Judas Priest с Epitaph

Албумът на легендарните музиканти излиза на 28 май
3 апр 2013 11:44, Петя Славова
4
Judas Priest с Epitaph
Снимка: Вирджиния Рекърдс/Sony Music

Легендите на хеви метъла Judas Priest, вдъхновили поколения от музиканти и фенове на тежкия саунд, отбелязват 40 години звукозаписна кариера с издаването на концертния албум Epitaph.

Ретроспективният проект излиза на DVD и Blu-ray формат на 28 май 2013г. Дискът предшества издаването на новия студиен албум на Judas Priest, върху който бандата работи в момента.

Сегашният състав на групата Роб Халфорд (вокали), Глен Типтън и Ричи Ричи Фокнър (китари), Йън Хил (бас китара) и Скот Травис (барабани) определя Epitaph като най-амбициозният концертен проект на групата в цялата й дискография.

DVD албумът запечатва кулминацията на продължилото 50 седмици световно прощално турне "Epitaph World Tour" и финалният концерт, състоял се на 26 май, 2012г. в лондонската зала HMV Hammersmith Apollo.

Част от световното турне беше и България, с концерта на групата в София през 2011-та година като хедлайнер на фестивала Sofia Rocks.Epitaph включва 23 изпълнения от поне една песен от 14-те студийни албума на Judas Priest в периода 1974 – 2008 година, от „Rocka Rolla” до „Nostradamus”.

От “British Steel”, шестият студиен албум на легендите, са включени 4 хеви метъл класики: “Rapid Fire”, “Metal Gods”, “Breaking The Law” и “Living After Midnight”.

Албумът излиза на 14 април 1980 година и е записан в къщата, която по това време е собственост на Ринго Стар. Преди това е била дом на Джон Ленън и Йоко Оно. “British Steel” се смята за една от метъл класиките на всички времена.

Това е албумът на Judas, който включва две парчета, считани за химни на метъла: “Breaking the Law” и “Living After Midnight”. В диска влизат песни от всеки един албум на групата преди и след „British Steel”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
0
 
! Отговори
onz преди 11 години
До Анонименлеко с финтовете да не разтегнеш, шиз
3
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Боговетв на метала наи великата група
2
1
 
5
 
! Отговори
Джедай мастър преди 11 години
Не са "легендите на хеви метъла", а "Боговете на метала"!
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бог ме дари с щастието да бъда техен почитател още от далечната вече 1977 г. Чакам с нетърпение Блу-рея!