото както обикновено се очакват много силни нови парчета, изпълнени с характерното им дълбоко и докосващо душата звучене, идващо от безупречните вокали на Дейв Геън от перфектно написаните парчета на Мартин Гор и от безгрешните синтезатори на Анди Флетчър.

Depeche Mode отдавна са се утвърдили като една от най-любимите групи в историята, творейки своите произведения на ръба между електронното, синтпопа и меланхолията.

Неслучайно списание Q ги обяви за най-влиятелната електронна банда в историята, а като свое основно вдъхновение ги посочват редица други музикални звезди като Pet Shop Boys, Coldplay, The Killers, Franz Ferdinand, Rammstein, Linkin Park, Deftones и редица други. 

Освен с нови продукции, както вече се разбра, бандата ще блести през следващата година и с поредното си зашеметяващо световно турне, започващо на 7 май в Тел Авив. Това ще е третият пореден техен тур, който включва и България като дестинация, а феновете ще очакват концерта в София с максимална мотивация, тъй като гостуването на бандата през 2009 г. се провали, след като тогава Дейв Геън беше приет по спешност в болница.

На 12 май триото от Базилдън ще взриви стадион „Георги Аспарухов” в столицата, а без съмнение, ако отново Depeche Mode ни поднесат качествени изпълнения, на каквито те са способни, то албумът им ще бъде едно от събитията на музикалната 2013.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: албумDepeche Mode
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
6
 
! Отговори
eve1 преди 11 години
Освен Depeche не мога да слушам никаква друга музика.Това е музиката на бъдещето.Вярвам,че новият им албум и предстоящото турне ще са по-добри от всичко тяхно досега.
4
0
 
18
 
! Отговори
Монти Бърнс преди 11 години
Depeche Mode не са просто музикална група. Depeche Mode е начин на живoт. Също и светоглед. Светоусещане. Едновременно Стил и Безстиловост. Едновременно Стандарт и Безстандартност. Защото изкуството им е пример за материя, която е "над нещата".Защото през годините тези хора надраснаха (и съзнателно избягаха от) всички модели, които сами създаваха.Обичам ги!
3
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Любима група, но времето и да прави концерти на стадиони отмина. Не искам да се превърнат във втори Ролинг Стоунс. Пък и най великото им концернтно турне Devotional беше в зали! Ако са в Арена Армеец ще отида, ако са на стадион Не.
2
0
 
21
 
! Отговори
Tangerne преди 11 години
Огромна група. В топ 10 на най-влиятелните банди на всички времена.
1
1
 
4
 
! Отговори
maiden1981 преди 11 години
Къде ще се състои точно концерта на Depeche ?Март месец стартира ремонта на Герена, а концерта е май.Никой нищо не казва по въпроса.